Všechny účastnice Miss ČR se shodují, že jim soutěž nastartovala kariéru a od základů změnila život. 

Miss mi dala odvahu plnit si sny a žít život naplno. Snažím se být aktivní a podporovat ostatní, aby si také věřili. Byla období, kdy to nebylo jednoduché a musím poděkovat své mamince, která při mně vždy stála a podporovala mě,“ netají se Ivana Christová, která podniká v kosmetice a osobním rozvoji žen. Jako jedné z mála na památku nezůstala vítězná korunka. 

Po soutěži jsem odletěla do Ameriky, kde jsem pracovala jako modelka a korunku jsem si vzala s sebou. Když jsem Ameriku opouštěla, tak jsem ji s ostatními opravdu krásnými věcmi uložila do tzv. kontejneru s tím, že se pro ně vrátím, ale už nikdy jsem se nevrátila,“ prozradila Blesku Ivana, kterou do pražské pizzerie doprovodila dcera Daniela (24). Setkání si nenechala ujít ani její tehdejší rivalka Jana Hronková, která se stala 1. vicemiss Československa 1989. 

Video
Video se připravuje ...

Boubelatá Ivana Christová: S kily navíc jsem přestala bojovat. Petr Soukup, Markéta Reinischová

Půvabná blondýnka na soutěž vzpomíná s úsměvem. „Tehdy jsem to brala jako křivdu, že jsem nevyhrála, ale čas vše zahojí. Už jsme dospělé ženy a každá máme svůj byznys, k Ivaně rozhodně žádnou zášť necítím,“ tvrdí Ivana, která má dvě dospělé děti a s manželem hodně cestují po celém světě. 

K nepoznání je i vítězka Miss Československo 1990 Renáta Gorecká (51). Tehdy budila pozornost svou neposednou kudrnatou hřívou, kterou už dávno zkrotila. Po vítězství se pouhý rok věnovala modelingu, vystudovala Vysokou ekonomickou v Krakově, kde se seznámila s manželem a společně začali podnikat. Dnes vlastní dva hotelové komplexy v Polsku. 

Miss České republiky 1995 a Miss Europe 1995 se stala Monika Žídková (46), kterou v roce 2000 vyhlásili Miss tisíciletí. S manželem Petrem Brzeskou podnikají v kosmetice a několik let byla starostkou obce Kravaře v Horním Slezsku.

Rok před padesátkou vypadá velmi atraktivně Miss ČR 1997 Terezie Dobrovolná. Maminka tří dcer – Kristýny (19), Kateřiny (16) a Rozálie Anny (6) – a partnerka miliardáře Davida Berana má na svou štíhlou postavu jasný recept.

„Samozřejmě geny a pohyb, toho mám díky nejmladší šestileté dceři dost. Starší dcery jsou už dospělé jednotky a jsou už parťačky,“ pochlubila se brunetka, která vystudovala psychologii a vrátila se k ní. „Věnuji se koučování a muzikoterapii. Doposud jsem svou energii vkládala do dětí, tak teď nastal čas se věnovat sobě a nastartovat svou kariéru,“ má jasno Terezie. 

Fotogalerie
115 fotografií