Obsah filmu Můj policista (My Policeman)

Tom je mladý policista žijící v Británii 50. let, který plní svou povinnost, ale cítí, že chce něco víc ze života. Na letní pláži potká Marion, seriózní učitelku, a okamžitě se do ní zamiluje. Brzy se však setkají s Patrickem, noblesním muzejním kurátorem, se kterým si rychle spřátelí.

Patrick však později Toma utvrdí v tom, aby zkoumal svou sexuální identitu, což vede k vzniku milostného trojúhelníku. Tom je rozpolcený mezi svou vášní k Patrickovi a láskou k Marion. Trojice začne čelit vážnějším problémům, které naruší jejich nespoutanost a romantickou atmosféru.

Obsazení filmu Můj policista (My Policeman)

Herci Postavy
Harry Styles Tom Burgess
David Dawson Patrick Hazlewood
Emma Corrin Marion Taylor
Rupert Everett Patrick Hazlewood ve stáří
Linus Roache Tom Burgess ve stáří
Gina McKee Marion Taylor ve stáří
Andrew Tiernan Bert
Jack Bandeira Leonard
Kadiff Kirwan Nigel

Harry Styles - Tom Burgess

 Britský zpěvák, skladatel a herec. Narodil se 1. února 1994 v Redditchi ve Worcestershire v Anglii. Styles se poprvé proslavil jako člen chlapecké skupiny One Direction, která vznikla v britské verzi soutěže The X Factor v roce 2010. Skupina One Direction se stala jednou z největších chlapeckých kapel na světě a celosvětově prodala přes 50 milionů nahrávek.

V roce 2017 vydal Styles své debutové sólové album, na kterém se objevily hity "Sign of the Times" a "Two Ghosts". Styles také úspěšně přešel k herectví a objevil se ve filmech, jako je Dunkirk (2017) a připravovaný Můj policista (2022). Je známý svým jedinečným smyslem pro módu a je chválen za své genderově odlišné stylové volby. Styles během své kariéry získal řadu ocenění, včetně několika Brit Awards a ceny Ivor Novello.

Je také známý svými filantropickými aktivitami, kdy podporuje charitativní organizace, jako jsou Children in Need a Comic Relief. Styles je považován za jednoho z nejvlivnějších a nejoblíbenějších hudebníků své generace, který má oddanou fanouškovskou základnu známou jako "Directioners" a "Harries".

David Dawson - Patrick Hazlewood

Britský herec, narozený 7. září 1982 ve Widnes, Cheshire, Anglie. Vystudoval Královskou akademii dramatických umění (RADA) v Londýně. Dawson hrál v řadě divadelních představení, mimo jiné v inscenacích Comus a Vévodkyně z Malfi na West Endu. Objevil se také v řadě televizních pořadů, například v seriálech The Hollow Crown, The Last Kingdom a Ripper Street. Dawson je pravděpodobně nejznámější díky roli krále Alfréda v historickém dramatu The Last Kingdom, které vysílá Netflix. Má za sebou také vedlejší role ve filmech jako Tajný agent a Legenda.

Dawson získal za svou práci několik ocenění, včetně ceny Iana Charlesona v roce 2012 za svůj výkon ve filmu Luise Miller. Je známý pro svou schopnost hrát složité postavy a pro svůj dynamický jevištní projev. Dawson se otevřeně hlásí k homosexuální orientaci a hovoří o důležitosti reprezentace a rozmanitosti v zábavním průmyslu. Je považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších herců své generace, který má před sebou slibnou kariéru.

Emma Corrin - Marion Taylor

Britská herečka, narozená 13. prosince 1995 v Tunbridge Wells, Kent, Anglie. Než se začala naplno věnovat herectví, vystudovala herectví na St John's College na univerzitě v Cambridge. Corrin se proslavila v roce 2020 rolí princezny Diany ve čtvrté sérii seriálu The Crown společnosti Netflix.

Její ztvárnění Diany bylo široce oceňováno pro svou autentičnost a zranitelnost a vyneslo jí Zlatý glóbus za nejlepší herečku v dramatickém televizním seriálu. Corrin se objevila i v dalších televizních seriálech, například Grantchester a Pennyworth. Ve filmu debutovala v roce 2020 vedlejší rolí ve filmu Misbehaviour. Corrin je také vystudovaná klasická zpěvačka a účinkovala v několika operách.

