Portugalská herečka Maria de Medeiros (44), kterou si čeští diváci pamatují z kultovního snímku režiséra Quentina Tarantina Pulp Fiction, kde hrála milenku Bruce Willise, navštívila filmový festival v Karlových Varech, kde se ve světové premiéře uvádí film Hitler v Hollywoodu.

Video
Video se připravuje ...

Herečka Maria de Medeiros (44)  Lukáš Materna

Drobná herečka se šestnáct let od uvedení Tarantinova snímku vůbec nezměnila. Postavu má stále jak holčička, obrovskýma očima mrká jako naivka Fabianne a jen mikádo má o deset centimetrů delší. Fiktivní děj filmu Hitler v Hollywoodu, kde Maria hraje hlavní roli, vypráví o spiknutí, které má zničit největší filmová studia. „Já sama proti hollywoodské produkci nic nemám, v mnoha amerických filmech jsem hrála, ale umělé pozlátko Hollywoodu mě nepohltilo,“ tvrdí sympatická herečka.

Maria de Medeiros
Autor: Martin Mithofer

„I na Pulp Fiction ráda vzpomínám. Bylo to úžasné, rafinované. Tu roli jsem chtěla hned, co jsem dostala scénář. Vlastně to byla nezávislá produkce a nikdo jsme netušili, že bude mít takový úspěch na celém světě,“ řekla Blesku Maria de Medeiros, která celosvětový ohlas snímku oslavovala i se svým hereckým partnerem Brucem Willisem.