Obsah seriálu Mandalorian

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí.

Obsazení seriálu Mandalorian

Herci Postavy
Pedro Pascal Mandalorian/Din Djarin, osamělý střelec a námezdní lovec, někdy nazývaný Mando
Loutkoherci Grogu / Dítě, zástupce stejného druhu jako mistr Jedi Yoda a s podobnými schopnostmi
Carl Weathers Greef Karga, vůdce cechu nájemných lovců odměn
Gina Carano Carasynthia "Cara" Dune, bývalá povstalecká žoldnéřka Shock trooper z planety Alderaan
Nick Nolte Dabér Kuiila, pocházejícího z druhu Ugnaught
Taika Waititi Dabér IG-11, nájemný lovecký droid
Timothy Olyphant Cobb Vanth, šerif města Mos Pelgo na Tatooinu
Mark Hamill Luke Skywalker, poslední známý rytíř Jedi

Pedro Pascal - Mandalorian / Din Djarin / Mando

Chilsko-americký herec známý svými filmovými a televizními rolemi. Narodil se 2. dubna 1975 v chilském Santiagu a vyrůstal ve Spojených státech.

Pascal zahájil svou hereckou kariéru počátkem roku 2000, kdy se objevil v několika populárních televizních seriálech, jako jsou Buffy, přemožitelka upírů a Zákon a pořádek. Širšího uznání se mu dostalo díky roli Oberyna Martella ve čtvrté sérii seriálu Hra o trůny, jejíž výkon byl fanoušky i kritiky velmi chválen. Pascal se objevil také v několika filmech, včetně snímků Velká zeď a Kingsman: Zlatý kruh.

V roce 2019 byl Pascal obsazen do hlavní role v televizním seriálu Star Wars The Mandalorian, v němž ztvárňuje lovce odměn, který se stane opatrovníkem malého mimozemského dítěte. Pascalův výkon v Mandalorianovi byl široce chválen a seriál se stal jedním z nejoblíbenějších původních seriálů na streamovací službě Disney+. Svůj hlas propůjčil také několika animovaným seriálům, včetně The Equalizer a Narcos: Mexiko.

Pascal je známý svým aktivismem ve prospěch komunity LGBTQ+ a je otevřeným zastáncem rovnosti a přijetí. Jeho herecký talent byl oceněn několika nominacemi na ceny, včetně nominace na Screen Actors Guild Award za výkon ve filmu Mandalorian. Začátjkem roku 2023 exceloval v titulní roli seriálu The Last Of Us platformy HBO.

Nick Nolte - Kuiila (dabér)

Americký herec známý svou prací ve filmu a televizi. Narodil se 8. února 1941 v Omaze ve státě Nebraska.

Nolte zahájil svou hereckou kariéru v 70. letech 20. století a rychle se proslavil svým drsným, mužným vystupováním na plátně. V průběhu let se objevil v mnoha uznávaných filmech, včetně snímků 48 hodin, Princ z přílivu a odlivu a Affliction, za který byl nominován na Oscara. Nolte se objevil také v několika populárních televizních seriálech, včetně Štěstí a Hroby.

V roce 2019 se připojil k obsazení populárního seriálu Star Wars Mandalorian, v němž ztvárňuje ostříleného veterána, lovce odměn Kuiila. Nolteho výkon v Mandalorianovi byl chválen pro jeho nuance a hloubku, což seriálu dodává další vrstvu emocionální váhy. Během své kariéry byl Nolte známý svým intenzivním metodickým hereckým stylem a schopností vžít se do složitých a náročných postav.

Za svůj herecký talent byl oceněn několika cenami, včetně Zlatého glóbu za výkon ve filmu Princ z přílivu. Kromě své herecké práce je Nolte také publikujícím autorem, napsal několik memoárů a beletristických děl.

Taika Waititi - IG-11 (dabér)

Novozélandský herec, scenárista a režisér, známý svou prací ve filmu a televizi. Narodil se 16. srpna 1975 ve Wellingtonu na Novém Zélandu.

Waititi začal svou kariéru jako komik a herec, později přešel k psaní scénářů a režírování filmů. Širšího uznání se mu dostalo díky práci na filmech Co děláme ve stínu a Hon na divoké lidi. Waititi je známý také díky své práci v Marvel Cinematic Universe, kde režíroval filmy Thor: Ragnarok a Thor: Láska a hrom a ztvárnil postavu Korga. V roce 2019 získal Oscara za nejlepší adaptovaný scénář za film Králíček Jojo, v němž si zahrál i vedlejší roli.

