O svém, prozatím nesplněném snu, se svěřila v zájezdové show Rozhlas jede za vámi, se kterou brázdí Česko moderátor Aleš Cibulka (46) s generálním ředitelem ČRo René Zavoralem (47) a dalšími hvězdnými hosty.

Jen po mobilu

Hereččina odpověď na otázku, jaký pořad by si ráda vyzkoušela, všem přítomným tak trochu vyrazila dech. „Já bych docela chtěla nějaký erotický pořad. To by nikdo nedal,“ nechala se slyšet hvězda pořadu Pochoutky na talíři. „Zvala bych si mladé muže, osobnosti, aby mi povídali o sexu. Já bych je jen tak zpovídala a takhle bych se zase něco naučila. Jak babička říkala – koukej se učit!“ smála se bez rozpaků Konvalinková.

A vzápětí se svěřila, že od exmanžela Kaisera dostává každé ráno květinu. „Ovšem pouze elektronickou, přes mobilní telefon!“ vysvětlila Naďa. Na cestách Rozesmála tím i René Zavorala. Ten má jako generální ředitel ČRo mnoho pracovních povinností, mezi lidi ale chodí rád. „Jsem mezi posluchači mnohem radši než u nás v pátém patře na Vinohradech. Těším se na ta setkávání v Rozhlas jede za vámi, letos jich máme ještě, myslím, sedm. Začínáme ve Strakonicích a končíme v prosinci v Turnově,“ prozradil v pořadu, jehož záznam ČRo odvysílal včera večer.

25 let lásky i trápení

Mezi Naďou Konvalinkovou a Oldřichem Kaiserem to byla doslova láska jako trám. Když se na konci 70. let se seznámili, usiloval o ní i Kaiserův kolega Jiří Lábus (74), ale nepochodil. Za Oldu se Naďa nakonec provdala a žili spolu 25 let.

Jejich vztah občas připomínal jízdu na horské dráze. „Chodili jsme spolu a já věděla, že to není v pořádku. Rozešla jsem se s ním, ale stejně jsem si nemohla pomoci. Znovu jsme se sešli,“ přiznává Konvalinková v knize Rozpuštěné bolesti. „Měla jsem zkušenosti a už bych bývala měla vědět, že to nebude jiné. Jenže naivně jsem se přesvědčovala, že se to zlepší,“ říká herečka. Nezlepšilo. Celé manželství, z něhož vzešla dcera Karolína (40), poznamenaly alkoholické excesy talentovaného herce. Vztah plný bouřlivých eskapád a pobytů v protialkoholní léčebně nakonec skončil v roce 2005 rozvodem.

Konvalinková ale vše ustála s grácií a po letech odloučení si vztah s Oldou nemůže vynachválit. „Máme mezi sebou velice přátelský vztah a jsem za to moc ráda,“ řekla Aha! už dříve herečka, která samozřejmě respektuje i Kaiserovu nynější manželku, písničkářku Dášu Vokatou (70).

Video
Video se připravuje ...

Naďa Konvalinková: Proč je důležité koukat na pohádky? Hana Höschlová

Fotogalerie
39 fotografií