Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Módní kritička Blesku Ina T. o premiéře filmu Havel: Ostuda, ignorace a módní trapasy!

/
  • Módní kritička Blesku Ina T. o premiéře filmu Havel: Ostuda, ignorace a módní trapasy!
    10. srpna 2020 ● 05:15

    V pražské Lucerně se za dohledu armády fotografů konala slavnostní premiéra filmu Havel. Pozvánka jasně předepisovala dress code Creative Black Tie, který se část celebrit rozhodla ostudně nerespektovat a zbytek dělal chyby vycházející z neznalosti etikety. 

  • 1.

    Creative Black Tie

    Upřesnění pravidel oblékání ve formě dress code není společenským terorem, vůči kterému je nutné se bouřit. Což ale české celebrity, zdá se, stále nechápou. Čest výjimkám, které nejen splnily zadání večera, ale dokázaly vnést do outfitu osobitost a noblesu.

    Pro připomínku, dress code Creative Black Tie znamená:

    Pro dámy platí rafinované střihy dlouhých večerních šatů (ne však vyloženě plesových), kreativita ve špercích a doplňcích, cílem je odlišit se a nenudit. U komornějších událostí mohou být šaty ke kolenům.

     

    Pánové: Základem je smoking. Ideálně hedvábný či brokátový. U klasického smokingu se dají využít extravagantní doplňky, výšivka, netradiční manžetové knoflíčky, povoleny jsou i velmi elegantní subtilní stříbrné tenisky.

    Zdeněk Svěrák na premiéře filmu Havel
    Autor: Blesk:foto CNC: Marek Patek Pavel Machan

  • 2.

    Aňa Geislerová: 1-, Etiketa i styl v malíku

    Kritiky oceňovaná herečka, která ve filmu představuje prezidentovu manželku Olgu vynesla speciálně pro tuto příležitost ušitý model od Tatiany Kovaříkové. Sněhobílá střízlivá róba vyniká objemnou horní částí s širokým lodičkovým výstřihem, jež v pase přechází do úzkého bodycon střihu dlouhé sukně.

    Ačkoliv se na některých fotkách zdá, že se herečka v šatech zcela necítí, svým výběrem opět dokázala, že je inspirativní ikonou, která se vymyká davu a v módě nešlape vedle. Make-upu a výběru šperků Cartier v hodnotě téměř dvou milionů nelze nic vytknout. A ač mě upřímně retro účes neohromuje, beru ho jako záměr a možnou poctu Olze Havlové.

    Premiéra filmu HAVEL: Aňa Geislerová
    Autor: Marek Pátek

  • 3.

    Yemi A.D: 5, Módní přelud

    Hruď odhalující rozhalenka zastrčená v ležérních šortkách, záplava barevných copánků, torna přes rameno a robustní sneakersky dovršily módní omyl mezinárodně úspěšného tanečníka. Ten tímto outfitem dress code večera úspěšně zazdil. Běžně dokáže s módními trendy i styly umně nakládat, tudíž nechápu, proč se rozhodl přání pořadatele neslušně ignorovat a obléct na slavnostní premiéru zcestný a stylisticky buranský outfit.

    Yemi
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Vanda Janda:2-, Barbie jízda

    Návrhářku a přítelkyni režiséra filmu Havel Slávka Horáka baví vyčnívat. Na premiéru, stejně jako na všechny společenské akce, opět vynesla model z vlastní dílny, který na svém e-shopu prodává za lidových 70 000 Kč. Šatům při zapůjčování šperků praskl zip, což návrhářka na svém Instagramu humorně komentovala, ačkoliv to není dobrá reklama nejen pro šaty v této cenové relaci.

     

    Růžové, štíhlý pas i dmoucí ňadra podtrhující šaty s vyztuženým živůtkem a objemnou tylovou spodničkou pečetí image sexy lolity. Sama o sobě je róba zábavná a líbivá, ale Vanda Janda ji zbytečně zazdila stylingem. Zapůjčené šperky jsou krásné, ale k danému modelu příliš zdobné a odvádějící pozornost. Nadbytečná je i čelenka a retro účes, které překombinovanost a absenci citu pro styling podtrhují. Make-up je naopak dokonalý. U návrhářky zatím chybí vytříbenost vkusu a přebývá snaha zaujmout za každou cenu.

    Návrhářka Vanda Janda
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Ester Geislerová: 4, Nevhodná obyčejnost

    Na premiéře bohužel neoslnila a výběr outfitu těžce podcenila herečka Ester Geislerová. Chybovala jak ve volbě samotných šatů, které jsou pro dress code Creative Black Tie zcela nevhodné, jelikož jsou příliš obyčejné a letní, tak v celkovém stylingu. Šaty s transparentními rukávy, véčkovým výstřihem a taškou přes rameno se hodí na neformální garden party, ale na slavnostní společenské události tohoto typu neobstojí a jsou do nebe volající módní chybou.

    Ester Geislerová
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Barbora Seidlová:1, Překvapení večera

    Těsně před čtyřicítkou naprosto neuvěřitelně vypadající herečka vynesla na poměry českých premiér značně extravagantní kousek. Atakům sezonních trendů vyhýbající se róba od české značky Eiri je spíše výtvarným objektem než klasickou toaletou. Elegantnější část modelu má podle návrhářky reflektovat dodržování společenských pravidel a druhá, s urvaným rukávem a neupravenými okraji, jejich absenci.

     

    Jakékoliv sáhodlouhé vysvětlování záměru modelu je spíš na obtíž a finálním dojem tvoří především způsob, jakým ho daná osoba dokáže odprezentovat. K mému překvapení má herečka dostatek charisma a síly osobnosti, aby vynesla i oděvní úlet s noblesou.

     

    Modelu, připomínajícímu kimono, dodává šmrnc a je jasné, že má odvahu i na módní experimenty. Což je vzhledem ke klidným a někdy lehce nudným vodám tuzemského showbyznysu více než potěšující. Make-up a především vlasy nechávají róbu vyniknout. Kabelka i pantofle ve žlutém odstínu východnímu stylu konvenují.

    Premiéra filmu HAVEL: Bára Seidlová
    Autor: Marek Pátek

  • 7.

    Dagmar Havlová: 2, Noblesa s výhradou

    Největší pozornost byla na premiéře věnována Dagmar Havlové. Ačkoliv s první verzí scénáře nesouhlasila, po jeho přepracování dala režisérovi zelenou a film obohatila i o pár osobních poznámek. Na premiéru, která pro ni byla jistě velmi emocionálně vypjatá, vybrala šaty ve svém oblíbeném odstínu královské modři.

    Dlouhé pouzdrové šaty, od kolen rozvolňující se do dvou rozparků, u krku se stojáčkem a nabíranými rukávy, zdobené florálním dekorem a vertikálními pásy z hedvábného saténu jsou noblesní. A rozhodně důstojnou volbou pro danou příležitost. Její mladistvý vzhled ovšem zbytečně zestaršují a výběr lodiček je taktéž k diskusi.

    Dagmar Havlová si nenechal ujít premiéru filmu o zesnulém manželovi Václavu Havlovi.
    Autor: Marek Pátek

  • 8.

    Petra Horváthová:2, Otrocké ladění

    Jindy outfity nepříliš výrazná herečka vyrazila na premiéru v ligotavém, pudrově růžovém zavinovacím overalu s širokými nohavicemi, který zahalila kimonovým sakem s orientálním potiskem. V tomto outfitu se objevila už minulý rok na divadelní premiéře, což by ničemu nevadilo. Takový přístup podporuje myšlenku recyklace outfitů. Tentokrát by se ale hodilo pozměnit styling, aby se nejednalo o zcela totožné looky. Žluté doplňky jsou k barevné kombinaci vhodné, ale jejich množství a ladění do jednoho odstínu je urputné a z hlediska stylu dost out.

    Petra Horváthová
    Autor: profimedia.cz

  • 9.

    Eva Doležalová: 1, Sexy alternativa

    Topmodelka a režisérka žijící v USA je zvyklá zářit na hollywoodském běhounu, proto není takovým překvapením, že oslnila i v Praze. Členěnou korzetovou vestu doplnila o dokonalé brokátové kalhoty s extra rozšířenými nohavicemi a vysokým pasem. Tím se postarala o sexy, ale zároveň velmi stylovou siluetu.

     

    Kabelka s dlouhým řetízkem od značky Bvlgari netradiční outfit perfektně doplňuje a já jen mohu říct, že není co vytknout. Eva si s lehkostí sobě vlastní hraje s trendy i styly a výsledek je zábavný a invenční, byť pro většinovou společnost často nestravitelný.

    Eva Doležalová na premiéře filmu Havel
    Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, film Havel, Profimedia.cz

  • 10.

    Lukáše Macháček </script></div><div id=

    Na premiéře se objevil i další model návrhářky Vandy Jandy. Šaty z její dílny vynesl dámský doprovod návrháře Lukáše Macháčka. Obří, růžovou vatu připomínající róbu s kaskádou tylu a dekoltem zdobeným pštrosím peřím si návrhářka na svém e-shopu cení na 85 000 Kč. Při jejich tvorbě se s největší pravděpodobností inspirovala kolekcí návrháře Giambattisty Valliho, který si rád hraje s vrstveným tylem.

     

    Práce s tímto materiálem se zdá být jednoduchá, ale vyžaduje důkladnost a preciznost. Obojí u tohoto modelu žalostně chybí. Důkazem budiž posunutá část šatů, které odhaluje nahé stehno nositelky i tristní a neprofesionální zpracování šatů. Návrhářka má dobře zvládnutý marketing své značky, ale originalita a především kvalita jejích modelů značně pokulhává. 

    Barbora Popov
    Autor: profimedia.cz

    Fotogalerie
    70 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 22

krupan10: proč ze sebe dělás ještě většího hňupa, než jseš, magore ?

(02. 09. 2020 10:13)

Marketa Nováková: A co předváděl?

(11. 08. 2020 08:17)

Marketa Nováková: Dyt tentokrát chválí asi tři lidi ne?? pak že nikdy nic nepochválí

(11. 08. 2020 08:16)

zkzkz: Co hulíš!!

(10. 08. 2020 20:04)

zkzkz: (Y ( )

(10. 08. 2020 20:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy