Mnohonásobný Zlatý slavík a později Český slavík žil v ulici Nad Bertramkou od roku 1974, budoucí muzeum ponese název Villa Gott. „Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých pětaosmdesátých narozenin a pátého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou. Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974–2019, tedy více než polovinu života. Vím, že by ho těšilo, že se náš rodinný dům otevře veřejnosti,“ oznámila před časem Ivana Gottová.

A podle posledních informací, které fanouškům svého manžela poskytla, to vypadá, že příprava je v plném proudu. „Snad se vám rok 2024 rozběhl šťastně a v lásce. Já se mám stále pracovně, a ač o mně moc z mé vlastní iniciativy neslyšíte, pilně shromažďuji s týmem a pomocníky materiály a připravujeme potřebné podklady pro Villa Gott,“ ozvala se Gottová na sociální síti s tím, že na projektu se tvrdě pracuje.

Navíc fanoušky Karla Gotta vyzvala, že pokud mají zájem, mohou projet své domácí archivy a i jejich fotografie se tak mohou v připravovaném muzeu objevit. „Prosím, máme zájem především o snímky z 20. století, ideálně z 60., 70., 80., popř. 90. let. Každá vaše fotografie přidá další kus do mozaiky jeho odkazu,“ napsala Ivana a doplnila, že majitelé tří nejlepších snímků se mohou těšit i na dárek, který jim bude legendárního zpěváka připomínat.

Kromě fotografií bude v muzeu, které má být otevřeno v druhé polovině letošního roku, k vidění i mnoho dalších zajímavostí. Samozřejmostí je sbírka nejrůznějších trofejí a velmi zajímavé je i samotné vybavení vily. Z terasy také nezapomenutelný výhled na Hradčany.

Video
Video se připravuje ...

Gott 

Fotogalerie
45 fotografií