Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ina T. se vydala do jarní ulice: Barevné teplákovky a odzvonilo jehlám?!

/
  • Ina T. si posvítila na jarní trendy v ulicích
    5. dubna 2021 ● 05:15

    Nová sezóna servíruje očekávané trendy, jež by měly zpřehlednit módní orientaci i vaše rozhodnutí pro kousky stojící za pozornost, či dokonce útratu. Změn není kvůli světové pandemii a zpomalení výroby tolik jako v minulých letech, přesto především do doplňků přináší neotřelé tvary a do oblečení zase nová očekávání.

    V kostce je letošní jaro mixem pohodlí i kontrastních elegantních modelů, jež se od home office komfortu záměrně distancují. Protikladné směry dokonale vystihují nálady zákazníků. Těch, již si v lockdownu zvykli na teplákovky a vyžadují přenést aspekt komfortu i do svých běžných outfitů, a opačné skupiny toužící zapomenout na aktuální situaci a pomocí nepraktické avšak působivé módy se přenést do zajímavější reality.

    Ať už se vydáte kteroukoliv cestou, hleďte na kvalitu vámi zakoupených kousků, neváhejte nakupovat u českých návrhářů a v rámci udržitelnosti podnikat nákupy z druhé ruky. A především, berte po zimní covid uzávěře jarní trendy jako zábavu, nové probuzení i čerstvý začátek. Letošní trendy tomu nahrávají.

  • 1.

    Doplňky zasáhl vliv 90. let

    Segment luxusních kabelek zaznamenal za loňský rok logický pokles prodeje, přesto jsou určité značky a modely stále dobrou investicí, která neztrácí na ceně. Vrací se vliv 90.let a spolu s ním minimalistické tvary zaoblených kabelek přes rameno. S reedicí nylonových tašek zabodovala značka Prada, stejně jako se sofistikovaně půvabnou koženou kabelkou Cleo. Ještě stále se můžete nechat chytit do pasti kouzelných mini kabelek, které ač zcela nepraktické, dávají jasně najevo, že ji nosíte jen pro její rozkošný vzhled. Pro tento případ doporučuji značku Jacquemus, která je svými stylovými doplňky proslulá a oblíbily si ji i hvězdy jako Rihanna, Beyonce nebo Bella Thorne. Ač se zdálo, že se objemné čelenky na vrcholu zájmu dlouho neohřejí, překvapivě rychle se vrátily do hry. Saténové, zdobené perlami či pajetkami, nehodlají ani letos zůstat v pozadí.

    Bella Thorne
    Autor: profimedia.cz

    Rita Ora
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Trench-coat musí mít šťávu

    Je v módě více než 100 let a jeho klasický střih nikdy nevyjde z dámského šatníku navzdory tomu, že byl původně určen pro vojenské účely. Letos má však tento svrchník vybočovat mimo zavedená pravidla. Ať už barvou, materiálem nebo vzorem, měl by se odlišovat od zavedené béžové klasiky, na kterou přijde čas zase jindy. Prodloužená délka, nadrozměrné kapsy a skvělý khaki odstín je volba modelky Chrissy Teigen, jejíž trench-coat působí jako róba.

    Chrissy Teigen
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Teplákovky na ústupu nejsou

    Jsou synonymem lockdownu, avšak z ryze domácího outfitu rychle přešly mezi streetstyle. Jarní teplákovky by měly zářit barvami a lehčím materiálem než jejich zimní verze. Milovnicí teplákových souprav je i Jennifer Lopez, která stejně jako další celebrity nedá dopustit na eco-friendly značku Pangaia, která se stala hitem instagramu. Aby však teplákovka nepůsobila jako kapitulace na vkus, musí mít patřičnou kvalitu materiálu a vhodný střih.

    Jennifer Lopez
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Over-size saka neodkládejte

    Na chvíli to vypadalo, že ho na módním olympu vystřídá zkrácený střih, ten ale není tak snadno kombinovatelný a lépe působí na módních molech než v realitě. Právě proto si sako vypadající jako vypůjčené z partnerovy skříně nakonec zachovalo svoji neotřesitelnou pozici a unosíte ho i letos. Kombinujte ho se šaty, zvonovými kalhotami i sukní. Výsledná linie je díky over-size saku vždy působivější. Že vypadá dobře i v jednoduché variací, se můžete přesvědčit u nejúspěšnější topmodelky současnosti Belly Hadid, která ho oblékla k bílému roláku a džínám.

