Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sex ve městě jako módní ikona? Ina T. hodnotí Carrie: Exhibicionismus, recyklovaný kožich a šaty mrtvé zpěvačky!

/
  • Ina T. hodnotí outfity hlavní představitelky Sexu ve městě.
    22. února 2021 ● 05:25

    Legendární seriál Sex ve městě hlásí návrat v podobě natáčení nových epizod. Čímž pro fanoušky i odpůrce série nastává ideální příležitost zhodnotit nejlepší a nejhorší outfity hlavní postavy Carrie, jež z představitelky Sarah Jessica Parkerové vytvořila módní ikonu.

    Pro několik generací je pořadem, ovlivňujícím pohled na módu, přátelství i otevřenou sexuální komunikaci. Ukazoval ženu jako nezávislou bytost, užívající si radostí i nákupních možností velkoměsta, kde je materialismus osobní volbou životního stylu. Ač je seriál v mnohém konfrontační a emancipační, hlavně v postavě Mirandy a Samanthy je především nablýskanou pohádkou, která oplývá mnohými klišé a stereotypy. Na což je dobré nezapomínat. Zřejmě největší zásluhy na faktu, že je ze Sex ve městě fenomén, však mají propracované kostýmy stylistky Patricie Fieldové. Právě ona posunula jeho módní úroveň natolik, že se jiným seriálům ani po letech nepodařilo ji napodobit. A z hlavní představitelky Sarah Jessica Parkerové navíc vytvořil ikonu stylu.

    V sérii najdete mnoho inspirujících nadčasových modelů, stejně jako pár přešlapů, které jako by do seriálu vůbec nepatřily. Které jsou ty nejpovedenější momenty, a naopak nejhorší módní nedopatření Sexu ve městě?

  • 1.

    Pokus o sportovně elegantní model pohořel  5

    Transparentní, krajkové prádlo obnažující elegantní tunika s lodičkovým výstřihem je spolu se sportovními, šedými mini šortkami s po stranách spuštěnými kapsami jedním z největších módních pochybení seriálu. Katastrofální outfit nejen že nefunguje v rámci kombinování nekombinovatelného, ale zásadně nesvědčí postavě nositelky. Drobná kabelka pošitá kameny ani otevřené lodičky se zbytkem nekorespondují a stylovou kalamitu jen stvrzují.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Ve stylu exhibicionisty  4

    Stylistka seriálu s oblibou kombinuje netradiční kousky v očekávaní překvapivé, mainstreamové průměrnosti zamezující kombinaci. Ovšem u krátkého úpletového overalu bez ramínek a dlouhého černého kabátu se dostala do slepé uličky. Odhalené nohy v mini šortkách na pozadí kabátu nefungují, neb je kombinace sama o sobě nelogická a příliš kontrastní. Dráždivá kreace pak spolu s kabátem a bekovkou budí dojem nahotou obnažujícího se exhibicionisty.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Baletní sukně byl hit   1

    Ač se kombinace pastelově růžového bavlněného topu a navrstvené baletní tutu sukénky v seriálu nikdy neobjevila, její účast v úvodní znělce zůstane nejvýraznějším momentem celé série. Snadno zapamatovatelný a výrazný outfit byl jako často napodobovaný model skvělým marketingovým tahem, který navíc podtrhoval myšlenku seriálu: odmítat se jako žena oblékat a chovat s ohledem na věk a meze nastavené společností. Ironií je, že ačkoliv se v seriálu objevují ty nejdražší značky oblečení a doplňků, zmíněnou baletní sukni zakoupila stylistka na blešáku za cca 100 Kč.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Sexy i v pánském stylu  1

    Pánským oblekem inspirovaný model vyniká ústupem od klasického klišé a používá vestu namísto vypasovaného saka. Ležérně upravená vázanka s aplikací a příjemný barevný kontrast košile s bílým kompletem dokázaly kompletu vtisknout kreativní ležérnost a šmrnc se zachováním ženské linie. Překvapivým, kreativitu uvozujícím doplňkem nahrazujícím kabelku je pak papírová krabice na klobouky londýnského kloboučnictví James Lock. Snadno napodobitelná sofistikovanost, kterou lze aplikovat i na vlastní šatník.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Květina jako stylový podpis  1

    Připnutá látková květina byla jedním z poznávacích znamení Carrie a její nadrozměrná verze otevřela první scénu filmového pokračování. Dlouhé nařasené šaty s plastickým dekorem květin a zlatou aplikací od návrháře Eugena Stutzmana byly původně navrženy pro zpěvačku Whitney Houston. Pro účel filmu byly zkráceny na mini délku a ač studio namítalo, že model nebude fungovat, opak byl pravdou. Šaty se staly statement lookem, který navazoval na styl seriálu, jen byl ve stylingu ještě odvážnější. V duchu hesla víc je víc.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    Pařížská finále v těch nejlepších modelech   1

