V britském sci-fi seriálu Červený trpaslík dabovala Veronika Žilková postavu Holly - ženské zosobnění lodního počítače v podání herečky Hattie Hayridgeové (64). A protože je tento „britcom“ v České republice stále náramně populární, příznivci tohoto specifického humoru pořádají rok co rok velké cony, tedy setkání nazvané Trpaslicon. Tento rok tam poprvé dorazila právě Žilková.

Již 21. ročník této akce se totiž konal o víkendu 8.–10. 3. 2024 v Praze na Chodově - a kryl se tak s prestižním svátkem filmu, tedy s Českými lvy, během kterých se udílejí ceny za nejlepší filmové počiny uplynulého roku. „Dám přednost seriálovému fanklubu před Českým lvem. Termíny se sešly,“ okomentovala to herečka na sociální síti lakonicky. 

Nebyla jedinou pozvanou celebritou - kromě ní se dostavili i dabéři Zdeněk Dušek (81) a Roman Hájek (64) a režisér dabingu Janoš Vaculík. A podle reakcí na sociálních sítích měli obrovský úspěch. Žilková si dokonce vyzkoušela dabing jedné scény naživo. „Úžasné setkání nadšenců seriálu... Sjeli se z celé republiky,“ rozplývala se pak na instagramu.

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Comic-Conu a Červeného trpaslíka Norman Lovett: Budete se divit, kam v Praze vyrazí! Pavlína Horáková

Přesto byla rodina Žilkových na Českých lvech zastoupena - v podobě dcery Korduly (18). Ta ale dorazila pouze jako doprovod, dělala společnost kamarádce, co je dcerou Tomáše Mašína (59). Ten aspiroval na sošku za režii filmu Bratři. Nominaci však ve výhru neproměnil - v této kategorii ji získali Tomáš Pavlíček (35) a Jan Vejnar (36) za snímek Přišla v noci.

Mimochodem, pokud patříte mezi fanoušky Červeného trpaslíka a setkání s dabéry vám nestačí, během prvního dubnového víkendu se bude v Praze v O2 Universu konat Comic Con - a tam jsou pozvaní přímo herci z tohoto stále oblíbeného sitcomu. Hosté, co poctí Prahu svou přítomností, jsou představitelé hlavních rolí Listera a Rimmera, tedy Craig Charles (59) a Chris Barrie (63).
Fotogalerie
48 fotografií