Anička Slováčková, dcera saxofonisty Felixe Slováčka (80) a herečky Dagmar Patrasové (67), se při svém boji se zákeřnou nemocí rozhodně nevzdává. A to ani tváří v tvář neveselým vyhlídkám... Nějaké prognózy jsem si vyslechla, ale není to nic, co bych teď chtěla sdílet se světem,“ přiznala v interview pro Novinky.cz. Ačkoliv prý věří, že všechno dopadne dobře a „není důvod se plašit“, prozradila, že dochází k lékařce, která se specializuje na paliativní péči.

„Všichni se vždycky vyděsí, když se o tom zmíním, ale je to člověk, který umí odpovědět na všechny otázky kolem léčby, které mám,“ vysvětlila Anička. A aby se také lidé kolem ní neděsili – paliativní léčba se totiž běžně zaměřuje spíše na ty pacienty, kteří se nacházejí v pokročilém nebo terminálním stadiu onkologického onemocnění, tedy ve fázi, kdy se již nedá vyléčit. Odborníci jim alespoň v těchto těžkých chvílích pomáhají zlepšit kvalitu života... 

Přesto však Slováčková na klasickou léčbu rakoviny nezanevřela, i když, jak si sama posteskla, ještě se s ní úplně nesžila“. Vedle klasických způsobů boje s nádory na plicích zkouší i různé alternativní způsoby v naději, že její stav „minimálně stabilizují“. Hodně jí nyní pomáhá CBN, tedy kanabinol – legální konopí, které nezpůsobuje psychoaktivní stav mysli a naopak pomáhá od bolestí.

„Nejsem žádný hulič, ale vidím, že to účinkuje. Pomáhá mi spát, spánek je pro mě všelék,“ prozradila hvězda Ordinace v růžové zahradě 2. A je fakt, že CBN se hojně využívá pro své sedativní účinky – pomáhá rychle usnout a ovlivňuje také celkovou kvalitu spánku.

Video
Video se připravuje ...

Patrasová a Slováček v Blesku: Kvůli Aničce se vyhýbáme lidem! Luboš Procházka

„Po chemoterapii musím hodně odpočívat, ale výborně mi pomáhají prášky na nevolnost, které dostávám,“ pokračovala Anička s tím, že maminka jejího přítele je zase jejím „distributorem“ kozího mleziva. „Koza je prý živočich, který nemůže dostat rakovinu,“ tvrdí Anička. 

V jejím boji s rakovinou i cestami mimo rámec klasické medicíny ji podporuje také její tatínek Felix. „Je v tom aktivní, shání mi různé čínské přírodní medikamenty,“ prozradila. Tak snad skutečně zafungují tak, jak by si mladá umělkyně přála... a hlavně, jak by potřebovala.

Fotogalerie
73 fotografií