Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Módní kritička Blesku Ina T.: V pánském stylu!

/
  • Ina T. hodnotila styl slavných žen.
    18. října 2021 ● 05:00

    Původně s ženskou emancipací spojené použití kousků pánského šatníku v dámské módě nešokuje jako ve svých počátcích, neb se již stalo přirozenou součástí ženského odívání. Maskulinní detaily jsou navzdory rychle se měnícím trendům oblíbeným stylem, přinášejícím dráždivý kontrast dvou odlišných světů. Ať už to jsou over size saka, kalhotové kostýmky, vesty či velkorysé siluety, mužské elementy dokážou při správném stylingu posílit dojem vlastní ženskosti. Ovšem i pánské prvky v outfitu mají svá pravidla a omezení a jak vidno v hodnocení, ne každý s nimi umí správně zacházet

  • 1.

    Ester Geislerová: Oblek ano, ale.. 2-

    Zahájení výstavy v pražské botanické zahradě se účastnily společně se sestrou a obě shodně oblékly panským šatníkem inspirované obleky. Zatímco Aňa svojí volbou jednoznačně zaujala, Ester ztrácí cenné body v detailech. Béžový lněný oblek je sám o sobě skvělý, ideální pro rozličný styling, stejně jako mokasíny. K diskuzi je však žlutá saténová košile, která nositelce barevně neprospívá, ale především příliš velká cross body kabelka Hermès, jenž celku ubírá na předpokládané eleganci a barevně se zbytkem nesouzní.

  • 2.

    Aňa Geislerová: První liga 1

    Už roky je příkladem, jak implementovat pánské prvky do dámského šatníku s patřičným vkusem a osobitostí. Kalhotové obleky jsou pro ni typické, a i tentokrát modelem ve výrazném odstínu nechybovala. Sako s klasickou klopou a výraznými kapsami, volné kalhoty rovného střihu na puky, subtilní střevíce s otevřenou špičkou a černá kabelka na dlouhém popruhu jsou jednoduchostí a čistotou stylu jištěným standardem, který podtrhuje sex-apel nositelky víc než prvoplánově odhalený model.

  • 3.

    Anna Kameníková: V drzém chlapeckém stylu 2

    Od svých počátků v showbyznysu si s módou hraje, experimentuje, vyhýbá se předpokládaným mainstreamovým kombinacím a dává průchod vlastní invenci, jež její modely odlišují. Nejinak je tomu u nedávného outfitu využívajícího pánské elementy. Zkrácený svetr v délce nad pupík kontrastuje s over-size volnými, postavu zbytečně rozšiřujícími kalhotami s ohrnutými nohavicemi odhalujícími kostkované loafers. Kabelka v podobě zmačkaného sáčku je vtipným, konvenujícím detailem stejně jako velká sluchátka a čepice s kšiltem, jenž drzou, klučící, nad trendy se držící image pečetí. 

  • 4.

    Dara Rollins: Etuda číšnice 4

    Ač lze pánské prvky v dámské módě označit za nadčasové, jisté detaily jsou ryze trendovou záležitostí, stávající se rychle out. Příkladem budiž černobílý outfit zpěvačky Dary Rollins, kombinující košili s úzkou kravatou s potiskem a od stehen se rozšiřující lesklé kalhoty. Zastaralý model připomíná módu kolem roku 2005 a zpěvačka v kompletu evokuje číšnici cateringové firmy. 

  • 5.

    Ester Ledecká : V módě nezkušená 3-

    Sympatická olympionička inklinuje k pohodlí pánských modelů, avšak přes její nesporný talent k jakémukoliv sportu, na který sáhne, s módou už to tak slavné není. Volné kalhoty se sníženým sedem a záševky jsou zajímavé, avšak svým střihem postavě nesvědčí a nekorespondují ani se zbytkem outfitu, jež tvoří volné sako, triko s potiskem a nad kotník šněrované boty. Namísto těchto kousků bych volila bílou košili v ležérním stylingu a robustní mokasíny.

  • 6.

    Linda Finková: Jednotlivé kousky děsí 4

    S módou marně roky bojující Finková podle vlastních slov preferuje pohodlí a veselé oblečení, což v praxi znamená, že na společenské akce neváhá dorazit v absurdních bavlněných teplácích. Na premiéře muzikálu Láska Nebeská se pokusila o poznání elegantnější styling, ovšem ani tady to není bez chyby. Kalhoty se spadlým sedem a úzkými nohavicemi stále připomínají její oblíbené tepláky, tentokrát je alespoň kryje delším, proužkem protnutým sakem. Místo preferovaných tenisek zvolila lodičky na podpatku, ty jsou však svým tvarem značně za zenitem. U Finkové, které chybí klíčové a kvalitní kousky šatníku, bude případná změna odívání během na dlouhou trať s nejistým výsledkem.

    VIDEO: Podzimní a zimní trendy: Jaké svetry ovládly přehlídková mola? 

    Video
    Video se připravuje ...

    Podzimní a zimní trendy: Jaké svetry ovládly přehlídková mola? Videohub

    Fotogalerie
    26 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

levandulova: Myslim tu starsi, co si rika Aňa 🙄

(18. 10. 2021 10:55)

levandulova: Geislerku nemuzu vystat, ten jeji arogantni vyraz a tupost.

(18. 10. 2021 10:53)

y1xcvbnm: strašné , kus od kusu , nejhorší to má Ledecká která díky podobě otci nevypadá ani jako ženská , chudinka , ta snad ještě neměla ani kluka , komu by se líbila?? Jo, každý nemůže mít všechno .

(18. 10. 2021 09:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy