Držitelka mnoha cen Grammy vydává začátkem června své novinkové album Flavors Of Entanglement. V rámci světového turné jej spolu se svými největšími hity přiveze také do České republiky, kde zahraje na svém vůbec prvním samostatném koncertu. Koncem devadesátých let vystoupila jako jedna z hlavních hvězd na festivalu E. T. Jam, který probíhal v Praze na Džbánu.

Nejúspěšnějším albem Alanis Morissette byla debutová deska Jagged Little Pill z roku 1995, kterou o několik let později natočila také v akustické verzi.

Alanis je známá také svými dobročinnými, zejména ekologickými aktivitami. Byla jedním z prvních umělců, jehož obaly cd a dvd byly z recyklovaného papíru. Původně tuto iniciativu sama financovala, dnes se takové výrobky v oblasti hudby stávají standardem. Její zájezdový autobus jezdí na biodiesel. Zajímá se též o problémy žen a umělců. Na tato témata napsala několik článků a pronesla řeč před kongresem.

Vstupenky na její pražský koncert, který proběhne v Kongresovém centru, jsou již k dostání v běžných předprodejích.

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b1WJlxjxAZE&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b1WJlxjxAZE&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>