Vánoční pečení s herečkou Terezou Bebarovou: Malinové pohlazení

/
  • Recept Terezy Bebarové
    9. prosince 2024 ● 19:17

    Moderování pořadu Peče celá země jí změnilo život. Herečka Tereza Bebarová (49) díky tomu objevila kouzlo cukrařiny a pečení a zamilovala se. Pustila se poté i do vlastních kuchařek a nám se pochlubila svými vánočními kousky.

    Domov se musí provonět vánočním cukrovím, to je prostě tradice. Herečka Tereza Bebarová pro nás upekla výbornou vánočku ze základních ingrediencí, kterou doma zvládne každý. Pochlubila se ale i receptem na malinové cukroví podle svých babiček.

  • 1.

    Suroviny

    Na těsto:

    190 g hladké mouky

    75 g mandlové mouky

    125 g cukru krupice

    20 g mražených sušených malin

    140 g studeného másla

     

    Na obalení:

    100 g cukru moučka 10 g mražených sušených malin

     

  • 2.

    Krok 1

    Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme studené, na kousky nakrájené máslo a vypracujeme těsto.
    Vánoční pečení s Terezou Bebarovou
    Autor: Archiv Blesku

  • 3.

    Krok 2

    Zabalíme těsto do folie a necháme odležet v lednici minimálně dvě hodiny.
    Vánoční pečení s Terezou Bebarovou
    Autor: Archiv Blesku
  • 4.

    Krok 3

    Kousky těsta plníme do vymazaných formiček zhruba do poloviny. Nikdy ale ne přes okraj, šly by pak špatně vyklopit.
    Vánoční pečení s Terezou Bebarovou
    Autor: Archiv Blesku

  • 5.

    Krok 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C, dokud kousky nezezlátnou.
    Vánoční pečení s Terezou Bebarovou
    Autor: Archiv Blesku

  • 6.

    Krok 5

    Ještě horké cukroví vyklepneme z formiček a obalujeme ve směsi cukru a drcených malin.
    Vánoční pečení s Terezou Bebarovou
    Autor: Archiv Blesku

  • 7.

    Krok 6

    Po vychladnutí skladujeme v dózách na suchém místě.
    Vánoční pečení s Terezou Bebarovou
    Autor: Archiv Blesku
  • 8.

    Galerie

    Video
    Video se připravuje ...

    Herečka Tereza Bebarová: 33 let s jedním mužem, ale... Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    52 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Petrkovarova Petra Kovarova: Terezko, vyklopené, horké pracny či rohlíčky se nikdy neobalují ihned v cukru, protože cukroví je pak takové ušmudlané a cukr dělá mapy, cucky. Příště obalovat vlažné.

(10. 12. 2024 07:05)

Slunečnice Krásná: Terezku Bebarovou mám ráda,malinové pohlazení bude jistě velmi dobré, a navíc je to recept od babiček a když se v tom pečení po babičkách pokračuje, je to dvojí pohlazení. A taková ručně psaná kuchařka od babičky, je krásná vzpomínka. Taky mám.♥️

(09. 12. 2024 23:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud