Na lásku na pracovišti je nahlíženo různě. Citům se poručit nedá. Našli jsme pro vás několik případů, kdy se herečtí kolegové natolik sblížili, že se z nich stali partneři také životní – když ne navěky, alespoň na čas.

Jana Boušková – Václav Vydra

Zdají se být jedním z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Znají se již z konzervatoře, kdy Václav o Janu dlouho usiloval. Dali se dohromady až v roce 1983. Svatbu však měli teprve nedávno. Společných partnerských rolí odehráli několik, především v seriálech, například Život na zámku, Šípková Růženka či v poslední době Ošklivka Katka.

214422:gallery:true:true

Libuše Šafránková – Josef Abrhám

Tyto hvězdy českého herectví se poprvé setkali na prknech Činoherního klubu. Později se spolu objevili v nezapomenutelných rolích ve filmech Vrchní, prchni!, Svatební cesta do Jiljí či Žebrácké opeře nebo válečném dramatu Všichni moji blízcí. Manželé jsou od roku 1976.

214419:gallery:true:true

Jana Brejchová – Vlastimil Brodský

Soužití těchto legend trvalo osmnáct let. Z něho vzešla dcera Tereza Brodská a také řada výtečných společných rolí. Ty, které se zapsaly do pamětí všech, jsou podbarveny modrou krví. Vlastimil Brodský jako Karel IV. a Jana Brejchová jako Eliška Pomořanská hráli ve filmovém muzikálu Noc na Karlštejně. Královské manžele ztvárnili také v pohádkovém seriálu Arabela.

214421:gallery:true:true

Film je svedl dohromady

Keira Knightley – Ruppert Friend

Poznali se během natáčení historického velkofilmu na motivy romantického románu Jane Austin Pýcha a předsudek. Ač ve filmu přímo partnerskou dvojici nesehráli, zajiskřilo to mezi nimi natolik, že již nějaký ten pátek spolu po Londýně cukrují jako dvě hrdličky.

Rupert Friend a Keira Knightley
Autor: AFP

Angelina Jolie – Brad Pitt

Jeden z nejoblíbenějších párů dnešního Hollywoodu svedlo dohromady natáčení filmu Pan a paní Smithovi. Seznámení však neproběhlo vůbec hladce, ale pod přísným a hlavně žárlivým dohledem Bradovy tehdejší přítelkyně Jennifer Aniston, která jezdila na každé natáčení. Brad jí dal nakonec vale a začal to ‘táhnout‘ s Angelinou, s níž má již šest dětí – tři vlastní a tři adoptované.

Angelina Jolie a Brad Pitt na festivalu v Cannes
Autor: AFP

Goldie Hawn – Kurt Russell

Poprvé se potkali během natáčení téměř zapomenutého televizního seriálu. Sblížili se až během práce na filmu Odpolední směna. Od té doby, roku 1983 jsou nerozlučně spolu. Objevili se spolu ještě ve filmu Přes palubu. V roce 1986 se jim narodil syn Watt.

Goldie Hawn a Kurt Russell
Autor: AFP