„Ráda bych věděla, jaký máte jako módní kritička názor na poslední model Gabriely Partyšové v televizním pořadu TopStar. Jak může Prima dovolit takový nevkus na obrazovce? To nemá stylisty? Nejsem sice fanynka Mahuleny Bočanové, ale ta nikdy nebyla vymóděná jako strašidlo. Také by mne zajímalo, co si myslíte o kvalitě moderování paní Gabriely. I tady byla Mahulena podle mne lepší, suverénnější, i když to její polehávání jsem nechápala. Ale to nejspíš nařídil režisér…“ Tolik výňatek z mailu Lenky Kaliničové z Prahy

Koktejl nejistoty a velkých ambicí

Pruhované úpletové tričko s kanýrky na křidélkách rukávů. Šňůry korálů a monstrózní bižuterní kytky. Retro klobouček z éry první republiky, pásek s plastikovou verzí mašličky. Bílá saténová sukně s průsvitnou slupkou krajky s květinovým dezénem. Tak vypadal outfit Partyšové, který vyprovokoval čtenářku Lenku (nejen ji) k emotivní reakci. Nejspíš se mělo jednat o nadsázku. Pokus o satiru na společenské žito..

Ať už ze strany Gabriely, či stylistů. Výsledkem bohužel bylo módní peklo, výkřik do prázdna. „Rozhodla jsem se zapůsobit alespoň vizuálně,“ kontrovala na takovou kritiku Partyšová. Třiatřicetiletá ambiciózní žena, která má s mluveným slovem a vystupováním před kamerou značné zkušenosti a období, kdy byla jednou z reportérek VIP nováckého bulváru Prásk, rovněž není zanedbatelné. Její podání je jiné než Bočanové, ale stejně jako u Mahuleny patří k dobrému standardu. Partyšová artikuluje, je kultivovaná v projevu.

Jenže její ambicí bylo a zřejmě stále je, stát se na tomto poli hvězdou. Vytřít veřejnosti zrak. Ukázat jí, jak se takový společenský magazín dělá. Má přece letitou praxi TV večírkové královny… „Na tuhle šanci jsem čekala dlouho a doufám, že do TopStar vnesu nový vítr a hlavně nezklamu diváky,“ řekla na konto svého moderování Partyšová.

Fotogalerie
16 fotografií

Sen versus realita

Na začátku to vypadalo slibně. Gabriela si dokonce vymohla jiný interiér studia, nový tvůrčí tým. Bohužel rozporuplné ohlasy diváků její entuziazmus po prvním vysílání umenšily. Partyšová sebekritikou nešetřila, logicky zdůrazňovala, že si nový formát musí tzv. sednout. Decentně si postěžovala na sestřih pořadu, jenž jejím vstupům měl ubrat na akčnosti, důležité pointě sdělení. „Je to složité. Zvykám si, že nemůžu říkat to, co bych sama chtěla a jen odříkávám předem napsaný text. Nejsem na to zvyklá,“ nechala se Partyšová slyšet v médiích.

Zřejmě se tedy rozhodla, že zaujme jinak a vsadila na zmíněný outfit - módní grotesku, na niž ihned po vysílání reagovali čtenáři i deník Blesk. V premiérovém díle nově obsazeného pořadu TopStar měla Partyšová lady šaty vyšperkované glamour detaily.Napodruhé zvolila jakousi recesi, kterou ona ani stylista nezvládli.

Mimochodem úroveň stylistů na TV Prima je kapitola sama pro sebe. Stačí připomenout jejich výkony ve VIP zprávách... Samozřejmě stane se, každý se občas tzv. sekne. Nicméně udivuje, že profesionálka jakou Partyšová je, si neuvědomuje nastavený koncept pořadu. Nedokáže si v sobě vyřešit fakt, že reportérka, kterou dosud byla, má v plenéru prostor na vlastní názor, svébytné podání. A moderátorka odříkává text spojující jednotlivé reportáže, společenské kauzy...

Jejím úkolem je být osobitá, mít image, jež pořad puncuje. TopStar přece není (s nadsázkou míněno) talk show hvězdné americké moderátorky Oprah Winfrey.

Kdo překročí svůj stín?

Entuziazmus je skvělý, vždycky chvályhodný. A není těžké pochopit Partyšovou, že v TopStar, jemuž dělá tvář, nechce být pouhou loutkou a má potřebu jeho prezentaci po svém uchopit. S velkou pravděpodobností na takovou roli má. Boj o ní nebude snadný. Zejména ve hře, ke jsou karty předem rozdané. Proto by si měla uvědomit, v čem její síla tkví.

Touha zaujmout za každou cenu je vždycky zrádná - ona musí mít styl, image. Nemůže se potácet ode ke zdi. Jednou být lady, podruhé kráskou z alternativního retro šantánu.

Gábina Partyšová je v současnosti jako moderátorka velmi žádaná. Momentálně vydělává víc než její manžel, rentiér Josef Kokta, jenž před deseti lety prodal firmu americkému mediálnímu magnátu Rupertu Murdochovi a vinou krize obchodováním na americké burze dosti zchudnul. Z faktu poptávky, která po ní momentálně je, by měla Gabriela vycházet a uvědomit si, že nikdy nebude módní ikonou, stejně tak zpěvačkou.

Rozpolcenost vždycky škodí, potřeba být za každou cenu hvězdou jakbysmet. Stačil by dobrý stylista, který by udal image. Takzvaný look. Ona naštěstí v TopStar polehávat nemusí. Mimochodem retrospektivní galerie fotek mapující styl Partyšové je dosti ilustrativní ukázkou možných příčin probíraného problému.