Dlouhé roky na obrazovkách Novy jako doma, teď se znovu setkali u jednoho stolu všichni, kdo od začátku vysílání udávali jeho směr. A byl to nejen »tatíček-zakladatel« a železnou rukou vládnoucí generální ředitel Vladimír Železný (79), jeho »železná lady« Libuše Šmuclerová (61) nebo Ivan Rössler (78), duchovní otec veškerých estrád a dalších zábavných pořadů, a Radek Bajgar (61), jenž velel publicistice.

Na dobu, kdy moderoval Bingo anebo Riskuj!, přišel zavzpomínat i Jan Rosák (76) s manželkou Jiřinou (67). Vedle ní se usadil legendární moderátor Televizních novin Martin Severa (68) nebo Markéta Mayerová (56), která uváděla celou řadu formátů od Snídaně přes Áčko a Rande až po zábavné Čtveráky, Vabank či Basta fidli.

Pozdravit bývalé kolegy přišla také investigativní hvězda stanice Josef Klíma (72) či tvář zpravodajství Jana Adámková (52). „Stůl těch, kteří vás bavili... Například v roce 2000,“ okomentovala setkání herečka Žilková, která na Nově tvrdila muziku v Tele Tele a filmových Kameňácích.

Veronika Žilková sháněla jehlu

Kromě živého povídání ale došlo i na jednu kuriózní situaci: Doktor Železný se asi víc nadechl a... Ze smokingového saka mu uletěl knoflík! V tu chvíli se ukázalo, že jeho zaměstanci mu zůstávají věrní i po letech, kdy jim chléb dává někdo jiný. Knoflík našli a rozjeli velkou akci na záchranu situace. „Pokyn generálního v záloze zněl jasně – potřebujeme šitíčko!“ referovala pobaveně Železného manželka Konstancie (47). „Já sehnala od servírek šitíčko, malinkatou jehlu mi pomohl navlíknout sporťák Pavel Poulíček, k čemuž mu mobily svítili moderátoři Jan Rosák a Martin Severa,“ popsala na Instagramu „švadlenka“ Veronika Žilková.

Video
Video se připravuje ...

Jan Rosák (75) dva měsíce po operaci páteře: Manželka řekla, jak ho postavila na nohy! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
106 fotografií