Je známá svým androgynním stylem a objevila se v několika módních kampaních. Corrin otevřeně hovoří o svých problémech s duševním zdravím a využívá svou platformu ke zvyšování povědomí a prosazování lepšího přístupu ke zdrojům duševního zdraví. Je považována za jednu z nejslibnějších mladých hereček v oboru, která má před sebou zářnou budoucnost.

Rupert Everett - Patrick Hazlewood ve stáří

Britský herec, narozen 29. května 1959 v Burnham Deepdale, Norfolk, Anglie. Hereckou kariéru zahájil koncem 70. let a proslavil se v 80. letech rolemi ve filmech jako Jiná země nebo Tanec s cizincem.

Everett se objevil v celé řadě filmů a televizních pořadů, například ve filmech Svatba mého nejlepšího přítele, The Importance of Being Earnest nebo The Happy Prince. Je známý svým výrazným hlasem a schopností hrát komediální i dramatické role. Kromě herectví je Everett také spisovatelem a napsal několik knih, včetně autobiografie s názvem Red Carpets and Other Banana Skins (Červené koberce a jiné banánové slupky).

Otevřeně se hlásí k homosexuální orientaci a po celou svou kariéru je zastáncem práv LGBTQ+. Everett se také angažuje v mnoha filantropických aktivitách a podporuje charitativní organizace, jako je Nadace Eltona Johna pro AIDS a Amnesty International. Během své kariéry byl nominován na několik cen, včetně ceny BAFTA za roli ve filmu Svatba mého nejlepšího přítele. Everett mluví plynně francouzsky a objevil se v několika francouzských filmech a také ve francouzské verzi muzikálu Cats.

Je považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších herců své generace, jehož kariéra trvá již více než čtyři desetiletí.

Linus Roache - Tom Burgess ve stáří

Britský herec, narozený 1. února 1964 v Manchesteru v Anglii. Je synem herce Williama Roache, který je známý především díky své roli v dlouholeté britské telenovele Coronation Street.

Roache zahájil svou hereckou kariéru na počátku 80. let, kdy se objevil v několika britských televizních pořadech a filmech. Mezinárodního uznání se mu dostalo koncem 90. let díky roli v americkém televizním seriálu Zákon a pořádek, kde hrál asistenta okresního prokurátora Michaela Cuttera. Roache se objevil také v několika filmech, například Priest, The Chronicles of Riddick nebo Batman Begins.

Kritiky byl oceněn za svou divadelní práci, mimo jiné za účinkování v Shakespearových hrách, jako jsou Coriolanus a Richard II. Roache během své kariéry získal několik ocenění, včetně ceny Screen Actors Guild Award za práci v seriálu Zákon a pořádek.

Je také politickým aktivistou a angažuje se v několika humanitárních kauzách, včetně práv uprchlíků a boje proti obchodování s lidmi. Roache praktikuje transcendentální meditaci a hovořil o jejích přínosech pro duševní zdraví. Je považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších herců své generace, jehož kariéra trvá již více než tři desetiletí.

Gina McKee - Marion Taylor ve stáří

Britská herečka, narozená 14. dubna 1964 v Sunderlandu v Anglii. Svou hereckou kariéru zahájila v 80. letech 20. století, kdy se objevila v několika britských televizních pořadech a filmech.

Mezinárodní uznání si McKeeová získala v 90. letech 20. století rolí v britském televizním seriálu Naši přátelé ze severu. Objevila se v několika filmech, například Notting Hill, Pokání nebo Nit z přízraků. McKeeová má za sebou také úspěšnou divadelní kariéru, účinkovala v mnoha inscenacích v londýnském West Endu.

Během své kariéry získala několik ocenění, včetně ceny BAFTA za roli v televizním seriálu Ulice. McKeeová je známá svou schopností hrát složité a propracované postavy a byla oceněna za své výkony v dramatech, jako je Sága rodu Forsytů a Osobní strážce.

Je patronkou charitativní organizace Children North East, která podporuje znevýhodněné děti a mladé lidi v severovýchodní Anglii. McKee se také angažuje v několika politických kauzách, včetně kampaně za propuštění palestinské aktivistky Ahed Tamimi. Je považována za jednu z nejtalentovanějších a nejuznávanějších hereček své generace, jejíž kariéra trvá již více než tři desetiletí.

Můj policista (My Policeman) - podrobné informace o filmu

Můj policista je romantické drama režiséra Michaela Grandage s Harrym Stylesem, Emmou Corrin a Davidem Dawsonem v hlavních rolích.

