Znepokojivé zvěsti ohledně stavu Pavly Tomicové, jedné z nejvýraznějších osobností české herecké scény, možná na sobě budou mít zrnko pravdy. Podle nejnovějších informací se zdá, že Tomicová bude muset své herecké aktivity pozastavit na neurčito.

Ve věku 61 let se herečka, jejíž talent zachránil nejedno divadelní představení i televizní seriál, nyní ocitá v situaci, která vyžaduje odstup od profesionálních povinností. Po náhlém ukončení angažmá v seriálu ZOO se očekávalo, že Tomicová zůstane aktivní na divadelních prknech, avšak její stav podle všeho vyžaduje mnohem větší a dlouhodobější pauzu.

Klicperovo divadlo v Hradci Králové, kde Tomicová působila, vydalo prohlášení, které naznačuje, že přerušení hereččiných aktivit nebude otázkou dnů či týdnů. Oznámení z 20. března uvádí, že všechna dubnová představení s Tomicovou v hlavní roli byla zrušena. Toto gesto představuje jasný signál, že hereččino zotavení bude vyžadovat dlouhý čas. „Vážení diváci, velmi nás to mrzí, ale z důvodu dlouhodobé zdravotní indispozice v uměleckém souboru dochází ke změnám v dubnovém programu,“ sdělilo na svém facebooku divadlo.

Zpráv o jejím aktuálním stavu je stále málo, avšak jedno je jasné: absence tak výrazné osobnosti, jakou Tomicová bezpochyby je, zanechá ve světě české kultury výraznou mezeru. Herečka, známá svým nezaměnitelným talentem a energií, je tak nejspíše nucena dát přednost sama sobě před uměleckou kariérou.

Divadelní svět i fanoušci se nyní musí smířit s tím, že jejich oblíbená herečka bude chybět v nadcházejících představeních, jako jsou Její pastorkyňaBrokolice na Marsu a Koule. Nezbývá než držet palce a věřit v hereččin brzký a kompletní návrat na scénu.

Video
Video se připravuje ...

Pavla Tomicová: Chvíli jsem měla problém jíst... David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
56 fotografií