Můj redakční kolega, mladý fotograf Pavel, na čtenářský dotaz reagoval slovy: A kdo ten Slávek Boura vlastně je? Pavlovi je dvaadvacet, mohl tedy popularitu zmiňovaného moderátora a jeho kolegyně Markéty Majerové (později se vzali, měli dceru Agátu a už se rozvedli) jako hoch zaregistrovat. Ať už ve Snídani s Novou nebo různých, dosti tupých, smíchu plných soutěžích. Bohužel, nestalo se, což by Bouru s Majerovou nepotěšilo.

Přinese košilka štěstí?

Chápu, že jisté kousky oblečení představují v šatníku kdekoho z nás skvosty. Nadčasovou klasiku. Jako například klubové sako z vlněného rouna kašmírských koz. Bohužel výrazně károvaná košile v provedení black & white takovým klenotem není. Stejně jako chlupy nadsamce, které se často z napůl rozepnuté fazóny derou.

Z žádného jemného popelínu či hedvábí košile není. Z největší pravděpodobností se jedná o čistý polyester (nebo nějakou směs umělého vlákna s bavlnou), který letité a časté nošení vydrží. Každopádně zmapování tohoto kousku oblečení v průběhu času provokuje k dojmu, že se jedná o srdeční záležitost. Možná talisman pro štěstí.

Slávek tuto košili oblékal v roce 1995, kdy s Markétou začínala jejich zářná moderátorská jízda na Nově, která po čtyřech letech skončila. Často ji nosil i poté, kdy s Markétou Majerovou založili web Peprnet.cz a také, když tři roky nato (i přes státní dotaci 7,5 miliónů korun) zkrachoval.

Košilka sloužila v čase vrcholu, pádu i nyní, kdy Boura coby libretista představuje připravovaný, interaktivní multimediální muzikál pojmenovaný stejně jako jeho knížka, Naháči. Hudbu k němu údajně složila tajemná Američanka – prý držitelka sošky Grammy s krycím jménem Sára Bigelow. V zákulisí se šeptá, že jí je hitmaker Ivety Bartošové, Jarek Šimek, jenž má na starosti hudební produkci. Mimochodem vkus Boury a Šimka se téměř neliší…

Fotogalerie
1 fotografie