Marta Jandová prožívá smutné období. Na sociálních sítích se podělila o ztrátu blízké kamarádky Heidrun, která byla její a mnoha dalších druhou německou mámou. „Všichni jsme u ní a u jejího manžela bydleli, ona nám vařila a prala a byla kamarádkou. Dveře a srdce vždy otevřené,“ vzpomíná Marta na ženu, která byla středem jejího německého přátelského kruhu.

Heidrun byla žena, která si získala srdce mnohých – a i po smrti dokázala inspirovat. „Už to budou skoro 2 roky, co odešla. Ale protože myslela vždy hlavně na ostatní, už dávno před smrtí se rozhodla, že až jednou zemře, daruje své tělo univerzitě,“ sdělila Marta Jandová.

Vzdání holdu takové osobě nebylo ničím obyčejným. Před samotným pohřbem se konala mše za všechny lidi, kteří darovali svá těla vědě, aby pomohli příštím generacím lékařů. „Minulý týden nám ji konečně vrátili,“ svěřila se Marta s úlevou.

Pohřeb se konal v Německu, kam přijeli přátelé z různých koutů země i ze zahraničí. Poslední rozloučení s Heidrun proběhlo podle fotek pod slunným nebem. „A musím říct, že si mi ulevilo. Protože bez rozloučení to prostě nikdy není u konce,“ dodala zpěvačka.

„Sbohem, naše milovaná Heidrun,“ uzavřela Jandová dojemný příspěvek.

Video
Video se připravuje ...

Dovolená s ex: Marta Jandová vyráží za bývalým manželem! Současného bere s sebou. Kisa Císařová

Fotogalerie
40 fotografií