Obsah seriálu Ahsoka

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí.

Obsazení seriálu Ahsoka

Herci Postavy
Rosario Dawson Ahsoka Tano
Natasha Liu Bordizzo Sabine Wren
Mary Elizabeth Winstead Hera Syndulla
Ray Stevenson Baylan Skoll
Ivanna Sakhno Shin Hati
Diana Lee Inosanto Morgan Elsbeth
David Tennant Huyang (dabing)
Eman Esfandi Ezra Bridger
Lars Mikkelsen velkoadmirál Thrawn
Mark Rolston Captain Hayle
Hayden Christensen Anakin Skywalker

Rosario Dawson - Ahsoka Tano

Narodila se 9. května 1979, je americká herečka a filmová producentka, hrála v řadě filmů, například v "Nezapomenutelných", "Top Five", "Transu", "Nezastavitelných", "Nájemném", "25. hodině", "Muži v černém II", "Děti" a v sérii "Sin City".

Je hlasem Barbary Gordon/Batgirl ve filmu "The Lego Batman Movie" a namluvila Wonder Woman v několika animovaných filmech společnosti DC. Za svůj výkon ve filmu "Sedmilhářky" získala Dawsonová v roce 2009 cenu za nejlepší herečku ve filmu na NAACP Image Awards. Zahrála si také ve filmu Zombieland: Double Tap" po boku Emmy Stone, Woodyho Harrelsona, Jesseho Eisenberga a Zoey Deutch.

Na televizní obrazovce si Dawsonová zahrála Allegru Dillovou v seriálu "Briarpatch", Almu Ortegovou v seriálu HBO Max "DMZ", Jane Ramosovou v seriálu "Jane the Virgin" a Claire Templeovou v netflixovských adaptacích marvelovských komiksových seriálů "Daredevil", "Luke Cage", "Iron Fist", "Jessica Jones" a "The Defenders".

Její poslední televizní projekt, seriál Dopesick od Hulu, si vysloužil uznání kritiky, 14 nominací na cenu Emmy® a dvě ceny Emmy. Naposledy si zahrála v posledním díle fanouškovsky oblíbené série "Clerks III" v roli oblíbené postavy Becky Scottové, který byl uveden letos v září a sklidil nadšené ohlasy. Nedávno se také podílela na produkci a spoluhrála ve scénáristickém seriálu "Normal Ain't Normal", který se vysílal na podzim. Dawsonová v současné době také hraje v Disneyho remaku filmu "Haunted Mansion" po boku Jamie Lee Curtisové, Owena Wilsona a Jareda Leta, který je právě v kinech.

Kromě svých hereckých výkonů Dawsonová produkovala několik vášnivých projektů, jako jsou "Descent" Talie Lugacyové, "This Is Not a War Film" a "The Need to Grow", který upozorňuje na inovátory uzdravující naše nefunkční potravinové systémy a potřebu regenerace půdy pro zachycení uhlíku a zvrácení klimatických změn. V roce 2018 byla spolumoderátorkou, redaktorkou a producentkou pořadu "The Assembly" pro televizi Free Speech na téma nenávisti, protestu a budoucnosti, v němž vystupovali vědci, aktivisté a umělci.

Nedávno Dawsonová režírovala svůj první krátký film "Boundless" pro sérii Power/On v rámci antologie Straight Up Films na podporu dívek v S.T.E.A.M. ve spolupráci s YouTube a Google. V roce 2013 založila Dawsonová spolu s Abrimou Erwiah Studio One Eighty Nine (Studio 189), módní a mediální lifestylovou značku made in Africa, která produkuje africký a Afrikou inspirovaný obsah a oblečení. Studio 189 nedávno získalo prestižní cenu CFDA Lexus Sustainable Fashion Initiative a různá další ocenění, včetně ceny Martina Luthera Kinga Jr. za sociální spravedlnost od UPenn v roce 2015, ceny MOCADA Social Justice v roce 2016, ceny Design Miami Visionary v roce 2017, ceny Filming On Italy Social Justice v roce 2018 a dalších.

