Jeho vizáž připomíná démona a padaly dotazy, jestli jím opravdu je. Na to dirigent odpověděl: "Zdálky se to tak může zdát, ale jsem spíš hlubokoponorný hudebník se schopností vysokoenergetického přenosu, trochu to občas zavání exorcismem..."

Mezi další nejčastější dotazy patří, zdalipak má Vrahan Orchestrovič Bauer své jméno i v občanském průkazu, nebo jde o pseudonym. A opravdu je to jeho pravé jméno!

Od odvážné paní Lenky přišla přinejmenším zajímavá otázka: "Dirigoval byste někdy nahý?" A jaké se jí dostalo odpovědi? "Jakože nahej symfoňák i operní zpěvačka na nudapláži? No, asi bych se při tom svém poskakování poranil o dirigentský pultík, takže asi ne. Navíc by to nebylo důstojné a rozptylovalo by to muzikanty od hudby - takže určitě ne. Ale v plavkách bych klidně dirigoval nahý ženský orchestr - to by ani mně ani divákům asi nevadilo...."
Většina dotazů se však zabývala Bauerovou tvorbou, rodinou či jeho vztahu k hudbě. A Varhan Orchestrovič Bauer na ně poctivě odpovídal několik hodin. Jaká byla jeho odezva na vaše otázky si můžete přečíst ZDE: