Vejdělek, který natočil například komedii Účastníci zájezdu, mnohé návštěvníky festivalu ve Varech překvapil tím, že dorazil na invalidním vozíčku. Naštěstí na něj ale není upoután natrvalo, ale jen dočasně po nepříjemném úrazu.

„Utrhl jsem si achillovku," přiznal Jiří na pátečním koncertě Tomáše Kluse (32) a Richarda Müllera (56) na karlovarské Mlýnské kolonádě, kde představoval svůj nový film Tátova volha. Na akci si troufl dorazit »jen« o berlích a s nohou v ortéze a obvazech. „Teďka už je to dobrý, předtím jsem jezdil na vozíku," přiznal režisér filmů Ženy v pokušení či Muži v naději. Dohromady mu prý lékaři uložili pár dní v sádře, šest týdnů s ortézou a pak dalších šest až osm týdnů rehabilitace.

„Rád bych řekl, že se mi to stalo při adrenalinovém kousku," povzdechl si a přiznal, že to tak nebylo. Zranění si někdejší sportovec přivodil, když se sešel spolu s bývalým týmem a běžel s nimi štafetu.

Běžel jako poslední a toužil po výhře. I přes prudkou bolest se tak nakonec rozhodl závod alespoň doběhnout. „Tady máte důkaz, jak velký a zarputilý jsem magor," napsal na sociální síti k videu, na kterém je závěr závodu zachycen.

VIDEO: Zraněný Vejdělek dobíhá do cíle

VIDEO: Ukázka z filmu Tátova volha s Eliškou Balzerovou a Tatianou Vilhelmovou

Video
Video se připravuje ...

Karafiátům odzvonilo, na svátek žen 8. března přijede Tátova volha s Balzerovou a Vilhelmovou. • Trailer. CinemArt

 

Fotogalerie
35 fotografií