Svléknout se na pokraji padesátky vyžaduje odvahu plus patřičně svůdné a zachovalé tělo. Onu odvahu i náležité tělo Heidi má. Ale i tak smysl jejího odhalení postrádám, byť mám k puritánství hodně daleko. Celkový efekt aktů rozhodně neodpovídá vkladu nahoty Heidi. Snímky jsou sice decentní, ale příliš neoslovují. Působí hluše, povrchně, jaksi zbytečně. Žádné poselství nemají. A ani černobílá verze jim na síle nepřidá.

Paní Heidi své rozhodnutí mimo jiné vysvětluje: „Spousta lidí mi stále říká, že skvěle vypadám. Ale přiznám, že se mi svlékalo hůře než před dvaceti lety (zpěvačka pózovala pro magazín Lucky Boy). Fotograf Jakub Ludvík mě dostal slibem, že budu v kalendáři nejstarší...“

Při větách Heidi jsem si vzpomněla na vyjádření Dary Rolins k aktům jedné ze soutěžících SuperStar Anetě Galisové. Darina na její adresu poznamenala, že by se měla odhalovat až v době slávy. V čase, kdy nahota bude exkluzivně zaplacenou třešničkou na korpusu popularity. Bohužel Heidi, zpěvačka s jediným hitem Když se načančám, má vrchol kariéry dávno za sebou. A obávám se, že jí akty počet posluchačů nezvýší.

Fotogalerie
5 fotografií


Se vší pravděpodobností i peníze, které se za takové fotky platí, budou v tomto případě velmi zanedbatelné. Paní Heidi není v kalendáři sama, ale jedna z řady aktérek. Jako poslední se tedy nabízí vysvětlení, že si Heidi Janků chtěla v krizi středního věku dokázat, že je stále velmi přitažlivou ženou, směle konkurující mnohem mladším děvenkám. Možných důvodů je celá řada a zřejmě každý se na rozhodnutí Heidi odhalit se, víceméně podílel.

V souvislosti s Heidi Janků nelze nevzpomenout na herečku Janu Švandovou, která na počátku devadesátých let (také před prahem padesátky) pózovala pro českou edici Playboye. Fotograf Vladimír Gdovín tenkrát se Švandovou odletěl do pouště a ona s ním licitovala o každý milimetr nahoty. Oba dva se tímto pictorialem pro Playboy stali slavní. Zralá žena jako playmate – to tu ještě nebylo!

Bohužel Heidi pózovala v jiné době, stála v ateliéru. Vizážistka neodvedla stoprocentní práci, zejména v účesu, který u Heidi umocňuje lacinou frivolnost. Ofinka a dlouhá hříva černých vlasů jí vrhá do doby amerických erotických magazínů o dvě generace zpět. Bohužel krásná Heidi svou šanci stát se Elinou z Věci Makropulos promarnila. Tělo a tvář – pokud schází oduševnělost a výraz – bohužel nestačí.