Loni v květnu herec a muzikant odhalil ve velkém rozhovoru pro Blesk, v němž reagoval na skandalizující církevní žalobu, jež se do redakce Blesku dostala, svou zálibu v drag queen, tedy v převlékání se za ženu. Že má své alter ego jménem Tiffany Richbitch. Přiznal i to, že v zahraničí rád navštěvuje představení s touto tematikou právě v převleku. Je to tam zcela běžné. A konečně se tak díky jeho odvaze stalo i u nás!

Skvělá show

A Ondřej v tom nebyl sám – v blonďaté afro paruce a stříbrných flitrovaných šatech dorazila i jeho žena Daniela Brzobohatá (45), rozená Písařovicová. Jen málokdo by ve dvou sexy slečnách poznal jeden z nejznámějších manželských párů Česka!

„Doufal jsem, že z toho večera vyvázneme bez povšimnutí médií. Byli jsme tam soukromě. Co se dá dělat... Tak snad to alespoň pomůže zpropagovat tuhle skvělou show!“ odpověděl Brzobohatý, když fotoreportéři Blesku zastihli oba na odchodu z divadla. Jelikož mají nový byt jen kousek od »Švanďáku«, šli domů nočními ulicemi pěšky. A statečně pořád v převlecích, Ondřej dokonce v lodičkách na vysokém podpatku!

To, že se Ondřej chystá vyrazit na veřejnou akci jako Tiffany, bylo přísně tajné. „Pozval nás můj kamarád Filip Rajmont, který v Kleci bláznů hraje v hlavní roli Albína. Přál si, aby na premiéru dorazila právě Tiffany Richbitch. Nebyl důvod mu přání nesplnit,“ svěřil Blesku Brzobohatý.

„S Danielou i mou sestrou Rolou jsme to všichni pojali v drag queen stylu, jak se na takovou událost sluší a patří. Byl jsem rád, že jsme v tom nebyli sami. V »dragu « tam byla spousta hostů. Nostalgicky jsem si zavzpomínal a od srdce se pobavil, můžu tohle představení všem jen doporučit,“ dodal Ondřej, který v této komedii hrál před lety ještě po boku svého tatínka Radka Brzobohatého(†79) v jejich rodinném divadle. Ondřej Brzobohatý se podílel i na přípravě samotné inscenace.

Vzhledem k tomu, že Ondřeje s Danielou zachytili fotografové za tmy, požádali jsme ho o fotky ze slavnostního večera. „Nezlobte se, ale já ani nic nefotil, natož sebe. Tiffany se ten večer fotila s Filipem na jeho mobil, zkuste si ji sehnat u něj. Já s tím nemám problém. Bohužel to ale bylo po představení, kdy byl Filip už odlíčený. Jako kabaretní umělkyni Zaze mu to náramně slušelo,“ odkázal nás Ondřej Brzobohatý na Filipa Rajmonta, a ten nám po dohodě s muzikantem vyhověl.

Rajmont: Byla to moje zlomvazka

„Jsem moc rád, že Ondra dorazil, navíc takhle stylově, jako taková moje zlomvazka,“ svěřil Blesku Filip Rajmont. Kdo by nevěděl, »zlomvazka « je v hereckém žargonu dáreček, který si mezi sebou kumštaři dávají před premiérou s přáním »Zlom vaz!«.

„On byl vlastně první, kdo mi před asi patnácti lety tohle představení doporučoval a přesvědčoval mě, že bych byl ideální typ pro roli Albína, který vystupuje v klubu Klec bláznů pod přezdívkou Zaza,“ prozradil představitel Otíka z nekonečného seriálu Ulice.

„Ta hra je ze sedmdesátých let a je stále aktuální. Dokonce mám pocit, že dnes ještě víc než kdy jindy. Svoboda, láska a respekt jsou témata, o kterých asi bude vždy nutné hrát, aby na ně společnost nezapomínala,“ dodal Rajmont, který v roli Albína předčí snad i Ladislava Županiče (†80), jenž za ni v roce 1998 získal Thálii.

Premiérové publikum, v němž byli i Pavel Vítek (61) s Janisem Sidovským (56), nadšeně aplaudovalo vestoje. Ve Švanďáku se zrodila divadelní událost sezony!

Video
Video se připravuje ...

Daniela a Ondřej Brzobohatí na Česko-Slovenském plese: Tančit bude i máma! Markéta Reinischová, Daniel Kristl

Fotogalerie
91 fotografií