Dawsonová je aktivistka, která svůj čas propůjčuje řadě vlivných organizací, zejména organizaci Voto Latino, kterou spoluzaložila v roce 2004 s cílem pomoci latinskoamerickým mileniálům, aby mohli volit a ovlivňovat změny ve vládě. Dawsonová je aktivní členkou správní rady organizací V-Day, The Lower East Side Girls Club, Operation USA a Environmental Media Association. Za svůj cenný přínos komunitě byla také vyznamenána prezidentskou cenou za dobrovolnickou činnost.

Natasha Liu Bordizzo - Sabine Wren

Narodila se v Sydney 25. srpna 1994, je australská herečka. Debutovala postavou Snow Vase ve snímku Crouching Tiger. V roce 2019 ztvárnila postavu Heleny v seriálu The Society společnosti Netflix. V roce 2022 ztvárnila postavu Heather v seriálu Day Shift společnosti Netflix. Její matka je Číňanka a otec je italského původu.

Navštěvovala dívčí střední školu v Sydney, poté začala studovat bakalářský obor právo / bakalářský obor komunikace na Technologické univerzitě v Sydney, když byla obsazena do hlavní role ve filmu Crouching Tiger, Hidden Dragon: Meč osudu, přestože to byl její vůbec první konkurz. Bordizzo spekuloval, že byla obsazena díky svému věku a vzhledu, plynulé angličtině a schopnostem v bojových uměních, protože má černočerný pásek v taekwondu a trénuje karate kenpō.

Ray Stevenson - Baylan Skoll

Narodil se 25. května 1964 v Lisburnu v hrabství Antrim v Severním Irsku a zemřel 21. května 2023, byl severoirským hercem. Navštěvoval vysokou školu Bath Lane v designérském kurzu, poté divadelní školu Bristol Old Vic, kterou absolvoval ve věku 29 let. Ztvárnil Dagoneta ve filmu Král Artuš (2004) a Tita Pulla v televizním seriálu BBC/HBO Řím (2005-2007).

Ztvárnil dvě postavy z komiksů společnosti Marvel: Frank Castle / Punisher ve filmu Punisher: Válečná zóna (2008) a Super Hero Squad Show a Volstagga v Marvel Cinematic Universe (2011-2017). Mezi jeho další filmy patří Zabít Ira (2011), kde ztvárnil mafiána Dannyho Greena, Tři mušketýři (2011) a RRR (2022), kde ztvárnil padoucha guvernéra Scotta. Mezi jeho televizní role patří ukrajinský mafián Isaak Sirko v sedmé sérii seriálu Dexter, Černovous ve třetí a čtvrté sérii seriálu Black Sails a hlas Gar Saxona ve Star Wars Rebels a Star Wars: The Clone Wars.

Stevenson zemřel 21. května 2023, čtyři dny před svými 59. narozeninami. Příčina smrti nebyla zveřejněna, ale údajně byl hospitalizován během natáčení filmu Cassino in Ischia na italském ostrově Ischia. Stevensonovi vzdali hold jeho herci, včetně Rosario Dawsonové, Scotta Adkinse a Jamese Purefoye. Stevensonovu roli ve filmu Cassino in Ischia převzal Dominic Purcell. První epizoda seriálu Ahsoka, která vyšla jen něco málo přes tři měsíce po Stevensonově smrti 23. srpna 2023, obsahuje věnování jeho osobě.

Diana Lee Inosanto - Morgan Elsbeth

Americká herečka, bojová umělkyně, kaskadérka a filmařka. Narodila se 29. května 1966 v Los Angeles v Kalifornii, USA. Je dcerou známého bojového umělce a herce Dana Inosanta, který byl blízkým přítelem a tréninkovým partnerem Bruce Leeho. Diana Lee Inosanto má za sebou bohaté zkušenosti v oblasti bojových umění, včetně Jeet Kune Do, filipínských bojových umění (Kali) a různých dalších bojových disciplín.

Pracovala také jako kaskadérka a objevila se v několika akčních filmech a televizních pořadech, kde často sama prováděla kaskadérské kousky. Kromě práce ve filmovém průmyslu je Diana Lee Inosanto známá svou oddaností propagaci bojových umění, zejména mezi ženami a dětmi. Vedla semináře a workshopy o sebeobraně a posilování v oblasti bojových umění.

Filmografie Diany Lee Inosanto zahrnuje mimo jiné role ve filmech "The Hunted" (2003), "The Sensei" (2008) a "Dragons of Camelot" (2014). V roce 2008 také režírovala dokumentární film s názvem "The Sensei".

Ahsoka - podrobné informace o seriálu

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano kdysi sloužila jako padawanská žačka Jediho Anakina Skywalkera během Klonových válek. Ahsoka, respektovaná vůdkyně a bojovnice orientovaná na světlou stranu Síly, vyrostla v impozantní bojovnici, než vláda Impéria změnila běh galaktických dějin.

Přestože odešla od Řádu Jedi, ještě dlouho po pádu Republiky se zastávala těch, kteří bojovali za mír a spravedlnost v galaxii. Děj seriálu "Ahsoka" se odehrává po pádu Impéria a sleduje titulní postavu při vyšetřování vznikající hrozby pro zranitelnou galaxii. Dave Filoni je tvůrcem a scenáristou a spolu s Jonem Favreauem, Kathleen Kennedyovou, Colinem Wilsonem a Carrie Beckovou je také výkonným producentem. Karen Gilchrist působí jako spoluvýkonná producentka. Epizody režíruje Dave Filoni, Steph Green, Peter Ramsey, Jennifer Getzinger, Geeta Vasant Patel a Rick Famuyiwa. Kevin Kiner je autorem hudby k seriálu.

Showrunner a tvůrce seriálu Dave Filoni vysvětluje, kde Ahsoku v této sérii najdeme. "Je to potulná samurajská Jedi, která dělá dobré skutky, kde může, ale vždy je neustále ve střehu před větším zlem, které může číhat a které může ohrozit vše dobré v Nové republice," říká.

V seriálu "Ahsoka" skutečně odhalila velkou hrozbu pro Republiku v podobě velkoadmirála Thrawna - největšího z vůdců imperiálního námořnictva. Ten zmizel, hrdinně poražen rádoby rytířem Jedi Ezrou Bridgerem. Nyní hrozí Thrawnův návrat. V galaxii se šušká o tom, že toto zlo povstává, aby se ohrozilo vše dobré. Jediné, co skutečně stojí v cestě, je Ahsoka a její vlastní padawanka Sabine Wrenová." Seriálová hvězda Rosario Dawson se v roce 2020 připojila k předaleké galaxii a poprvé přivedla Ahsoku do hraného díla "The Mandalorian".

Její nadšení pro galaxii a tuto postavu je hmatatelné. "Miluji, kde Ahsoka v tuto chvíli je," říká Dawsonová. "Je to prostě samurajská bojovnice, která bojuje a je na dobré straně. V našem seriálu můžeme trochu více prozkoumat komunitu, ve které se pohybuje, a přátele, se kterými spolupracuje." Těm, kteří postavu možná neznají, Filoni vysvětluje, že předchozí znalost jejího příběhu není nutná. "Pokud o Hvězdných válkách nic nevíte, je to vlastně jedno," říká Filoni. "Stačí vědět, že jde o učitelku, Ahsoka je něco jako mentorka, je to samurajka a snaží se zjistit, jestli je vůbec schopná Sabinu učit. Bude dobrou učitelkou? Bude Sabina dobrou žákyní? Boj mezi mistrem a učednicí je pro seriál velmi důležitý."

Filoni si v roce 2005 splnil svůj životní sen, když si ho George Lucas vybral, aby mu pomohl od základů vybudovat animační studio Lucasfilm a vytvořit první seriál společnosti - "Star Wars: Klonové války", oceněný cenou Emmy®. "Mým úkolem bylo vytvořit pro George Lucase televizní seriál Klonové války," vysvětluje Filoni. "Nikdo z nás netušil, že nejdůležitější postavou tohoto seriálu bude nová postava jménem Ahsoka Tano."

Dawson dodává: "Byla vybrána mistrem Yodou, aby se stala padawanem Anakina Skywalkera. Viděli v jejím duchu a její osobnosti a v tom, kde se nacházel na své cestě, že to bude pro oba opravdu skvělá příležitost k učení a růstu." Ahsoka i Anakin nakonec řád Jedi opustili a zvolili si zcela odlišné cesty. "Vzhledem k tomu, že Ahsoka je příbuzná jedné z největších Georgeových postav Anakina Skywalkera, má vazby na Darth Vadera. Prošla si spoustou dějin Hvězdných válek," vysvětluje Filoni.

S tím, jak Ahsoka vstupuje do role mistra a přijímá Sabine jako svou učednici, se seriál zabývá tím, jaký vliv na ni měla minulost. "U Ahsoky začínáme zkoumat hluboce zakořeněný strach, který ji nikdy neopustil, když sledovala, jak se člověk, kterého milovala a považovala za rodinu, obrací na temnou stranu," upřesňuje Dawson. "Takže se chystá vystoupit na takovou mistrovskou úroveň, kdy už to nebude jen být mistrem sama o sobě, ale být mistrem, který předá tuto bohatou zkušenost padawanovi."

"Když jsem se poprvé setkala s Jonem a Davem, Dave říkal, že tenhle seriál je o vztahu mezi mistrem a učedníkem, a já si říkala: 'No, doufám, že já jsem ten učeň, protože nemám pocit, že bych toho moc zvládla,'" směje se Natasha Liu Bordizzo. "Na Sabinině cestě se mi líbí, že bojuje se svými emocemi, je impulzivní. Má dobré úmysly, ale kolem ní se děje tolik nespravedlivých věcí a ona se ne vždy rozhoduje správně."

Výkonný producent seriálu Jon Favreau k tomu dodává: "Myšlenka učednictví - o tom je celý seriál a o tom je to, co Ahsoka řeší, když jedná se Sabine. To, že se neodmyslitelně musí spojit, aby předávala znalosti a pomohla zachránit galaxii." Filoni se zamýšlí nad dosavadním příběhem Ahsoky a vysvětluje: " Je nedokonalá. Musela se toho hodně naučit. Teď je dospělá, ale její minulost nám dává nahlédnout do jejího chování a do toho, proč je taková, jaká je. Její vývoj z Anakinovy mladé padawanky byl dlouhý a ona z ní vyrostla v docela zvláštní postavu sama o sobě."

Převést jednu z nejoblíbenějších postav "Hvězdných válek" z animovaného filmu do hrané podoby není žádný malý výkon a kolegové Rosario Dawson se shodují, že pro tuto roli se nikdo nehodil lépe. "Člověk, který je na place vaší jedničkou, když ráno přijde, udá tón celému dni. A nikdy nepotkáte člověka s lepším ranním přístupem než Rosario," sdílí Filoni nadšeně. "Je nažhavená a připravená vyrazit. Ví, co má dělat, je v tom a já si toho vážím, jak si to ani neumíte představit. To, jak na všechno útočí, je prostě úžasná věc. Myslím, že nás to všechny povznáší a ovlivňuje to všechny."

Výkonná producentka Kathleen Kennedyová k tomu říká: "Rosario Dawsonová je tak neuvěřitelně silná herečka a tuhle postavu miluje. Všechno, co se týká toho, kým Ahsoka je, co představuje, to zajímavé napětí, které existuje mezi dobrem a zlem, temnotou a světlem, její předchozí vztah s Darthem Vaderem (Anakinem Skywalkerem) - to všechno prostě oživila tak, jak by to téměř nikdo jiný nedokázal."

Natasha Liu Bordizzo ztvárnila Sabine Wren, mandalorianskou bojovnici, umělkyni a bývalou učednici Ahsoky. Mary Elizabeth Winstead, která v seriálu hraje pilotní eso generála Hera Syndulla, spolupracovala s Rosario Dawson ve filmu Roberta Rodrigueze a Quentina Tarantina Grindhouse z roku 2007. "Rosario je prostě skvělá. Znám ji už léta a vždycky jsem si myslel, že je to prostě ten nejpohodovější člověk na světě, a pořád je. Prostě se objeví, jede na to, baví se, blbne, ale přesto, když jede kamera, je prostě tak v pohodě. Už jen být v její přítomnosti je tak trochu výjimečné a myslím, že to je pro Ahsoku to pravé. Ona si takovou přítomnost také drží, takže si myslím, že Rosario je pro ni ideální."

"Rosario, to je jednoduché, ona je Ahsoka," říká Ivanna Sakhno, která ztvárňuje hrozivou vládkyni Síly Shin Hati. "Ona si s sebou na natáčení nese energii, která takovým lehkým způsobem prosakuje do prostředí. Je úžasná."

Dave Filoni je v neuvěřitelně vzácné pozici, protože vypráví příběh Ahsoky Tano od samého počátku, nyní již téměř po dvou desetiletích. Ctít to, co se naučil při práci s Georgem Lucasem, pro něj zůstává prioritou. "George vytvořil tuto galaxii, vytvořil tyto postavy, vytvořil tuto dynamiku, Jediové, Sithové, Síla, Republika, Impérium, všechny tyto věci, se kterými si hraji, jsou věci, které George založil," říká Filoni. "Měl jsem to štěstí, že mě naučil spoustu věcí."

"Když píše Dave Filoni, je to snadné, protože má staženou celou historii," vysvětluje Dawson. "Bylo prostě nejlepší mít ho na place každý den, protože na jakoukoli otázku ohledně čehokoli vám mohl dát krátkou odpověď nebo vám mohl dát dlouhou, ale mohl vám dát odpověď. To bylo neuvěřitelně důležité, mít ho po ruce a pochopit, proč právě tento příběh a v této době a tímto způsobem."

Jon Favreau a Dave Filoni spolupracují již více než deset let, nejprve když propůjčil svůj hlas postavě Mandaloriana Paz Vizsla ve filmu "Star Wars: Klonové války" a později oba jako výkonní producenti na seriálu "Mandalorian", který získal cenu Emmy®.

Favreau se zamýšlí nad Daveovou historií s Ahsokou a svěřuje se: "Je to postava, kterou viděl vyrůstat spolu se svými diváky. Ocenění, které diváci mají pro postavu, která je tak dobře realizovaná a má takovou hloubku a složitost, přenést tuto postavu do hraného filmu dávalo obrovský smysl. Nakonec to bude vize, která je velmi jedinečná a osobní."

"Elegantní zbraň pro civilizovanější věk." Alespoň tak to řekl Obi-Wan Kenobi Luku Skywalkerovi v "Nové naději". Světelný meč je ikonickou součástí příběhů Hvězdných válek od samého počátku, kdy se napříč celou sérií odehrávaly nezapomenutelné souboje. Ahsoka na tento odkaz navazuje a v průběhu sezóny absolvuje řadu střetů, které vyžadovaly odborné vedení. George Lucas se při natáčení "Hvězdných válek" (1977) velmi inspiroval filmy legendárního japonského režiséra Akiry Kurosawy a tento vliv zůstává i v "Ahsoce".

"V některých věcech se Jediové podobají samurajům," vysvětluje Filoni. "Pro vycvičeného válečníka je meč to poslední, k čemu by se uchýlil, ne to první. Meč vás nečiní mocným. Mocným vás dělá vaše vůle, sebeovládání a myšlenky. To jsou tedy myšlenky, které jsem se snažil do příběhu vložit. Jak Ahsoka trénuje lidi a jaká je její vlastní vnitřní filozofie. Abychom to vyjádřili, potřebovali jsme skutečného mistra bojových umění, který by s herci pracoval, a tak jsme najali Ming Qiu a její tým."