    Pastelově zelené šaty s živůtkem na tenká ramínka a bohatou, mnoha vrstvami doplněnou tylovou sukní z posledního dílu seriálu, jsou poctou legendární baletní sukýnce v úvodní znělce. Ale též delikátním momentem předvídajícím velké romantické finále s panem Božským. Není náhoda, že když ji přijel do Paříže zachránit jako princ na bílém koni, měla pohádkově princeznovskou róbu. Stereotypní ano, avšak neubírající modelu doplněném o štuclík na jeho kráse. Sama hlavní protagonistka se vyjádřila, že je to její nejoblíbenější model z celé série a za sebe podotýkám, že pařížské outfity jsou i pro mě ty nejpovedenější.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Svatební šaty Vivienne Westwood   1

    Každý příznivec seriálu byl ve velkém očekávání, jaké svatební šaty si módní ikona jako Carrie vybere. Sama jsem byla zprvu lehce zklamaná, ovšem po letech šatům přiznávám jejich kredit a vhodnost pro film i vkus hlavní postavy. Korzetový živůtek ze zlatého hedvábného dyšesu a výraznými extravagantními cípy v dekoltu je spolu s objemnou sukní navrstvenou s kontrastním hedvábím v barvě slonovinové kosti magnificentním vyústěním eklektického stylu Carrie. Ač je barevný fascinátor s ptačím peřím pro mnohé příliš, vtiskává celku jedinečnou individualitu a potvrzuje nositelčinu odvahu.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Pochybení nejen s obuví   4

    Vyšívaná průhledná halenka prezentující tmavé spodní prádlo a světlý, od pasu do zvonu rozšiřující se mohérový svetr na zip ve střihu peplum, budiž. Ač je neustálé demonstrování kontrastního prádla značně únavné. Ale volné džíny nasoukané do pod lýtko vysokých, kožešinou přezdobených kozaček představuje variaci pro styl seriálu zcela neodpovídající. Jak kvůli absenci špetky elegance, tak sněhu, který je pro podobnou, ruský nevkus připomínající obuv povinný.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 9.

    Stylistka měla zřejmě volno  5

    Ani luxusní pár lodiček Manolo Blahnik, jež byl nositelce v tomto dílu ukraden a patřil původně k modelu, by nemohl zachránit bizarní podívanou. Růžový korzet s kontrastními ramínky vykukující z cípatého výstřihu, navazující na ostře zelenou průhlednou sukénku, a zcela nehodící se pop-artové vzorované legíny. Nejen že jí komplet opticky přidává na objemu, ale postrádá od hlavy až k patě veškerý stylistický smysl.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 10.

    Recyklace kožichu tentokrát nevyšla   4

    Kožich se jako jeden z mála kousků z šatníku hlavní hrdinky objevuje v průběhu celého seriálu, avšak zrovna tato kombinace je v rámci stylingu nefunkční. Hedvábné vzorované šaty s objemnou sukní vyžadují kratší střih kabátu, neboť už tak rozměrný kožich přes boky opticky zvětšují. Barevná kombinace s modrým, páskem doplněným svetrem by mohla být zajímavá, nebýt šály v mocném odstínu magenta, lesklé fialové kabelky a vínových, ke kožichu nesmyslným peep toe lodičkám. Trochu jednoduší variace by nechala lépe vyniknout stylový návrat 70. let, které překombinovanost vzorů a barev bohužel zastiňuje.

    Outfit Sarah Jessicy Parker alias Carrie Bradshaw v Sexu ve městě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 11.

    VIDEO: Nejkrásnější modely Carrie Bradshawové

    Video
    Video se připravuje ...

    Nejkrásnější modely Carrie Bradshaw. Youtube.com/Womentalk/BPŽ

    Fotogalerie
    59 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Giti: Nechápu, proč nám paní Ina nabízí k prohlídnutí modely z filmu už tisíckrát omílaného. Tři reakce? Dost málo, zdá se mi. Aby se někdo o názory Iny zajímal, bude potřeba vědět jak pokračovat a získat si nějaké čtenářky. Mě by třeba zajímaly současné trendy, co v téhle době nosit i když jdu jen na procházku se psem nebo se připravuju na jarní úklid, ev. jarní zahradu. Nějak nás motivovat, abycho neshnily.

(24. 02. 2021 13:09)

blamal: Paní kriticka ma zrejme zoufalou potrebu predvadet, jak se vyzna v cizich slovech. Budiz, gratuluji, umi jich hodne. Jen ty jeji texty se nedaji cist. Chapu, ze se v modnim prumyslu pouzivaji ustalene vyrazy, nicmene polovina blabolu tady se da v klidu rici cesky. Ve stylu mene je vice, damo.

(22. 02. 2021 08:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy