Najednou nebylo nic důležité, pouze to zůstat naživu. „Nemůžete nic, jen čekat. A být vděčný za každé nadechnutí,“ přiznává známý televizní kuchař.

Právě infarkt ho přesvědčil, že nastal čas, aby začal odpočívat. Nebo to skončí tragicky. Samozřejmě dál tajil, že na něj opravdu měla zálusk smrtka.

Přiznal jen to, že předloni při operaci kolena téměř vykrvácel, protože ztratil půlku životadárné tekutiny. Měl zřejmě příliš naředěnou krev a ta se pak městnala v břiše. Ale poučil se a pochopil, že musí zvolnit a začít myslet taky na sebe. I lékaři trvali na tom, že je nezbytné, aby odpočíval. Poučený infarktem konečně poslechl. Požádal syna Pavla, aby se postaral o rodinný podnik, který založil v roce 1992. Víc než rok potom Jarda sbíral síly.

Nyní se ale opět s manželkou Marcelou postavil k plotně. „Syn mi vytrhl trn z paty, dopřál mi dlouhou zdravotní dovolenou. Jsem mu za to vděčný. Teď už je ale zpět v Praze, vaří v jednom vyhlášeném podniku na Malé Straně,“ ujistil Sapík. Věří, že má zdravotní problémy už vybrané.

Video
Video se připravuje ...

Kuchař Jaroslav Sapík oslavil 70. narozeniny: Potrápily ho zdravotní problémy! Hana Höschlová

Smrtící sepse

Na konci roku 2017 prodělal Jaroslav Sapík vážný septický stav. Imunita zcela selhala, organismus neměl rezervy. Potýkal se s vysokými teplotami, k nimž se ještě přidal zánět žil. Lékaři v Nemocnici Na Homolce museli napnout všechny síly, aby přežil. Měsíc strávil na lůžku, než směl zase domů.