Favreau dodává: "Až v tomto seriálu uvidíte souboje se světelnými meči, uvidíte velmi dobře realizovanou a nacvičenou bitvu. Na to, aby tyto souboje se světelnými meči ožily, bylo vynaloženo obrovské množství tréninku, protože Ahsoka Tano musí s těmito zbraněmi vypadat jako špičková odbornice. S Ming Qiu, kdykoli jsme ji měli na place, to všechno jen pozvedalo. Pro Davea zapojit ji do našeho tréninku a bojové choreografie kolem soubojů se světelnými meči, zdědíte kolem nás celoživotní zkušenosti a myslím, že se to všechno projevuje. Myslím, že to bylo pro Davea velmi důležité, aby souboje se světelnými meči působily, jako by to byly postavy, které to dělají celý život."

"Hraju někoho, kdo je absolutní expert, takže jsem opravdu chtěl, abych to mohl co nejvíc fyzicky ztvárnit," dělí se o své pocity Dawson. "Její fyzičnost je tak velkou součástí toho, kým je." Bordizzo přišel do projektu s několika bojovými uměními. "Bojovým uměním se věnuji od dětství, ale bylo to taekwondo, které se od toho, co jsme dělali v seriálu, velmi lišilo. Začal jsem trénovat s Mingem, Jedi Mingem, tři měsíce předtím, než jsme začali natáčet. Bylo to intenzivní, fyzická stránka role je zcela spjata s identitou postavy - nelze je od sebe oddělit. Opravdu jsem se každý den několik měsíců oháněl mečem a v tu chvíli mi to připadalo jako součást mé ruky a na blastery jsem byl hodně zvyklý. Všichni jsme byli opravdu oddáni intenzitě akce, kterou tento seriál vyžadoval, a já jsem opravdu hrdý na to, co jsme dokázali."

Hvězdné války jsou celosvětově známou a vlivnou sci-fi sérií, kterou vytvořil režisér George Lucas. Debutovala v roce 1977 uvedením původního filmu "Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje". Od té doby se Hvězdné války rozrostly do rozsáhlého a trvalého vesmíru zahrnujícího několik trilogií, samostatných filmů, televizních seriálů, knih, komiksů, videoher a rozsáhlou řadu zboží. Pojďme prozkoumat různé aspekty této kultovní ságy.

Původní trilogie (1977-1983):

  • Epizoda IV: Nová naděje (1977)
  • Epizoda V: Impérium vrací úder (1980)
  • Epizoda VI: Návrat Jediho (1983)

Prequelová trilogie (1999-2005):

  • Epizoda I: Přízračná hrozba (1999)
  • Epizoda II: Útok klonů (2002)
  • Epizoda III: Pomsta Sithů (2005)

Pokračování trilogie (2015-2019):

  • Epizoda VII: Síla se probouzí (2015)
  • Epizoda VIII: Poslední Jediové (2017)
  • Epizoda IX: Vzestup Skywalkera (2019)

Samostatné filmy:

  • "Rogue One: A Star Wars Story" (2016)
  • "Solo: A Star Wars Story" (2018)

Rozšířený vesmír:

Před rokem 2014 existoval rozsáhlý rozšířený vesmír (Expanded Universe, EU), který zahrnoval romány, komiksy a hry. V roce 2014 byl tento materiál přejmenován na "Legendy" a stal se nekanonickým. Nicméně mnoho fanoušků si příběhy Legend nadále užívá. Současný kánon Star Wars zahrnuje hlavní filmy, televizní seriály jako "Mandalorian" a "Kniha Boba Fetta", romány, komiksy a další. Ty společně utvářejí pokračující příběh vesmíru Hvězdných válek.

Klíčové postavy: Luke Skywalker, princezna Leia Organa, Han Solo, Darth Vader (Anakin Skywalker), Yoda, Obi-Wan Kenobi, Chewbacca, R2-D2 a C-3PO, Rey, Kylo Ren (Ben Solo)

Významní tvůrci: George Lucas: vizionářský filmař, který stvořil svět Hvězdných válek. John Williams: autor kultovní a nezapomenutelné hudby k Hvězdným válkám. Na jednotlivých filmech a seriálech se podíleli různí režiséři a scénáristé.

Fandové Hvězdných válek jsou rozsáhlou a vášnivou komunitou fanoušků, které kultovní sci-fi série George Lucase uchvátila už od svého vzniku v roce 1977. Hvězdné války se staly kulturním fenoménem, který přesáhl hranice generací, od filmů a televizních pořadů až po knihy, komiksy, videohry a zboží, a vytvořil si trvalou a oddanou fanouškovskou základnu.

Původní trilogie byla uvedena v letech 1977-1983, následovala prequelová trilogie (1999-2005) a trilogie pokračování (2015-2019). Fanoušci netrpělivě očekávají nové filmy Star Wars, které často vyvolávají obrovské vzrušení a debaty v rámci fandomu. Hvězdné války mají kromě filmů také rozsáhlý rozšířený vesmír (nyní známý jako Legendy), který zahrnuje romány, komiksy a videohry. Ty přispěly k bohaté historii galaxie Hvězdných válek a hlouběji prozkoumaly postavy a příběhy.

Hvězdné války jsou známé pro své nezapomenutelné postavy, jako jsou Luke Skywalker, Darth Vader, princezna Leia, Han Solo, Yoda a Chewbacca. Fanoušci si k těmto postavám a jejich vývoji v průběhu ságy vytvářejí silné pouto. Fanoušci Hvězdných válek často vyjadřují svou oddanost prostřednictvím cosplaye, kdy pečlivě vyrábějí kostýmy, v nichž ztvárňují své oblíbené postavy na sjezdech a akcích. Oblíbené jsou ikonické kostýmy, jako je brnění Stormtroopera, roucho Jediho a oblek Darth Vadera.

Sjezdy Star Wars, jako je Star Wars Celebration, přitahují fanoušky z celého světa. Na těchto akcích se konají panelové diskuse, autogramiády s herci, stánky se zbožím a soutěže v cosplayi. Fandové Hvězdných válek jsou známí svými vášnivými spekulacemi a fanouškovskými teoriemi o dějových zvratech, charakterech postav a celkovém směřování série. Online fóra a platformy sociálních médií jsou ohniskem těchto diskusí. Mnoho fanoušků vytváří vlastní fanouškovské filmy Star Wars, v nichž dávají najevo svou lásku k sérii prostřednictvím originálních příběhů a působivých speciálních efektů.

Online fóra, skupiny na sociálních sítích a fanouškovské webové stránky poskytují fanouškům prostor pro navazování kontaktů, sdílení vášně a zapojování se do diskusí a debat o všech věcech týkajících se Star Wars. Někteří fanoušci využívají svou lásku k Hvězdným válkám jako sílu pro dobro a pořádají charitativní akce, finanční sbírky a cosplay vystoupení ve prospěch různých cílů. Zboží ze Star Wars, včetně akčních figurek, replik světelných mečů a sběratelských předmětů, je mezi fanoušky velmi žádané, což vede k prosperujícímu sběratelskému trhu.

Rozšířený vesmír, který byl v roce 2014 přejmenován na "Legendy", vyvolal mezi fanoušky debaty, protože některé ceněné příběhy již nebyly považovány za součást oficiálního kánonu Star Wars. Některé filmy Star Wars a tvůrčí rozhodnutí, jako například trilogie pokračování, rozdělily fandom, což vedlo k vášnivým diskusím a dokonce i k online obtěžování. Otázky související s rozmanitostí a reprezentací byly ve fandomu předmětem diskusí, přičemž fanoušci se zasazovali o inkluzivnější vyprávění příběhů.

Viděli jste seriál Ahsoka? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Ahsoka Disney Plus

Fotogalerie
76 fotografií