Těžko říci, jakou dohodu s TV Prima Family, jež přenos z gala finále České Miss živě odvysílala, Michaela Maláčová uzavřela. Zda tváře Primy Gabriela Partyšová a díky soutěží Česko Slovensko hledá talent naší veřejnosti známý Slávik, nebyly v roli moderátorů podmínkou.

Každopádně Jaro Slávik i Gabriela Partyšová byli na pódiu přirození, měli švih. Jen exhibicionista Slávik své ego bohužel na uzdě neudržel. Jeho sarkastický, urážkami občas prošpikovaný a servilností vůči ředitelce soutěže Maláčové (plus jejímu muži, Zdeňku Bakalovi) okořeněný projev nekolegiálně odstřelil Gábinu Partyšovou do vedlejší role. Ale ona jí s grácií přijala, o pozornost se nepřetahovala. Pan Slávik si zkrátka, jak bylo řečeno, z České Miss udělal svou malou, rádoby jemně intelektuální One Man show. Přejme mu to, i když lidská pokora a kolegialita v týmu je vždycky zásadní.

Podstatné bylo, že večer plynul, měl spád. Dobrou choreografii. Svěží a erotiky plné taneční vystoupení na šlágr z muzikálu Chicago. Dívky se předvedly v elegantních šatech, v žádných tápavě extravagantních modelech. Porota byla milá, vstřícná a jistě potěšená faktem, že zpovídané finalistky vědí jak je krása pomíjivá a za mnohem větší hodnotu považují vzdělání. Alespoň teoreticky.

Fotogalerie
12 fotografií

Velký svět

Dámy, které se v průběhu večera, zejména v rámci závěrečné korunovace na pódiu objevily, byly kultivovaně luxusní. Žádná kolotočová okázalost. Ředitelka soutěže, Michaela Maláčová měla při volbě rudé róby z transparentního, na živůtku vrapovaného monofilu opravdu šťastnou ruku. A skvěle vypadala i topmodelka Maxová, která jako vždy prezentovala svou nadaci. Tereza jako jedna z mála velké večerní nezvolila, ale krátký černý model dotažený úžasnými doplňky (vše od zn. Fendi) zadání gala večera, kde lze předpokládat tzv. Creative Black Tie, dokonale dostál.

V podstatě ve stejném stylu pojala outfit i generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer, Libuše Šmuclerová – dlouhou střízlivou toaletu s vysokým rozparkem zajímavě oživila řemenem opasku, jedinečným závěsem na krku a skvělými střevíčky na super vysoké jehle…. A jistě nutno zmínit dámu, která volbě České Miss pro rok 2012 dodala kosmopolitní, navýsost hvězdný glanc. Legendu světové kinematografie, slavnou italskou herečku Claudii Cardinale v stříbřitě šedavé, s leskem a matem si pohrávající, elegantně volné kreaci doprovozené úžasnými šperky. Šarm, jímž tato sedmdesátnice vládne, jistě fascinoval každého.

P.S.

Ano, soutěž Česká Miss zvedá úroveň. Michaela Maláčová se zřejmě poučila z nedostatků minulých ročníků. A všechno napovídá, že se snaží názor o povrchnosti královen krásy všemožně vyvrátit. Dodat soutěži a ideálu dívky s titulem Miss ztracenou váhu, jistou důstojnost. Velké iluze si nedělejme, nicméně snaha tu je. Mimochodem Českou Miss pro rok 2012 se nestala Barbie, ale slečna s orlím nosem a hřívou nahnědlých vlasů Tereza Chlebovská. A od Alianz pojišťovny obdržela sto tisíc na podporu vzdělání…

Ještě jedna, dvě poznámky. Jaro Slávik, který měl na pódiu slušivý oblek, dorazil na afterparty v umně roztrhaných džínách, mikině na holém těle s kapucí přes hlavu. Na očích měl černé brýle, na nohou tenisky. Zřejmě se pokusil o jakousi nešikovnou, neinvenční a lacinou salónní revoltu. Nevěřím, že by tento světák netušil, že na afterparty je nutné dodržet nastavený společenský kodex večera. Alespoň džentlmen (ostatně i kluci z dobrých penzionátních škol) to ví.

Druhá připomínka patří do značkových kreací oblečeným princeznám, jimž na zápěstí svítí papírová páska zajišťující do zóny VIP vstup. Příště si ji, milé krasavice, dejte do kabelky a vytahujte jen, když musíte.