Waititi režíroval také epizody několika populárních televizních seriálů, včetně Mandaloriana a seriálu Co děláme ve stínech, který získal cenu Emmy. Je známý svým neuctivým, neotřelým stylem humoru, který často nečekaným způsobem kombinuje komedii a drama. Waititi je oceňován za to, že se ve své tvorbě dokáže zabývat složitými společenskými a politickými otázkami, a přitom si zachovává smysl pro humor a lidskost. Je považován za jednoho z nejinovativnějších a nejzajímavějších filmařů současnosti a má oddané fanoušky i kritiky.

Timothy Olyphant - Cobb Vanth

Americký herec známý svou prací ve filmu a televizi. Narodil se 20. května 1968 v Honolulu na Havaji. Olyphant zahájil svou hereckou kariéru koncem 90. let a rychle si získal uznání díky roli v populárním televizním seriálu Deadwood. Objevil se také v několika uznávaných filmech, například Go, The Girl Next Door a Once Upon a Time in Hollywood.

Olyphant se výrazně prosadil v televizi i ve filmu a hrál v populárních seriálech, jako jsou Justified, Santa Clarita Diet a The Mandalorian. Ve filmu Mandalorian hraje Olyphant postavu Cobba Vantha, bývalého otroka, který se stane šerifem odlehlého města Tatooine. Olyphant je známý svou charismatickou a často sardonickou přítomností na plátně a schopností ztvárnit složité, morálně nejednoznačné postavy.

Jeho herecký talent byl oceněn několika nominacemi na ceny, včetně nominace na cenu Primetime Emmy za roli v seriálu Justified. Olyphant je známý také jako producent a podílel se na několika úspěšných televizních projektech. Je považován za jednoho z nejvšestrannějších a nejtalentovanějších herců současnosti a stále je oblíbenou postavou jak ve filmu, tak v televizi.

NÁSLEDUJE SPOILER PRO PŘESKOČENÍ KLIKNĚTE ZDE

Mark Hamill - Luke Skywalker

Americký herec, scenárista a režisér, známý svou prací ve filmu, televizi a divadle. Narodil se 25. září 1951 v Oaklandu v Kalifornii. Hamill je známý především díky svému ikonickému ztvárnění Luka Skywalkera ve filmové sérii Star Wars, díky němuž se stal kulturní ikonou a oblíbenou postavou fanoušků.

Kromě práce ve Hvězdných válkách se Hamill objevil i v několika dalších filmech, například v Korvetním létě nebo Jay a mlčenlivý Bob vracejí úder. Hamill je také plodným hlasovým hercem a svůj hlas propůjčil řadě animovaných televizních pořadů a filmů, včetně Batman: The Animated Series a nedávného animovaného seriálu What If...?.

Je známý také jako herec ve videohrách a propůjčil hlas postavám ve hrách, jako je Batman: Arkham Asylum a nedávný Star Wars: Jedi Fallen Order. Hamill je považován za jednoho z nejtalentovanějších hlasových herců své generace a za svou práci v této oblasti získal několik ocenění. Kromě herecké práce je Hamill také talentovaným scénáristou a režisérem a režíroval několik epizod animovaného seriálu Batman: The Animated Series.

Je také autorem několika komiksových sérií, včetně uznávané série Černá perla. Hamill je všeobecně považován za jednu z nejoblíbenějších a nejuznávanějších osobností zábavního průmyslu a nadále aktivně a vlivně působí ve filmu, televizi a dalších médiích.

Konec spoileru

Mandalorian - podrobné informace o seriálu

Mandalorian je úžasný televizní seriál s prvky westernu odehrávající se ve světě Star Wars. Vytvořil ho Jon Favreau a vysílá se na streamovací službě Disney+. Tento seriál je prvním živým seriálem ze světa Star Wars.

Děj seriálu se odehrává pět let po událostech filmu Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů a 25 let před událostmi ve filmu Star Wars: Síla se probouzí. Sledujeme příběh mandalorianského nájemného lovce jménem Din Djarin, který se snaží přežít v podsvětí daleké galaxie mimo kontrolu Nové republiky. Jon Favreau, který stvořil seriál, je také hlavním scenáristou, showrunnerem a výkonným producentem spolu s Davem Filonim, Kathleen Kennedy a Colinem Wilsonem.

Premiéra seriálu se konala společně se startem Disney+ dne 12. listopadu 2019. První osmidílná řada seriálu byla oceněna cenou Emmy v sedmi kategoriích. Druhá řada měla premiéru 30. října 2020. Třetí řada měla premiéru 1. března 2023 a již se také pracuje na čtvrté řadě.

Seriál získal celkově pozitivní ohlasy od fanoušků i kritiků. Mandalorian začíná pět let po událostech filmu Návrat Jediů a sleduje osamělého mandalorianského lovce Dina Djarina, který se pohybuje v nebezpečných a vzdálených končinách galaxie. Din je najat impériem, aby získal dítě jménem Grogu, ale rozhodne se chránit ho a utéct s ním.

Během svého putování se Din snaží najít skutečný domov Groguova druhu a zároveň se vyhýbat pronásledování ze strany Moffa Gideona, který chce využít Groguovu moc spojenou se Silou. Aby se mohl Din Djarin vykoupit za svůj prohřešek, že si sundal helmu před jinými živými bytostmi, vydává se s Groguem na planetu Mandalore.

Mandalorian je populární americký televizní seriál, který měl premiéru na Disney+ v listopadu 2019. Odehrává se ve vesmíru Hvězdných válek a sleduje dobrodružství osamělého lovce odměn, známého pouze jako "Mandalorian", který cestuje po galaxii a plní různé mise a úkoly. Seriál se odehrává po událostech původní trilogie Star Wars a před pokračováním trilogie.

Zkoumá svět Mandalorianů, skupiny válečníků s odlišnou kulturou a způsobem života, a sleduje titulní postavu, která chrání mladého mimozemšťana známého jako "Dítě", běžně označovaného také jako "Baby Yoda", před různými hrozbami. Mandalorian byl chválen za poutavý příběh, nezapomenutelné postavy a působivé vizuální efekty. Vznikla také řada spin-off sérií a merchandise a stal se z něj samostatný kulturní fenomén.

Hvězdné války je mediální série vytvořená Georgem Lucasem, která začala vydáním původního filmu Star Wars v roce 1977. Od té doby se rozrostla do rozsáhlého světa filmů, televizních pořadů, knih, komiksů a videoher, které vyprávějí příběhy odehrávající se v předaleké galaxii.

Série Star Wars je známá svými epickými vesmírnými bitvami, nezapomenutelnými postavami a složitým budováním světa. Odehrává se ve fiktivním vesmíru, v němž žijí Jediové, skupina mocných bojovníků, kteří dokáží ovládat mystické energetické pole známé jako Síla, a Sithové, jejich zlí kolegové, kteří se snaží ovládnout celou galaxii. Původní trilogie, kterou tvoří Hvězdné války (později přejmenované na Epizoda IV: Nová naděje), Impérium vrací úder a Návrat Jediho, vypráví příběh mladého farmáře Luka Skywalkera, který se zaplete do povstání proti tyranskému Galaktickému impériu.

Prequelová trilogie, sestávající z filmů Skrytá hrozba, Útok klonů a Pomsta Sithů, se zabývá vzestupem Impéria a pádem Jediů. Pokračování trilogie, sestávající z filmů Síla se probouzí, Poslední Jedi a Vzestup Skywalkera, pokračuje v příběhu několik desetiletí po událostech původní trilogie a sleduje nové postavy, které čelí zbytkům Impéria a vzestupu nové hrozby známé jako První řád. Kromě filmů hlavní trilogie existují také samostatné filmy, například Rogue One a Solo, a také řada televizních pořadů, včetně animovaných seriálů Klonové války a Rebelové a hraného seriálu Mandalorian.

Grogu, Baby Yoda, známý také jako "Dítě", je postava ze seriálu Star Wars Mandalorian, který měl premiéru na Disney+ v roce 2019. Postava se rychle stala oblíbenou u fanoušků a popkulturním fenoménem díky svému roztomilému vzhledu a tajemnému příběhu.

Baby Yoda je příslušníkem stejného druhu jako ikonická postava Hvězdných válek Yoda, ale není jasné, zda jsou příbuzní nebo zda ve vesmíru Hvězdných válek existují i jiní příslušníci tohoto druhu. Postava je vyobrazena jako malé nemluvně s velkýma očima, velkýma ušima a vrásčitým obličejem a má schopnost používat Sílu, což z ní dělá cenný majetek pro ty, kteří chtějí využít její schopnosti pro své vlastní účely.

Ve filmu Mandalorian je titulní postava najata, aby chytila Baby Yodu, ale místo toho se rozhodne dítě chránit a vydává se na cestu, aby ho znovu spojila s jeho vlastním druhem. Cestou se setkává s různými hrozbami a nepřáteli, kteří se snaží dítě zajmout nebo mu ublížit pro vlastní prospěch. Díky své široké popularitě se Baby Yoda stal kulturní ikonou a objevil se v mnoha memech, merchandisech a fanouškovských dílech.

Mistr Yoda je legendární postava ze světa Star Wars, známá svou moudrostí a mistrovstvím Síly. Poprvé se objevil ve filmu Impérium vrací úder, druhém filmu původní trilogie Star Wars.

Yoda je mistrem Jedi a jedním z nejmocnějších členů řádu Jedi. Je známý svým charakteristickým vzhledem, který zahrnuje zelenou kůži, špičaté uši a zmenšenou postavu. Yoda mluví jedinečnou syntaxí, v níž často mění pořadí slov ve větě. Často je zobrazován jako postava mentora, který poskytuje rady a vedení mladým učedníkům Jedi. Yoda je zkušený válečník a v průběhu ságy Star Wars se zúčastnil mnoha bitev.

Je také známý svou duchovností a napojením na Sílu, kterou využívá k neuvěřitelným výkonům telekineze a dalším schopnostem. Yodovo učení má na svět Hvězdných válek zásadní vliv a jeho filozofie Síly se stala kultovní. Pro fanoušky série se stal milovanou postavou a jeho odkaz je nadále cítit v celém kánonu Hvězdných válek.

Tvůrce myšlenky a seriálu Mandalorian Jon Favreau je americký herec, režisér, producent a scenárista, který se významně podílel na rozvoji filmového a televizního průmyslu. Narodil se 19. října 1966 v Queensu ve státě New York.

Favreau zahájil svou hereckou kariéru v polovině 90. let 20. století, kdy se objevil ve filmech jako Rudy a Swingers, k nimž napsal i scénář. Později přešel k režii a produkci a podílel se na filmech jako Elf, Iron Man nebo Lví král. Favreauova práce na Iron Manovi byla obzvláště významná, protože pomohla nastartovat filmový vesmír Marvelu a vytvořit nový standard pro filmy o superhrdinech. Poté režíroval a produkoval několik dalších filmů společnosti Marvel, včetně Iron Mana 2 a Avengers.

V posledních letech se Favreau proslavil prací na sérii Star Wars, kde působil jako tvůrce, showrunner a výkonný producent televizního hitu The Mandalorian, který měl premiéru na Disney+ v roce 2019. Režíroval také hraný remake Lvího krále, který byl uveden v roce 2019 a zaznamenal komerční úspěch. Favreau byl za svůj přínos filmovému průmyslu oceněn několika cenami, včetně ceny Primetime Emmy za vynikající dokumentární nebo non-fiction seriál za snímek The Defiant Ones a ceny Saturn za nejlepší režii za film Iron Man.

NÁSLEDUJE SPOILER PRO PŘESKOČENÍ KLIKNĚTE ZDE

Spoiler! – Mark Hamill je americký herec a dabér, známý především jako představitel Luka Skywalkera v sérii Star Wars. Ve druhé sérii televizního seriálu Star Wars The Mandalorian se Hamill v závěrečné epizodě překvapivě objevil jako hlas zestárlého Luka Skywalkera. Výskyt Luka Skywalkera v Mandalorianovi byl až do vydání epizody držen pod pokličkou a fanoušci byli nadšeni, že si Hamill zopakoval svou ikonickou roli. Ve scéně, která se odehrává krátce po událostech Návratu Jediho, Luke přijíždí, aby si od Mandaloriana převzal do péče malého Yodu, čímž se naplnil hlavní dějový bod ze série. Zatímco vzhled postavy byl vytvořen pomocí technologie na odstraňování stárnutí a dvojníka, Hamill roli propůjčil hlas a později vyjádřil produkčnímu týmu a fanouškům vděčnost za to, že cameo zůstalo utajeno. Hamill je hlavní postavou série Star Wars již od uvedení původního filmu v roce 1977 a jeho výkon v roli Luka Skywalkera si fanoušci oblíbili po celá desetiletí. Jeho vystoupení ve filmu Mandalorian bylo významným momentem jak pro sérii, tak pro fandom Hvězdných válek a upevnilo jeho odkaz jako jedné z nejikoničtějších postav v historii série.

Konec spoileru

Sledujete seriál Mandalorian? Podělte se o své dojmy v diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer 3. řady seriálu Mandalorian Disney Plus

Video
Video se připravuje ...

Trailer 2. řady seriálu Mandalorian Disney Plus

Video
Video se připravuje ...

Trailer 1. řady seriálu Mandalorian Disney Plus

Fotogalerie
31 fotografií