Zimu si na tři týdny zkrátili návštěvou Vietnamu. „Byli jsme s kamarády a vietnamská kuchyně nás opravdu nadchla. My nejezdíme do předraženého Hiltonu, ten je po celém světě všude stejný, ale rádi poznáváme místní kulturu a ochutnáváme,“ řekl Blesku Petr Štěpánek

Moc nám tam chutnalo, ale na úplný street food nejsme. Vymstilo se mi to na cestě po Uruguayi a Brazílii. Někde na rohu ulice jsem si dala pečený masíčko, a pak jsem tři dny trpěla v posteli na hotelu, nebylo to dobrý. Do ulice ano, ale spíš do hospůdky, nebo bistra. Radši maso na talíři, než do ruky,“ má jasno Zlata. Otrava jídlem se obešla bez lékařské pomoci, tělo si si s ní poradilo samo, i když to musely být kruté tři dny. 

Video
Video se připravuje ...

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek Markéta Reinischová, Dana Ottopalová

Ale ani to manžele neodradilo a nedávno absolvovali tzv. mňam tour. „Byli jsem v Barceloně, kde to bylo hodně o jídle, o víně, navštívili jsme hezké restaurace, byli jsme ve vinařství... To byl takový hezký zájezd s kamarády. Jídlo je důležitá součást života a my už se nešidíme,“  usmívá se Adamovská, která s manželem nechyběla na představení festivalu věnovanému krevetám nazvaný Shrimp Week v bistru v centru Prahy. Oba dva si delikatesy z mořských plodů dopřávali ve velkém a herečka si nejvíc pochutnala na carpacciu ze syrových krevet doplněném plátky čerstvých jahod. 

Bohužel nemáme tolik volného času, ale jakmile nějaký společný je, tak frrr. My musíme dohnat to, o co jsme byli připravení. My už si chceme jen užívat,“ dodal Petr. Další cesta, která je před nimi, je návštěva Francie. Země, která je známá svými kulinářskými specialitami a plným vínem, jistě jejich chuťové pohárky nezklame. 

Fotogalerie
61 fotografií