Rodina Rudolfa Hrušínského je velice košatá – a protkaná nesporným hereckým talentem. Úspěšnými herci jsou jak synové Rudolf (77) a Jan (68), jenž je dokonce principálem svého vlastního divadla, tak i vnoučata Rudolf nejmladší (53) a Kristýna (39). Právě dojemný snímek s dětmi, co ho tehdy prý láskyplně oslovovaly „tádo“, sdílela na sociální síti Hrušínského snacha Miluše Šplechtová (66), manželka jeho mladšího syna Jana. 

Černobílý záběr zachycuje herce, jenž dokázal být mrazivě hororový ve Spalovači mrtvol i mile lidský v Postřižinách, stojícího před dětským hřištěm. U toho drží za ručičky ještě docela maličkou Kristýnu a Martina (40) – ten je synem Rudolfa mladšího a jeho manželky, která je právničkou. „I tohle byl Rudolf Hrušínský. Děda,“ napsala Šplechtová k fotografii svého tchána, co skutečně bere za srdce... Jak ostatně můžete v naší galerii posoudit sami.

Video
Video se připravuje ...

ČESKEJ BIJÁK - RUDOLF HRUŠÍNSKÝ Videohub

Mimochodem, právě Martin paradoxně patří mezi ty potomky slavného herce, kterým život před kamerou nic neříká. Ani jméno jeho bratra Davida (47) není známé médiím. Rovněž vnučka Barbora (34), sestra Kristýny, se trhla – vystudovala na uměleckoprůmyslové škole design, a jak sama kdysi v jednom rozhovoru uvedla, na to, aby i ona exhibovala v televizi, je příliš stydlivá. Věnuje se radši grafice. Vnoučata by Hrušínskému ale nepochybně i tak jistě dělala radost!

Fotogalerie
53 fotografií