Pracovní povinnosti nedovolily herečce zúčastnit se premiéry v kině Lucerna od samého začátku. Na večírek po projekci filmu ale nakonec dorazila. A čekalo ji velké překvapení! Režisér Michal Kunes Kováč (36) s kolegy ji obdarovali kyticí a skleněným těžítkem! Téměř totožným, které bylo před 25 lety použito v proslulé postelové scéně s Jaroslavem Duškem (62) ve filmových Pelíšcích. „To bude mít manžel radost,“ okomentovala to herečka s humorem sobě vlastním.

Nečekaný host

Její filmový partner Bolek Polívka (74) se omluvil z pracovních důvodů. Zato na slavnostní premiéru dorazil i jeden nečekaný host. Po delší době se ve společnosti objevil Jiří Suchý (92). Principál Semaforu přišel v doprovodu své asistentky a fotografky Ireny Zlámalové, které přezdívá Ajrin. A nepřišel náhodou. Ve filmu totiž zazní slavná píseň z repertoáru Karla Gotta (†80) Oči má sněhem zaváté, k níž Jiří Suchý přesně před 60 lety napsal text. Zjevně ho to potěšilo, protože dorazil ve výborné náladě.

Proplakaný silvestr

Film A máme, co jsme chtěli se odehrává poslední den roku 1992 během rozdělení Československa. „To byl velmi smutný silvestr. Sešli jsme se s nějakými herci, tuším, že jsem byla s Marošem Kramárem u něho doma, a společně jsme plakali. Bylo to hrozné,“ vzpomínala na tehdejší dobu slovenská herečka Anna Šišková (63), která si ve filmu také zahrála. Podobně na historickou událost vzpomíná její kolega Ady Hajdu (60). „To byl nejhorší silvestr v životě,“ konstatoval slovenský herec smutně.

Budete nám chybět

Hvězdně obsazená tragikomedie s podtitulem Budete nám chybět, Slováci! se odehrává na silvestra roku 1992. Na oslavu se schází jedna velká federální rodina. Domácí idylku ale překazí série nečekaných událostí, kvůli kterým hrozí, že se ten večer rozejdou nejen dva národy. S každou další hádkou a vypitou borovičkou se totiž dostávají na povrch nevyřčené křivdy i bolestné pravdy a s blížící se půlnocí se rodinné dusno stupňuje…

Video
Video se připravuje ...

Eva Holubová s rodinou: Bujaré večírky? Mandlová a Gollová by nám natrhly „prdku“! Markéta Reinischová

Fotogalerie
100 fotografií