    Bella Hadid
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Šaty s trochou kýče i romantiky

    Můžeme to přičítat kýčovitému, příběhem plytkému seriálu Bridgerton těžícího z předviktoriánského období či potřebě úniku z reality, ale šaty s historizujícími prvky budou letos v popředí zájmu. Romantické balónové rukávy, empírový střih, volány, perlové zdobení či límečky. Zajímavý mix stylů pak předvedla Katie Holmes v pod prsy rozvolňujících se šatech s nabíranými objemnými rukávy, ke kterým přidala mini kabelku a bílé tenisky.

    Kate Holmes
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Vzory jedou v klasice

    Pro jaro nikterak překvapivé, ale i letos se sezóna nese v potisku květin. Chybět by vám neměla ani od podzimu oblíbená kostka a bretaňský proužek. Nebojte se též spojovat výrazné vzory mezi sebou. Střídmý, ale stylingem působivý outfit s pruhy vynesla topmodelka Alessandra Ambrosio, jejíž do kalhot s vysokým pasem zastrčený svetr s pruhem a stojáčkem vytváří skvělou siluetu.

    Alessandra Ambrosio
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    Jehlové podpatky na ústupu

    Pandemie měla zásadní vliv i na trendy v obuvi, které se aktuálně opírají především o naše pohodlí. Proto pokračuje trend tzv. ugly sneakers, které luxusní značky jako Balenciaga či Louis Vuitton opět zařadily do nabídky. Pořizovat se budou i pantofle evokující domácí obuv, žabky a nazouvací dřeváky. Slovo však dostanou i mokasíny v pánském stylu, tak jak je navrhla značka Prada a které před pár dny vynesla Kendall Jenner. Ty vypadají stylově nejen k minimalistickému modelu, ale jsou vhodným kontrastem k ryze feminním romantickým šatům. Vrací se též i hrubá podešev, která se do našich botníků vkradla už loni na podzim.

    Kendall Jenner
    Autor: profimedia.cz

    Obuv Kendall Jenner
    Autor: profimedia.cz

  • 8.

    Rozvernost pastelových barev

    Podle Pantone Color Institute jsou barvami roku 2021 zářivě žlutá (Illuminating) a světle šedá (Ultimate Gray). Oba silné a nezávislé odstíny tvoří mocné a překvapivě harmonické duo. Zároveň se oba dobře kombinují s pastelovými barvami, které jsou pro jaro typické a snadno se mixují. Užijte si též působivou baby blue barvu, stejně jako zpěvačka Rihanna, která ji spojila s powder pink. Stále se nosí i odstíny béžové, které do léta postupně přejdou do výraznějších karamelových odstínů.

    Rihanna
    Autor: profimedia.cz

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Renata Amadi: Ať si každý nosí co chce. Ale můj názor je ze tepláky jsou na sport a na doma. Tepláky na ulici, ve městě mi přijdou naprosto odpudive a tak trochu "vidlacke". Ale jak rikam, je to čistě můj nazor

(05. 04. 2021 12:54)

ginkognito: Bože, takže nošení tepláků je to nejlepší, co může být? Kdysi nosili ven tepláky jen mentálně narušení jedinci, kteří nedokázali posoudit, co je vhodné. Za chvíli bude člověk v normálních kalhotách za divného - to jsme to teda dopracovali! Je jen otázkou času, kdy bude normální močit na veřejnosti jak ve středověku.

(05. 04. 2021 12:21)

Alžběta Herenová: Jenže tady se ven nechodí. Naše vláda v čele s šaškem Blatným to přece zakázala. Tak co by se u nás asi nosilo, vy chytrá

(05. 04. 2021 10:55)

baronessa: Já bych radši viděla, co se nosí tady u nás.

(05. 04. 2021 10:21)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy