V 70. letech byl Karel Vágner členem doprovodné kapely Evy Pilarové, později se stal celoživotním hudebním partnerem Hany Zagorové, která v té době získala devět Zlatých slavíků. Nazpívali spolu například slavný duet Hej mistře basů. V současnosti je majitelem vydavatelství Multisonic a kope za fotbalový klub Amfora.

Karel Vágner má šest dětí. Syn Jakub je neznámějším českým rybářem, syn Josef hraje v muzikálech a nedávno vydal debutové CD, dcera Tereza účinkovala v soutěži X-Factor a dcera Anička má za sebou roli v muzikálu Bídníci.

S TEMI RUZNYMI VERZEMI JSEM TO VYSLET TAK, ZE TREBA NA SINGLU MALA OD PETRA A STANDY JE JINA VERZE NEZ NA ALBU A TAK PODOBNE. (JIRKA) 
Milý Jirko, to, co myslíte Vy, jsou nahrávky, které nejsou z mé dílny a které si kluci natočili eventuelně s jiným vydavatelem. Děkuji Vám všem za dotazy a uděláte mi radost, když se okolo 15. hodiny spolu setkáme na křtinách CD Mně sílu dáš a koncertu Pepy Vágnera. Držte nám palec, jako my ho budeme držet i Vám.
Přišel byste někdy jako host do Klubu přátel Karla Gotta? (xz) 
Karel je můj velmi dobrý kamarád a velmi si ho vážím. Do jeho klubu přijdu velmi rád.
Přeji krásný den. Moc pozdravujte Haničku Zagorovou. Je to opravdové sluníčko... Psal jste, že jste natočili znova písničku Líto, je mi líto. Vyjde někde? Můžeme se těšit na nějakou pěknou Hančinu desku - novinku, výběr, rarity... Mám od ní skoro všechno. Děkuji a vám i vašim šikovným dětem hodně zdraví! (Prátlová) 
Písničku Líto, je mi líto, doopravdy natáčím a samozřejmě ji při nejbližší příležitosti na nějaký výběr zařadím.
Dobrý den, Kam si mohu zažádat o Váš autogram? Děkuji Roman (Roman) 
Multisonic, V Korytech 3234, Praha 10.
Pane Wágnere, mohl by jste předat svůj recept na spokojené manželství, popularitu bez skandálů, vyvedené děti? Recept jak být úspěšný bez toho, že by jste svými skandály zaplnil stránky bulváru? Přeji mnoho dalších úspěchů v životě. (Jarda z Úpice) 
Milý Jardo, recept na to nemám, ale vážím si toho, že jste si toho všimnul. Myslím, že budu pořád stejný, protože starého psa novým kouskům nenaučíš.
Dobrý den, umíte hrát na ukulele? Jestli ne, chtěl byste se to naučit? (Vejcon Proto) 
Ne, ukulele používám často ve studiu při nahrávání trampských písniček, ale sám na něho neumím.
Ahoj Karle, zdravím Tě a po přečtení Tvé knihy,kde vzpomínáš na mamičino koření do polévky Ti chci připomenout, že to byl LIBEČEK!!! Do dnes cítím vůni koření Vaší kuchyně a často na Kbely vzpomínám!!! Měj se fajn a někdy snad ahoj!!! Alena/Černá/ Obrová (Alena Obrová) 
Milá Alenko, na vůni naší zahrádky nikdy nezapomenu, protože jsem v principu takzvaný čichač. Dej mi vědět spojení na Tebe a rád bych Tě někdy viděl.
nemám ani tak otázku jako přání vám i Hance.Vaše písničky rozjasňují dušičku a tak vám přeji ještě hodně písniček a moc posluchačů (zdenka) 
Děkuji za přání a držte nám palec.
Zdravím vás a jen krátký dotaz. Není vám líto,že mnoho nádherných písniček,které jste s Hankou Zagorovou natočil zůstává nevydaných na CD? (Honza Škola) 
Jestli mi dáte tipy, o kterých mluvíte, rád o tom budu přemýšlet.
Dobry den. Chtěl bych Vám moc poděkovat za písničky, které jste složil a které mě přivedly k tomu abych poslouchal a vnímal hudbu už v dětství. Jak jsem zjistil nejvíce písniček znám právě od vás. Chtěl bych se zeptat jaký byl důvod k tomu, že se občas nahrávaly písničky stejných interpretů v různých verzích jako například Auťák na lásku,Láska očima očima,Holky z nasí školky. Malá, Ztracená píseň atd.Děkuji za odpověď (Jirka.) 
Trochu otázce nerozumím, protože kromě písničky Holky z naší školky, která je natočena asi v 25 verzích po celém světě, jsem ostatní písničky nově natočené neslyšel. Děkuji za přízeň a moc zdravím.
Všiml jsem si, že ve volbách do Senátu podporujete Vlastu Ježka, bývalého ředitele Českého rozhlasu a Národní knihovny. Proč si myslíte, že by právě on byl dobrým senátorem? (Pavel Smrček) 
Vlastu podporuji proto, že ho dobře znám a vím, že je to člověk, kterému může jít nejenom o sebe, ale také o nás.
Zdravim vas pane Vagnere-Zdravim vas az z Australie,Chtel bych vedet jaky mate vztah k romske muzice a co za romskou muziku uznavate ,samozrejmne vim ze znate A.Gondolana kteremu ste pomhlvydat CD ktere se mu doopravdy povedlo.i diky vam..zdravim vas Pavel Demeter Melbourne  (Pavel) 
Odpovím Vám tak, že jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec je film Cikáni jdou do nebe. Romskou muziku miluji a kromě Gondolánů jsem vydal skvělou ostravskou skupinu Flirt. Už dlouho jsem si žádnou muziku takhle neužíval.
Pane Vágnere, proč vlastně nemáte rád Petra Kotvalda? (Petr Kopečný) 
To jsou silná slova, jen mám radši Standu Hložka.
Hezký den, na čem aktuálně pracujete? Láďa  (L. V.) 
Teď stříhám s Jakubem ve studiu film o Amazonii, který by měl přijít na trh v listopadu. Myslím, že se stanete svědky velkého dobrodružství.
Všimla jsem si vaší dcerky v X Factoru.Upoutala mě i tím,jak chce všechno dokázat sama,přestože má za sebou tak velkou osobnost, jako jste vy.Zpívala hezky a asi na to má, když došla tak daleko.Líbí se vám její postoj, nebo by jste jí raději více pomáhal a dirigoval? (Majka) 
Tereza se rozhodla sama, že mi o své účasti v X Factoru neřekne a nechala se odvést svým bratrem Jakubem na casting do Českých Budějovic. To, že se tohoto podniku zúčastnila, jsem se dozvěděl od svého kamaráda Ondřeje Soukupa až před semifinále. Vše, co tam dokázala, dokázala sama. Prostě je taková.
Mam rad country, bluegrass stylu M Tucny, Greenhorns, trampske, .... Na koncertech i pri koupi CD atd je to jen cim dal tim starsi generace co to posloucha. Jak vidite budoucnost tohoto zanru popularni hudby vy? Ma sanci u mladsich?  (Jarda) 
Rád si teď zavzpomínám na svoje country začátky, neboť vydávám DVD s Honzou Vyčítalem, které jsme natočili na našem společném koncertě v pražském divadle U Hasičů. Myslím, že se máte na co těšit. Úplně bych s Vámi nesouhlasil, protože znám několik velmi dobrých mladých kapel, který hrajou výborně moderní country.
Pane Vágnere, váš syn Jakub úspěný rybář propaguje heslo chyť a pusť - to opravdu nikdy nepřinese domů žádnou rybu? (mastik) 
Kromě toho, když byl malý kluk, nikdy domů rybu nepřinesl, ryby nejí a tvrdí s nadsázkou, že je to kanibalismus.
Dobrý den,léta Vás poslouchám,samozřejmně mám na mysli éru s Hankou,panem Růžičkou.Kalouskem atd.Chci se optat zda budete ještě někdy spolupracovat s panem Žákem,to byla doba nejhezčí hudby i textů.Děkuji (květa) 
Pavel Žák si dal pár let tvůrčí pauzu a doufám, že se nám brzy se svými krásnými textxy vrátí.
Dobrý den pane Vágnere ! Jak se daří Terezce na stipendiu ? (Pavel Tuhyk) 
Trošku se jí stýská, ale je šťastná, že žije v centru světového kumštu.
Pan Vagner, nepovazujete vydani 2 CD k narozeninam Hanky za podraz? Nebo alespon za Danajsky dar? V te dobe ji prece Supraphon vydaval 4CD, ktere melo rekapitulovat celou jeji karieru a kvuli vasim obchodnim umyslum tam chybelo par songu, ktere kvuli vasemu nesouhlasu nemohli byt pro tento ucel pouzite ... Lito je mi lito, kdyz nekdo nedokaze kamaradstvi povysit nad obchodni uspech.. Jak se na to divate vy? Budte frajer a napiste odpoved. Myslim konkretnu odpoved. Diks -)  (Mirek ) 
Milý Mirku, je mi úplně jedno, kdo kromě nás vydává CD s Hankou, které jsem stejně ve většině případů natočil se svojí kapelou. Hančina domovská firma je Multisonic a těžko jí vydá někdo CD s takovou láskou jako já. Pokud Vás mrzí, že se naše desky prodávají dobře, je mi to líto.A líto je mi líto jsem právě pro ni znova minulý týden natočil. Protože jsem frajer, tak jsem Vám odpověděl tak, jak je to doopravdy.
Hej mistre basu, poznate este ineho producenta na svete, ktory by mal svoje podpis karty?  (liliana) 
Myslím, že každý producent na světě by měl mít naopak svoje podpis karty. Ani já nejsem výjimkou.
Viděla jsem vaši dceru v Xfactoru.Škoda, že nepostoupila, je šikovná.Máte z ní radost? (JItka) 
Mám radost z toho, že je zdravá a z X Factoru postoupila přímo na Hudební akademii v USA.
Viděla jsem Vás na jednom tenisovém turnaji.Myslím, že jste zrovna vyhrál.Od kdy tenis hrajete?/Hrajete velmi dobře/. (Nová) 
Tenis jsem začal hrát bohužel až ve 40 letech a jsou uvěci, které už nikdy nedohoním. Pravdou je, že pár pohárů doma mám a už mě s nimi vyhánějí do sklepa. Slibuji, že se nedám.
Články s Jakubem v blesku jsou super.Jsem začínající rybář.Díky za rady. (jirouš) 
Milý Jirouši, nejste sám, komu se rady líbí. Bude tomu asi rozumět, když se mu daří chytat tak krásné ryby. Přeji Vám také trofejní úlovky.
Musíte být pyšný na svého syna Jakuba.Sice se odrodil, ale jde svou cestou.Jaké má plány po Amazonii? (Matulka) 
To také jsem. Svoji cestu si i přes můj odpor vybral sám. Na Amazonii se chystá znova, protože chce překonat svůj vlastní světový rekord 130 kilové Arapuimy gigas.
moc se mi líbíte... (ctitelka) 
Kdybych viděl Vaši fotografii, možná, že byste se mi líbila taky.
Pane Vágner, máte šest dětí.Můžete vyjmenovat všechny a co dělají? (Lída) 
Nejstarší je Karel a pracuje v mediální sféře, Jakub je známý sportovní rybář, Tereza studuje Hudební akademii v Americe, Josef studuje English College a zpívá v několika muzikálech. Je držitelem titulu Objev roku Českého slavíka 2007. Dnes mu vychází CD Mně sílu dáš.
Vystoupení vašich dětí v televizi s panem Donutilem bylo skvělé.Máte někde nějaký koncert? (Kamila) 
Vágner family byla sestavena speciálně pro koncert Mirka Donutila v Lucerně. Pravdou je, že to zapřičinilo, že dostávám objednávky na koncerty Vágner family a má to jednu potíž, dát na tyto termíny děti s různými zájmy dohromady. Ovšem každé naše setkání na podiu nám přináší radost a docela se bavíme.
Jakub jezdí za rybami po světě do nebezpečných destinací.Nebojíte se o něj? (jaja) 
Správně tušíte, že někdy se jako táta musím bát. Jeho pud sebezáchovy je posunutý někam do nedohledna. Jako argument, který vám tento názor potvrdí, je jeho poslední cesta. Amazonie a přes Mongolsko přímo do Konga. Na tu musí být člověk už docela schopný dobrodruh.
Byl jste někdy s Jakubem na rybách? (Honza) 
S Jakubem vyjíždím sice na ryby, ale jenom jako producent, který se stará o natáčení jeho rybářských filmů. Teď zrovna trávíme mnoho času ve střižně, kde dokončujeme DVD s názvem Amazonie - výprava za největší sladkovodní rybou světa Arapaimou gigas. Máte se na co těšit.
Karle moc vám to stále sluší,děkuji za hezké písničky. (Marta) 
Milá Marto, nevím, jak to dělám, ale o hezké písničky se snažím nadále. Teď se mi myslím docela povedla písnička, která je na CD mého syna Pepy a jmenuje se Láska nebo přátelství. Teď ji začali hrát na radiu Blaník a krásný text na ni napsal můj kamarád Eduard Krečmar.
Pane Vágnere, sleduji vašeho syna Jakuba a velmi jej obdivuji co dokázal v rybařině.Jsem také rybář, ale minimálně o generaci starší než on.Jak se v muzikantské rodině může objevit člověk tak milující přírodu a ryby? (Jiří Hnátek) 
Na tuhle otázku hledám neustále odpověď. Pravdou je, že mezi předky Jakobovy maminky je příbuzný, který přijel stavět z Francie do Čech rybníky. Druhá stopa je ta, že se jako kluk v Průhonicích seznámil s romským rybářem, který ho naučil lásce k rybám a systému chyť a pusť. Dodneška na něj a rád vzpomíná.
Pane Vágner, moc mne zaujala v televizní soutěži X Factor vaše dcera Tereza.Chci se zeptat, kde ted je,a co dělá.Má už nějaké CD?Je možné jej sehnat? (Karel Horký) 
Tereza v současné době studuje Hudební akademii v USA ve městě Fort Worth. Plně tam trénuje tanec, zpěv a hraje s kapelou a připravuje se na kariéru, kterou by ráda realizovala, což je muzikál. Jen mám strach, aby se jí nezalíbil ten americký, v čemž bych jí mohl asi těžko zabránit. Pravda je, protože jsem s ní často na skypu, že se jím sem tam trošku stýská.
ahoj nebudes mit nahodou koncert v Jeseniku? (Frantisek) 
Milý Františku, koncert v Jeseníku už asi mít nebudu, ale možná se potkáme, až tam půjdu na procházku.
Zdravim, myslel sem si, ze budete spolupracovat s Ivetou Bartosovou... Jak to, ze se mezi vama nic nedeje? (David) 
Tato fáma vznikla tím, že nás někdo vyfotil, když jsem letěl na Mauritius s rodinou, na zastávce v Dubaji, kde jsem šel s Ivetou na oběd. Pravdou je, že kdyby mě požádala o natočení desky, rád jí to udělám. Od té doby se ale, jak všichni víme, vdala a má asi posvatební příjemné starosti. Co není, může být.
Zdravim a chtela bych se zaptat jak vznikl napad na pisnicku holky z nasi skolky.Je nazapomenutelna.Diky (Majka) 
Tahle písnička mě napadla na tenise. Omluvil jsem se partnerovi, v šatně jsem si udělal poznámku a po příchodu domů jsem píseň dodělal asi za 20 minut. Dal jsem ji Pavlovi Žákovi k otextování s tím, aby obsahovala pár dívčích jmen. Myslel jsem tak asi čtyři. Dal jich tam dvaadvacet a netušil, že písnička skončí historickým rekordem této země, neboť se jí prodalo milion čtyři sta tisíc.
je pravda že jste přísný otec a že jste synovy nemohl odpustit že je rybář. děkuji  (hanka) 
Jakub mně odešel ze třetího ročníku konzervatoře, kde studoval kontrabas, a když jsem mu to vyčetl, řekl mi větu, na kterou jsem nenašel argument. Táto, ty mě nemůžeš pochopit, když jsi nezažil svítání na Ebru (krásná řeka ve Španělsku).
Proč musejí mít všichni vaši synové stejný ůčes? (Pepa) 
Všichni se snaží o to, aby měli jiný účes, ale vždy,když se ráno probudí, vypadají stejně jako já. Co s tím chcete dělat?
Jak se Vam starne? Jak se citite? Stale dobre? (Dana) 
Ani jsem si toho nevšiml. Mám pocit, že je mi pořád 18.
Pane Karle, co delate, ze na sva leta vypadate primo bajecne ! ?  (Hanka) 
Jestli si to doopravdy myslíte, mám okolo sebe samé mladé lidi, včetně mojí ženy a spousty dětí, dvakrát týdně hraju tenis a v neděli hraji fotbal za Amforu, za kterou jsem minulý víkend na stadionu v Jablonci už střelil 273. branku.
