Obsah seriálu Příběh služebnice (The Handmaid's Tale)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám".

Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána.

Obsazení Příběhu služebnice (The Handmaid's Tale)

Herci Postavy
Elisabeth Moss June Osborne/Offred
Joseph Fiennes velitel Fred Waterford
Yvonne Strahovski Serena Joy Waterford
Alexis Bledel Emily/Ofglen
Madeline Brewer Janine/Ofwarren
Ann Dowd teta Lydia
O. T. Fagbenle Luke Bankole
Max Minghella Nick Blaine
Samira Wiley Moira
Amanda Brugel Rita
Bradley Whitford velitel Joseph Lawrence
Sam Jaeger Mark Tuello

Elisabeth Moss - June Osborne/Offred)

Americká herečka narozená 24. července 1982 v Los Angeles v Kalifornii, USA. Svou hereckou kariéru zahájila na počátku 90. let a od té doby se objevila v mnoha filmech a televizních pořadech.

Mossová je známá především díky roli Peggy Olsonové v televizním seriálu "Mad Men". Objevila se také v televizních pořadech jako "Západní křídlo", "Top of the Lake" a "Příběh služebnice". Mossová je talentovaná herečka, která byla za svou práci oceněna několika nominacemi na ceny, včetně cen Emmy, Zlatého glóbu a Screen Actors Guild Awards. Získala řadu ocenění, včetně ceny Primetime Emmy za roli ve filmu "Příběh služebnice".

Mossová je také producentkou, produkovala několik epizod seriálu Příběh služebnice. Kromě herecké a producentské práce se Mossová zasazuje o několik charitativních cílů, včetně Americké unie občanských svobod a Mezinárodního záchranného výboru.

Zapojila se také do různých politických a sociálních iniciativ, včetně hnutí Time's Up. Mossová je všeobecně považována za jednu z nejtalentovanějších hereček své generace a nadále zůstává významnou osobností zábavního průmyslu.

Joseph Fiennes - Fred Waterford

Anglický herec, narozen 27. května 1970 v Salisbury, Wiltshire, Anglie. Pochází z herecké rodiny, do které patří i jeho bratr Ralph Fiennes.

Fiennes je známý především díky roli Williama Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare, za kterou byl nominován na cenu BAFTA. Objevil se také ve filmech jako "Elizabeth", "Nepřítel před branami" a "Příběh služebnice". Fiennes má za sebou také úspěšnou kariéru v televizi, kde hrál v seriálech jako "American Horror Story", "The Handmaid's Tale" a "Camelot".

Za své herecké výkony byl nominován na několik cen, včetně Zlatého glóbu a ceny Emmy. Fiennes je také divadelním hercem a účinkoval v mnoha inscenacích v londýnském West Endu a na Broadwayi. Kromě své herecké práce se Fiennes angažuje v několika charitativních akcích, mimo jiné v Prince's Trust a Cinema for Peace Foundation.

Je také zastáncem ekologických cílů a podporuje využívání obnovitelných zdrojů energie. Fiennes je všeobecně považován za jednoho z nejtalentovanějších herců své generace a nadále zůstává významnou osobností zábavního průmyslu.

Yvonne Strahovski - Serena Joy Waterford

Australská herečka, narozená 30. července 1982 v Maroubře, Sydney, Austrálie. Je známá především díky svým rolím v televizních seriálech, jako jsou "Chuck", "Dexter" a "Příběh služebnice".

Strahovski se objevila také ve filmech jako "Já, Frankenstein" a "Predátor". Svou hereckou kariéru začala v Austrálii, kde se objevila v několika australských televizních pořadech a filmech, než se přestěhovala do Spojených států. Strahovski získala za své herectví uznání kritiky, včetně nominací na ceny Primetime Emmy a Critics' Choice Television Awards.

Kromě své herecké práce se Strahovski zasazuje o různé charitativní účely, včetně práv zvířat a životního prostředí. Angažuje se také v politickém aktivismu a podporuje hnutí "Time's Up" a "Me Too". Strahovski mluví plynně polsky, protože její rodiče jsou polští přistěhovalci do Austrálie.

Je vdaná za herce Tima Lodena a mají spolu syna. Strahovski je všeobecně považována za jednu z nejtalentovanějších hereček své generace a stále patří k významným osobnostem zábavního průmyslu.

Ann Dowd - Teta Lydia

Americká herečka, narozená 30. ledna 1956 v Holyoke, Massachusetts, Spojené státy. Je známá především díky svým rolím v televizních seriálech, jako jsou "The Leftovers" a "The Handmaid's Tale".

Dowdová se objevila také ve filmech jako "Compliance", "Marley & Me" a "Hereditary". Svou hereckou kariéru začala na divadelních prknech, kde se objevila v mnoha inscenacích v New Yorku, a poté přešla k televizi a filmu.

Dowdová získala za své herecké výkony uznání kritiky, mimo jiné získala cenu Primetime Emmy za vynikající vedlejší ženský herecký výkon v dramatickém seriálu za roli v seriálu "Příběh služebnice".

Kromě herecké práce se Dowdová zasazuje o různé charitativní účely, například o projekt Innocence a Lékaře bez hranic. Je také silnou zastánkyní práv žen a mluví o potřebě více příležitostí pro ženy v zábavním průmyslu.

Dowdová je od roku 1984 vdaná za herce a spisovatele Lawrence Arancia a mají spolu tři děti. Je všeobecně považována za jednu z nejtalentovanějších charakterních hereček své generace a nadále zůstává významnou osobností zábavního průmyslu. Díky svým silným a vybroušeným výkonům si Dowdová vydobyla pověst jedné z nejuznávanějších a nejvšestrannějších hereček současnosti.

Příběh služebnice (The Handmaid's Tale) - podrobné informace o seriálu

Příběh služebnice (v originále The Handmaid's Tale) je americký seriál podle knihy od Margaret Atwoodové. Původně seriál vznikl pro americkou společnost Hulu.

Příběh služebnice je dramatický seriál, jehož děj se odehrává v dystopické budoucnosti po druhé americké občanské válce. V této budoucnosti se svět potýká s neplodností, což vede k násilnému nucení plodných žen, nazývaných "služebnice", k početí a porodu dětí. Tento nový světový řád je kontrolován teokratickou vládou, která se nazývá "Gilead".

Natáčení první série s deseti díly proběhlo na konci roku 2016 a první tři díly měly premiéru 26. dubna 2017. Následujících sedm dílů bylo pravidelně vysíláno každou středu. Seriál se těšil příznivým ohlasům kritiků i diváků a získal osm cen Emmy ze třinácti nominací, včetně ocenění nejlepšího dramatického seriálu.

Seriál se stal také prvním streamovacím seriálem, který získal cenu Emmy v kategorii nejlepší dramatický seriál. Kromě toho získal také Zlatý glóbus v kategoriích nejlepší dramatický televizní seriál a nejlepší herečka (Elisabeth Moss).

"Příběh služebnice" je dystopický televizní seriál natočený podle stejnojmenného románu Margaret Atwoodové z roku 1985. Seriál měl premiéru na Hulu v dubnu 2017 a od té doby se stal kritikou oceňovaným a oblíbeným pořadem. Odehrává se v totalitní společnosti zvané Gileád, kde jsou plodné ženy nuceny stát se "služebnicemi" a rodit děti pro vládnoucí elitu.

Seriál se zabývá tématy útlaku, feminismu a odporu a je oceňován za silné herecké výkony a myšlenkově podnětné zápletky. "Seriál Příběh služebnice získal řadu ocenění, včetně několika cen Primetime Emmy a Zlatých glóbů, a byl obnoven pro několik sezón.

Termín antiutopie, známý také jako dystopie, označuje literární, filmový nebo jiný mediální žánr, který zobrazuje hypotetickou společnost nebo svět, který je opakem utopie nebo idealizované společnosti. Namísto dokonalé společnosti zobrazují antiutopická díla svět, který je noční můrou, nefunkční nebo utlačovatelský, a často zdůrazňují negativní důsledky určitého politického, sociálního nebo technologického vývoje.

Antiutopická díla se mohou zabývat také tématy totalitarismu, dohledu, ničení životního prostředí nebo jinými společenskými problémy a často varují čtenáře nebo diváky před potenciálním nebezpečím nekontrolované moci nebo pokroku. Mezi příklady antiutopických děl patří "1984" George Orwella, "Brave New World" Aldouse Huxleyho a "The Handmaid's Tale" Margaret Atwoodové.

Margaret Atwoodová je kanadská spisovatelka, básnířka a literární kritička, narozená 18. listopadu 1939 v Ottawě. Je známá především svými romány, které se zabývají tématy feminismu, environmentalismu a sociální spravedlnosti. Mezi její nejznámější díla patří "Příběh služebnice", "Alias Grace" a "Slepý vrah", za který v roce 2000 získala Bookerovu cenu. Atwoodová vydala také řadu básnických sbírek, děl literatury faktu a esejů.

Je velmi uznávanou autorkou a její dílo bylo oceněno řadou literárních cen, včetně Governor General's Award, National Book Critics Circle Award a Arthur C. Clarke Award. Kromě psaní se Atwoodová zasazuje o ochranu životního prostředí a angažuje se v různých politických a sociálních iniciativách, včetně organizace spisovatelů PEN International a kampaně Amnesty International na podporu lidských práv.

Sledujete seriál Příběh služebnice? Podělte se o své dojmy v diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer 5. řady seriálu Příběh služebnice HBO

Video
Video se připravuje ...

Trailer 1. řady seriálu Příběh služebnice HBO

Fotogalerie
23 fotografií