Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bouřlivý rok Harryho a Meghan po útěku: Trojí stěhování z luxusu do luxusu, miliardový kšeft a potrat

/
  • Rok po Megxitu. Život Meghan a Harryho se obrátil naruby
    10. ledna 2021 ● 05:09

    Přesně před rokem vévodové ze Sussexu princ Harry (36) a Meghan Markleová (39) rozvázali pracovní vztahy s královnou Alžbětou II. (94) a oznámili úplný odchod z monarchie, dnes známý jako Megxit. Co se v životě nejpropíranějšího královského páru od dob prince Charlese (72) a Diany (†36) za dvanáct měsíců změnilo a jaké radosti a traumata doprovázely jejich cestu za tolik požadovanou svobodou?

  • 1.

    Trojí stěhování

    V uplynulém roce změnili Meghan a Harry bydliště celkem třikrát, a to hned ve třech zemích. Z jejich původně trvalého královského sídla Frogmore Cottage ve Windsoru uprchli krátce před uzavřením hranic v důsledku propukající koronavirové pandemie do Vancouveru v Kanadě. Pobyt ve vile jejich kamaráda Tylera Perryho byl pouze dočasný. Začátkem léta si vévodové zakoupili v kalifornském Montecitu svůj vůbec první společný domov.

    Dům Meghan a Harryho
    Autor: profimedia

  • 2.

    Milionové smlouvy

    Do té doby jejich nový život dotoval velkorysý princ Charles. Sussexům ale bylo jasné, že se od jeho bezedné peněženky musí co nejdříve oprostit. Jejich přání bylo vyslyšeno poměrně rychle a na stole jim přistála lukrativní smlouva s Netflixem. Za produkci pozitivních a naučných pořadů mají inkasovat 150 milionů dolarů, v přepočtu 3,2 miliardy korun. Přes zimu stihli podepsat spolupráci s dalším streamovacím gigantem Spotify, na jehož platformě před vstupem do roku 2021 představili první díl svého nového podcastu. Nutno dodat, že posluchače nezaujal.

    Meghan a Harry ukázali další zákoutí svého domu
    Autor: twitter

  • 3.

    Charita

    Tak jako za časů služeb ve stínu královské koruny, se Meghan a Harry pustili do charitativních činností. V době první vlny pandemie ve Spojených státech rozváželi jídlo potřebným, na začátku školního roku rozdávali školní pomůcky potřebným. Účastnili se diskuzí o sociálních a rasových problémech a založili nadaci Archewell, nesoucí jméno jejich syna Archieho (1).

    Meghan Markle a princ Harry rozdávají v Los Angeles jídlo potřebným
    Autor: profimedia

  • 4.

    Potrat

    V listopadu vévodkyně Meghan šokovala svět tragickou zpovědí o prodělaném potratu. Druhého potomka ztratila v červenci. „Pocítila jsem náhle ostrou křeč. Klesla jsem na zem, s Archiem v náručí, a broukala ukolébavku, abychom se oba uklidnili. Veselá melodie byla v ostrém kontrastu s mým pocitem, že něco není v pořádku. Věděla jsem, jak jsem tak svírala v náručí své prvorozené dítě, že ztrácím to druhé…“ stálo v článku zveřejněném v novinách New York Times.

    Meghan Markle
    Autor: profimedia

  • 5.

    Válka s médii

    Zhrzená vévodkyně zahájila právní bitvu s Associated Newspapers, vlastníkem novin Mail on Sunday a serveru MailOnline. Ti v únoru 2019 získali a otiskli soukromý dopis adresovaný jejímu otci Thomasu Markleovi (76). První kolo sporu Meghan prohrála. Další soudní stání bylo vzhledem ke koronavirové pandemi přesunuto z plánovaného 11. ledna 2021 na červen. Za právní a soudní poplatky Meghan už údajně vynaložila 2,7 milionů dolarů, v přepočtu 58 milionů korun.

    Otec vévodkyně Meghan Thomas Markle
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Chladné vztahy s korunou

    Od oznámení odchodu z jejich řad se velká část královská rodiny dívá na utečence ze Sussexu skrz prsty. Zahraniční média hovoří o občasných videohovorech mezi Harrym a princem Williamem a zaslaných dárcích pro trojici princátek, tím ale údajně veškeré kontakty končí. Královna Alžběta se s Megxitem dodnes nesmířila a dává to svému vnukovi opakovaně najevo. Na Den válečných veteránů odmítla panovnice jeho jménem položit věnec na památník ve Whitehallu. „Královna je pevně toho názoru, že pokud jde o instituci, nemůžete si vybrat, jaké povinnosti budete plnit. Buď jste uvnitř, nebo jste venku,“ prozradil zdroj z paláce serveru Daily Mail.

    Královna Alžběta II.
    Autor: Profimedia.cz, Instagram

  • 7.

    VIDEO: Megxit. Proč si rebelové Harry a Meghan nikdy finančně nepohorší

  • 8.

    Fotogalerie
    96 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy