To vůbec nechápe Štěpánek, jenž má Zlatovlásku ze všech pohádek, které kdy natočil, nejraději. Proto přijal roli i v nové verzi, kde hraje krále.

Jako Pyšná princezna

„Mně ten film zkazil život. Pro všechny už jsem navždy byla ta Zlatovláska. Začala jsem ji nenávidět a dodnes o ní nemůžu slyšet,“ říká Kotrbová a člověk jako by slyšel její kolegyni Alenu Vránovou (91). „Pyšná princezna? Rozvíjej se poupátko? Zavaž mi střevíček? Dejte pokoj! Život mi ten film zkazil, zaškatulkoval mě, jako kdybych nehrála v životě nic jiného,“ dodnes dopáleně reaguje Vránová.

Už nejsem herečka

Kotrbová na rozdíl od ní pověsila herectví na hřebík před 21 lety. „Už dávno nehraju, ale kdybych hrála a byla mi v nové Zlatovlásce nabídnuta role nějaké stařeny, tak ani náhodou. Do stejný vody dvakrát nevstupuj!“ zdůrazňuje. Stáhla se z veřejnosti, žije poklidný život na venkově mezi koňmi a o pozornost už nestojí.

„Nezlobte se, já se k ničemu vyjadřovat už nebudu. Ani k rodině, ani k sobě, ani ke Zlatovlásce. Já už jsem osoba neveřejná, žádná herečka, jen ženská, která chce ještě žít a užít si života bez cizích očí. V přírodě a se zvířaty,“ prohlásila pro Aha! Kotrbová.

Místo Jorgy Jasmina

V nové verzi filmové Zlatovlásky se hlavních rolí ujmou Jasmina Houfová (24) a Tomáš Weber (24). Ti se promění místo Kotrbové a Štěpánka ve Zlatovlásku a kuchtíka Jiříka. V dalších rolích se diváci mohou těšit na Marka Lamboru (28), Jána Jackuliaka (45) či Mariána Mitaše (43).

Trápení a Boháček

Kotrbová přitom platila za jednu z hvězd 70. let. Hrát začala už ve 14 letech, kdy ji do role plaché školačky Lenky obsadil do filmu Trápení režisér Karel Kachyňa (†79). Dívku, jež má ráda zvířata a spřátelí se s divokým koněm, tehdy ani příliš hrát nemusela. Divákům se poprvé vryla do paměti rolí v komedii Utrpení mladého Boháčka s Pavlem Landovským (†78) v hlavní roli. A jedinečný dabing předvedla coby major Houlihanová v legendárním americkém seriálu MASH.

Video
Video se připravuje ...

Zlatovlásce je 74! Jorga Kotrbová zvolila život v ústraní Videohub

Fotogalerie
31 fotografií