Dobrý den Myslím že hvězda takového formátu jakou je Hana Zagorová toho dokázala v pop music opravdu hodně. Myslím že co se týká koncertní činnosti Hanu Zagorovou poslední dobou zanedbáváte..škoda že sní už nevystupujete Jinak co se týká jejího posledního CD.Musím Vám poděkovat za opravdu nádhernou písen kterou jste pro Hanku napsal Na dně moří. Uvítal bych taky kdyby jste se podílel na realizaci nějakého Hančina mega koncertu např.v Lucerně.Koncertní DVD by nemuselo také být špatný.V roce 2000 vyšlo sice DVD z Lucerny ale to bylo z nepochopitelných dúvodú sestříháno na 1 hodinu. (Vaše jméno) 
Protože vlastním vydavatelství Multisonic, mám odpovědnost za spoustu spolupracovníků, kteří mi pomáhají vydávat. Jak víte většinou českou produkci a zároveň organizovat komponované koncerty a večírky, což je jedna z mojich dalších aktivit. Tím bych chtěl říci, že na to sednout si za volant a jet s kapelou na koncert mimo Prahu už mi čas nezbývá. Pravda je, že DVD z Lucerny vyšlo, ale co bylo sestříháno bylo na přání Haničky, která má pro dramaturgii vždycky velký cit.
Mám rád Hanku Zagorovou a velice rád vzpomínám na 80. léta, kdy jste jezdil s ní ještě coby kapelník. Jak byste stručně charakterizoval Hanku? Jinak přeji všechno nejlepší! (Petr) 
Hana Zagorová je pro mne určitě dárek od Pána Boha. Těžko si umím představit, že moje spolupráce se zpěvákem by byla s někým moudřejším a tak upřímně lidským.
Co pro Vás znamená osoba Miroslava Donutila ? Díky a přeji hodně úspěchů (Jarda) 
Mirek Donutil je můj dobrý kamarád a kromě toho, že je to můj kamarád, jsem s ním prodal okolo milionu CD. Je to umělec všeuměl a to ještě nevíte, že umí dobře i tancovat. Kdybych jednou napsal muzikál, tak určitě pro něj.
Chtěla jsem Vám jen poděkovat za Vaši dlouholetou práci, písničky se mi líbí a taktéž bych chtěla poděkovat Hance Zagorové. (Pavlína) 
Celý život se snažím, aby se posluchačům moje písničky líbily. Když se mi to povede, mám samozřejmě velkou radost. A Hance poděkování určitě vyřídím.
Pane Wágnere moc ráda poslouchám vaše písničky jsou krásné. Přeji vám hodně dalších tvůrčích ůspěchů a přeji vám hodně zdravíčka. Chtěla sem se jen zeptat,která vaše písnička je ta nejhežčí.A KTERÁ TA VAŠE PÍSNIČKA SE VÁM NEJVÍC LÍBÍ DÍKY MOC (Vaše jméno) 
Myslím, že velký vztah mám k písničce Usnul nám, spí, kterou nazpívala Hana Zagorová. Text napsal také Pavel Žák a napsali jsme ji v tom okamžiku, kdy se narodil můj syn Jakub "Rybář" před 26 lety.
Jmenuje se někdo z vašich potomků po vás? Mám pocit,že je poslední dobou naše jméno na vymření. (Karel,Morava) 
Můj nejstarší syn, kterému je 33 let, se jmenuje Karel, pracuje v mediální sféře a pořídil mně vnuka, kterému je už rok a půl a jmenuje se taky Kája.
Dobrý den. Moc se mi libí písnička, kterou jste napsal pro Petra a Standu Láska očima. Na cd pokud vím nikdy nevyšla, budete na nás fanoušky myslet a někam ji zařadíte? Moc bych Vám byl vděčný. (Jirka M.) 
Láska očima vznikla pro film Zdeňka Trošky Bota jménem Melichar, písničku jsem měl a mám moc rád. Měla nádherný text Pavla Žáka. O Vašem návrhu budu velmi přemýšlet, i když v současné době produkuji jenom Standu Hložka.
Ahoj Kájo,doufám,že si ještě na mne vzpomeneš,letos je to už 40 roků od Talentu 68.Přeji Ti ještě hodně úspěšných let.Moc zdraví Jarka (Jarmila Nováková (Polnická)) 
Dobrý den, milí čtenáři, moc vás zdravím a rád s vámi strávím hodinku, po které musím odejít na Ovocný trh, protože tam stavíme s hnutím Stonožka rekord do Guinessovy knihdy rekordů v počtu stonožek. A v 16 hodin začíná koncert Pepy Vágnera, kde Miroslav Donutil a Běla Jensen "prezidentka hnutí Stonožka" křtí Pepovo první CD "Mně sílu dáš". Upřímně zvu. Ještě jednou mezi 15. a 17. hodinou na Ovocném trhu, prostor za Stavovským divadlem v Praze. Samozřejmě, že jsem zcela nezapomněl. Přeji hodně štěstí a doufám, že si pořád zpíváš.

Hana Zagorová a Karel Vágner - Hej, mistře basů: