Osud umí být pěkně zlomyslný.

Herce Jana Šťastného (42), pověstného rolemi sukničkářů, opustila manželka Lenka! A kvůli jinému muži! "Honza je z toho hodně špatný," potvrdil Blesku Janův kolega. Šťastný exceloval v Pojišťovně štěstí coby proutník Franci a v Ordinaci jako primář Frynta svedl dceru Gity.

Jan Šťastný odpověděl na otázku Blesku, zda ho skutečně opustila žena, zase jen otázkou: "Kde jste to slyšeli?" Informaci nepopřel, ale víc ji komentovat nechtěl...

Dlouhá léta žárlila spíš Lenka na svého manžela. "Je o víc než půl tuctu let starší než Honza, který navíc vypadá pořád jako kluk," upřesnil hercův kolega. "Režiséři mu jeden čas dávali role svůdníků, učí i mladinké studentky na DAMU. Občas si do jeho ženy kvůli tomu zaryli i její kolegové lékaři. Jenže pak se najednou karta obrátila. Lenka chtěla zvednout kotvy." Důvodem byl dobře situovaný muž, který pro ni měl zřejmě víc porozumění.

Po dvaceti letech manželství to byla pro Jana Šťastného ledová sprcha. Lenku poznal ještě jako voják a okamžitě se do ní zamiloval. Manželčina syna Marka přijal za vlastního a pak spolu měli ještě Jana II.

Šťastný si prý zvykl na příjemný pocit, že je svou ženou stále dobýván, že o něj pořád usiluje. O to víc byl šokován, když právě 'jeho Lenka' opustila rodinný krb.

"Honza je teď na dně, do toho musí točit Ordinaci, hrát v divadle a snažit se dělat jako by nic před synem, který studuje v Hluboké nad Vltavou a jezdí domů jen na víkendy," dodal hercův kolega.