Film je natočen podle stejnojmenného románu britské autorky Bethan Robertsové, který vyšel v roce 2012. Vypráví příběh milostného trojúhelníku mezi Tomem, skrytým homosexuálním policistou v Brightonu 50. let, jeho ženou Marion a Patrickem, do kterého se Tom zamiluje. Roli Toma hraje Harry Styles, jeho ženu Marion Emma Corrinová a Patricka David Dawson.

Film se odehrává v 50. a 90. letech 20. století a zabývá se tématy lásky, touhy a tajnůstkářství v době, kdy byla homosexualita ve Velké Británii nezákonná. Film produkuje společnost Amazon Studios a bude uveden na Amazon Prime Video. Film je velmi očekávaný a mnoho fanoušků románu se těší, až ho uvidí ožít na filmovém plátně.

Román, podle něhož je film natočen, se po svém vydání setkal s příznivým ohlasem kritiky a byl zařazen do užšího výběru několika literárních cen. Očekává se, že i filmová adaptace bude dobře přijata a že příběh oživí talentované herecké obsazení a štáb.

Celkově je Můj policista velmi očekávaným filmem, který se zabývá tématem lásky a tajemství v době, kdy byla homosexualita nezákonná, a slibuje, že půjde o působivý a emotivní příběh.

V 50. letech 20. století byla homosexualita ve Spojeném království považována za trestný čin a osoby, které navázaly vztah se stejným pohlavím, mohly čelit vážným právním následkům.

Tehdejší právní řád kriminalizoval "hrubou neslušnost" mezi muži, která byla široce definována a mohla se vztahovat na cokoli od držení se za ruce až po sex. Důsledky přistižení při homosexuálních aktivitách mohly být závažné a odsouzeným hrozily pokuty, vězení nebo dokonce chemická kastrace. Stigma obklopující homosexualitu také znamenalo, že mnoho jedinců bylo ostrakizováno ze svých rodin a komunit a nuceno žít v utajení.

Toto období britských dějin je často označováno jako "hon na čarodějnice pro homosexuály" a vláda a policie se v něm aktivně zaměřovaly na osoby podezřelé z homosexuálních aktivit a stíhaly je. Zákony kriminalizující homosexualitu zůstaly v platnosti až do konce 60. let, kdy byly postupně zrušeny. Boje, kterým členové LGBTQ+ komunity v tomto období čelili, jsou dobře zdokumentovány a toto období se stalo předmětem mnoha filmů, knih a dokumentů.

Kniha Můj policista je jen jedním z příkladů beletristických děl, která se zabývají problémy a složitostí života homosexuálů ve Velké Británii v 50. letech 20. století a dopadem, který měla kriminalizace homosexuality na jednotlivce a jejich vztahy.

Autorka předlohy Bethan Robertsová je britská spisovatelka, která se narodila v roce 1973 v Oxfordu. Je známá především svými romány, které se často zabývají tématy identity, sexuality a rodinných vztahů.

Robertsová vystudovala anglickou literaturu na univerzitě v Sussexu a poté pracovala jako novinářka a redaktorka časopisů. Svůj první román The Pools vydala v roce 2007, po něm následoval v roce 2008 román The Good Plain Cook a v roce 2012 román My Policeman, který se dočkal i filmové adaptace. Román Můj policista, jehož děj se odehrává v Brightonu 50. let 20. století, pojednává o milostném trojúhelníku mezi Tomem, skrytým homosexuálním policistou, jeho ženou Marion a Patrickem, mužem, do kterého se Tom zamiluje.

Román se po vydání setkal s příznivým ohlasem kritiky a byl zařazen do užšího výběru několika literárních cen. Robertsová vydala i několik dalších románů, mimo jiné Ostrov matek (2014), který se zabývá vztahem mezi matkou a její adoptovanou dcerou, a Graceland (2020), který sleduje osudy dvou žen, jež spojila láska k Elvisi Presleymu. Kromě své románové tvorby je Robertsová autorkou několika povídek a přispívá do různých publikací, včetně deníků The Guardian a The Independent.

Za své psaní získala několik ocenění a nominací, včetně ceny Jerwood Fiction Uncovered Prize a Author's Club Best First Novel Award. Celkově je Bethan Robertsová talentovaná spisovatelka, která se ve svých dílech zabývá řadou složitých témat a problémů a jejíž romány získaly uznání a ocenění kritiky.

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Můj policista Prime Video

Fotogalerie
9 fotografií