Jsme na zahájení Mezinárodního filmového festivalu. Pro vás je to velice intenzivní desetidenní maraton. Zvládnete během festivalu relaxovat?

„Velice málo. Je pravdou, že když skončí festival, tak vyrovnáváme karlovarský jetlag. Takže to je asi jako když letíte z LA do Prahy a těch devět hodin je tam vidět. Ale pro mě je zničující to počasí."

Vysoké teploty bývají na festivalu pravidlem. Richard Gere říkal, že takové vedro není ani snad v Ekvádoru. I Julianne Mooreová konstatovala, jaké je tady teplo. 

A to nezažila předvčerejšek. Dneska to má údajně klesnout jenom na pětadvacet, což je příjemné, ale od neděle to půjde zase do vysokých teplot. Ale není nic příjemnějšího než hezké počasí, lepší než kdyby mělo pršet. "

Jaké jsou vaše první dojmy z Julianne Mooreové? Včera jste byli na večeři, jako tradičně každý rok. 

„Je to příjemné, že ty hvězdy přijíždějí o den dříve a že máte šanci poznat je, oni mají šanci poznat Vás a uvolní se to. Než kdyby hvězda vylezla rovnou z auta a šla na červený koberec, tak to bylo strašně příjemné. Dali si typicky česká jídla - Julianne měla kynuté knedlíky s meruňkami, byla nadšená a bylo to strašně fajn."

O tom, jak je tady hvězdám příjemně, svědčí i to, že Casey Affleck je tady už podruhé v poměrně krátké době. Jak k tomu došlo?

„Přijíždí po dvou letech. Karlovarský festival má obrovskou atmosféru, díky mladým lidem, kteří sem přijíždějí. Také díky počasí, protože třeba berlínský festival je v únoru a není nic depresivnějšího, než Berlín v únoru. A atmosféra je přátelská, kde se potkávají lidé. Julianne třeba dneska chodila po městě a cítila se naprosto svobodná, nejsou tu na ni žádné nájezdy. A Casey Affleck natočil biják, který režíroval a zároveň v něm hraje hlavní roli a volal, jestli bychom ho nechtěli a že by rád přijel. My jsme řekli že samozřejmě. Takže zítra přijíždí a uvede ten svůj biják."

To je krásné, že se hvězdy takhle samy hlásí.

„Hlásí, je to perfektní."

Dáváte svým hostům tipy, co by třeba v Karlových Varech nebo v Praze, kam se většinou přesouvají, neměli minout?

„Julianne se právě chtěla projít po městě. V Praze jsem jí doporučil, aby ji poznávala v jednu nebo ve dvě hodiny v noci, kdy je trošku vylidněná a vlastně ten génius noci, když jdete okolo domu, kde žil Franz Kafka, je daleko umocněnější, než když tam člověk jde ve tři odpoledne a jsou tam stovky a stovky turistů. Teď je navíc velké procento lidí z Číny, kteří přijíždějí. Takže objevovat Prahu je dobré v noci, to jsem jí doporučil. Samozřejmě má i svou průvodčí, která jí připravuje program a která jí do detailu všechno vysvětlí."

Co pro Vás bude v rámci letošního filmového festivalu zlatým hřebem?

„Zítra jdu v devět hodin ráno na Beatles se podívat. Pardon, na Yesterday. Dnes večer budou Beatles na open air koncertu, ale tohle Yesterday budu určitě chtít vidět a vstanu na to, i když budeme mít po zahajovacím večírku."

VIDEO: První Bartoškův rozhovor ve Varech: Neuvěříte, kam poslal po večeři Mooreovou!

Video
Video se připravuje ...

První Bartoškův rozhovor ve Varech: Neuvěříte, kam poslal po večeři Mooreovou! Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
208 fotografií