„16. 4. 1999‼️ Je to 25 let!!!, co jsme šly jako náctileté na konkurz na dívčí skupinu… Máme narozeninyyyyyy,“ jásaly na sociální síti Holki - tedy Nikola Šobichová (41), Kateřina Brzobohatá (41) a Radana Labajová (43). V době jejich počátků sestavu doplňovala ještě Klára Kolomazníková (44) - ta se od uskupení ale posléze trhla a vyrazila budovat vlastní, sólovou kariéru.

Čtveřice dívek před neskutečným čtvrtstoletím na soutěži pro mladé talenty oslovila hudebníka Petra Fidera (50). Povedlo se jim navázat spolupráci s hudební společností EMI. „Jako bezejmenná skupina jsme hned další den jely natáčet náš první singl Už mi nevolej. No a několik týdnů na to jsme si začaly říkat Holki,“ zavzpomínala na instagramu Labajová. 

Video
Video se připravuje ...

Máme rádi Česko: Účastnily se ho jak Holki, tak i Lunetic! 

České Spice Girls slavily ve své době obrovské úspěchy a záhy se proslavily i dalšími hity, třeba Když mě líbáš, Jsi senzační nebo Mám ráda. Byly stejně ikonické jako Lunetic - ti byli zase tuzemskou odpovědí na zahraniční chlapecké skupiny typu Backstreet Boys nebo 'N Sync. U nich ovšem konec kapely zapříčinily drogové problémy Martina Kociána (47).

Na rozdíl od Luneticu jsou Holki aktivní dodnes, i když pouze ve třech. Nadále tvoří nové písničky, dělají nové videoklipy, snaží se svou hudbu šířit přes sociální sítě všemi možnými způsoby a jezdí na koncerty i různé hudební festivaly. „Strašně nás to baví. A to, že je to koníček, který vydělává peníze, je vlastně úplně ta nejlepší kombinace,“ prozradila pro iDnes Šobichová. 

Fotogalerie
55 fotografií