Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Módní kritička Ina T. o celebritách v kloboucích: Štramák Pitt, domina Thorneová, rybářka JLo a námořnice Millerová

/
  • Jak se celebrity popasovaly s nošením klobouků a jiných pokrývek hlavy?
    25. ledna 2021 ● 05:25

    Z praktického hlediska by se daly označit za pouhou ochranu účesu proti rozmarům počasí. Klobouky jsou však fascinující především svou rafinovanou stylovostí, uměním pozvednout každý outfit i schopností dodat vznešenost a osobitost.

    Jak se s nošením klobouků, baretů a jiných čepic popraly slavné celebrity, které by měly jít příkladem?

  • 1.

    Klobouky pro každého

    Troufnu si tvrdit, že pro každou hlavu se najde vhodný klobouk. Pokud máte dojem, že vám žádný nesluší, jen jste nevyzkoušeli správný střih. Ten vybírejte jak k typu své postavy, stylu oblečení, jež oblékáte, i třeba k účesu, tak k příležitostem, na které ho budete nosit. Klobouk je prvkem šatníku, jenž i nejobyčejnějším modelům dodá sofistikovaný šmrnc.

    Nečekejte však, že je samospásný. Aby fungoval jako vytříbený akcent celku, musíte ho umět nosit i kombinovat. Inspirací vám může být hned několik celebrit, jejichž zavedené variace s klobouky představují hravou, avšak stylisticky napodobitelnou variaci k nošení.

    Monika Leová si na klobouky potrpí.
    Autor: Herminapress.cz

  • 2.

    Karolína Kurková (36): Inspirace pro běžný den – 1

    Hluboko do čela nasazený, rovnou střechou a širokou krempou doplněný klobouk je oblíbený mezi návrháři i modelkami. Mezi masy se zatím nerozšířil, ač svým nadčasovým a lehce drzým tvarem dokáže oživit i sebejednodušší model. Bílé triko, džíny a kožený křivák jsou sice nestárnoucí klasikou, ale v případě outfitu supermodelky Karolíny Kurkové je až klobouk typu boater důvtipným prvkem, jenž dodal zbytku šmrnc.

    Karolína Kurková
    Autor: Profimedia

  • 3.

    Irina Shayková (35): Boduje i s pletenou čepicí – 2

    Široké kašmírové tepláky a pletený svetr jsou ryze ležérní, pro karanténu ideální kombinací, kterou však modelka povýšila na městský model pomocí kvalitního elegantního kabátu a neutrální barevnosti celku v béžovém odstínu. Hrubě pletená čepice dodává punc pohodlí a tenisky Chanel potřebnou kapku luxusu. Snad jen ponožky, ač značkové, představují v příjemné casual variaci značný úkrok stranou.

    Irina Shayková
    Autor: Profimedia

  • 4.

    Meghan Markleová (39): Uhlazenost pro začátečníky – 2-

    Na kombinování nejjednodušší pokrývkou hlavy jest baret, který sluší téměř každému. Stačí najít jeho správnou pozici na hlavě, ale vězte, že nejlépe sedí trochu na stranu. V oblibě ho mají celebrity i členové královské rodiny. Právě Meghan ukazuje příklad zcela jednoduchého kombinování baretu, kdy jeho barvu sladíte s odstínem svého oblíbeného kabátu. Jednoduše elegantní možnost, pokud se necítíte na větší experimenty a s klobouky teprve začínáte. Později se baret může stát funkčním prostředníkem ve hře s valéry i kontrasty výrazných barev.

    Meghan Markleová
    Autor: Profimedia

  • 5.

    Brad Pitt (57): Štramák s bekovkou - 1

    Patří mezi milovníky a časté nositele letních i plstěných klobouků, ale poslední roky si oblíbil tzv. newsboy cap. Tradiční bekovka zažila módní boom díky seriálu Peaky Blinders a řada mužů se k ní vrací hlavně proto, že nemá odvahu na klasický klobouk. Variace vlněného dvouřadého kabátu, z něhož vykukuje péřová vesta, šedé džíny rovného střihu a tenisky Adidas Yeezy Boost v podobném odstínu jsou pro bekovku ideálním kompletem k doplnění a podporují Pittovu oblíbenou image věčného kluka.

    Brad Pitt
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Jennifer Lopezová (51): Rybářský klobouk boduje – 1-

    Nejvíc trendy pokrývku hlavy posledních let najdete v nabídce luxusních značek, nejlevnějších řetězců i sportovních brandů. Klobouk ve tvaru kyblíku má jeden zásadní problém, a to že sluší málokomu, a pro mě osobně postrádá i jistou sofistikovanost, kterou nalézám u jiných, slušivějších pokrývek hlavy. Jeho trendu podlehla i Jennifer Lopezová, která si pořídila bucket hat se síťkou od módního domu Dior a zkombinovala ho s hedvábnými maxišaty ke krku s límečkem a velkou potištěnou taškou Dior. Black & white grafický smeč je vyhrocen do maxima, ale funguje.

    Jennifer Lopezová
    Autor: Profimedia

  • 7.

    Katie Holmesová (42): Základ dobrý, chybí barva – 1-

    Herečka a bývalá manželka Toma Cruise si na extravaganci nepotrpí a nejčastěji se drží neutrálních odstínů a osvědčených variací. Tou je i kombinace vroubkovaného roláku, od stehen se rozvolňujících světlých širokých zvonů a krátkého, střihově prostého a pod boky sahajícího kabátku. Baret s kšiltem a bambulí jejímu mladistvému zjevu sedne, ale celek by zasloužil výraznější barevný akcent, který by outfit zbavil dojmu ordinérnosti.

    Katie Holmesová
    Autor: Profimedia

  • 8.

    Diane Keatonová (75): Inspirace bez ohledu na věk – 1

    Ač je nejstarší z mého seznamu hodnocených, je Diane Keatonová zároveň nejvíc cool a klobouk je kultivovaným dovětkem jejího hravého stylu. Pokrývky hlavy si zamilovala už v době natáčení filmu Annie Hallová, kde je garderoba hlavní postavy založena na pánských prvcích, na kterých Keatonová staví svůj šatník dodnes. Důkazem, že styl není o věku, je i výraznou kostkou a mladistvou drzostí puncovaný oversize oblek, robustní pánské polobotky na hrubé podrážce a expresivní buřinka.

    Diane Keatonová
    Autor: Profimedia

  • 9.

    Sienna Millerová (39): Originální kabát kapitánku zvládne – 2

    Netradiční khaki svrchník s rukávy rozšiřujícími se od loktů a dvojitou řadou výrazných zlatých knoflíků je sám o sobě nosným prvkem, který ozvláštňuje jinak všední kombinaci basic svetru a volných džín. Hnědá kapitánka stylově podtrhuje vojenský ráz kabátu, oranžová taška střihu bucket bag je dosti riskantní hrou, která ale vyšla. Ovšem peprmintová šála už je zde rušivým prvkem navíc.

    Sienna Millerová
    Autor: Profimedia

  • 10.

    Céline Dionová (52): Útok barev klobouk nezachrání - 3

    Zpěvačka, poslední roky se prezentující jako módní chameleon, invenčností baví fanoušky i módní kritiky. Ale i ona, respektive její stylista, v záplavě inspirace šlápne vedle. Dojem z dramatické exploze odstínů, počínaje rudým, velkými knoflíky vyšperkovaným kabátem, hořčičným svetrem s kostkovanou košilí a kravatou, konče vínovými kalhotami ze sametu nevylepšuje ani oranžová semišová kabelka. Neutrální bílý klobouk se zvednutou krempou již nemá možnost válku barev zachránit. Ač se trend color-blocking, při němž se kombinují kontrastní barevné plochy, opět vrací, outfit v tomto podání unavuje smysly a pomoci by mohlo jen zbavení se některé z mnoha barev.

    Céline Dionová
    Autor: Profimedia

  • 11.

    Bella Thorneová (23): Kostým dominy děsí - 5

    Herečka a režisérka patří k módním, experimenty vyhledávajícím výstřednicím, které však málokdy zasáhnou vkusný cíl. Slepými náboji střílí i v případě rudého koženého kompletu, v němž volba padla na kožený kabát bez límce s vazačkou a štěpované kožené kalhoty rovného střihu. Sporný pokus o sexy glamour styl umocněn kapitánkou stejného odstínu se jeví jako vhodná uniforma profesionální dominy a je ve všech směrech dalším krokem k potvrzení nositelčiny módní nesvéprávnosti.

    Bella Thotneová
    Autor: Profimedia
  • 12.

    Galerie

    Na další módní kreace těchto zmiňovaných celebrit se můžete mrknout do naší galerie.

     

    VIDEO: Dagmar Havlová vlastní stovky klobouků! Co s nimi dělá a kde je uschovává? 

    Video
    Video se připravuje ...

    Dagmar Havlová vlastní stovky klobouků! Co s nimi dělá a kde je uschovává? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

    Fotogalerie
    60 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy