K filmu ji to táhlo odmala. „Děda byl ruchař (tvůrce zvukových efektů – pozn. red.) ve filmových studiích na Barrandově, takže jsem k tomu měla blízko,“ prozradila Borhyová ve Studiu Blesku.

Konkurz nevyšel

A tak se také v roce 1994 přihlásila na konkurz do tehdy připravované pohádky Zdeňka Trošky (70). Tehdy bohužel neuspěla. Režisér si ji nevybral a roli Elišky dostala Andrea Černá (47). „Řekl mi, že patřím spíš na pláž,“ směje se dnes Lucie s tím, že je to možná dobře. „Třeba bych natočila jen ten jeden film, a tím by to skončilo. A takhle už sedmadvacet let dělám to, co mě baví a naplňuje,“ dodala Borhyová, která letos v srpnu oslaví 25 let za moderátorským stolem Televizních novin.

Na Novu pro razítko

Její profesní kariéru předurčila náhoda. Studovala Vyšší odbornou školu publicistiky, která sídlila ve Spálené ulici v centru Prahy. Hned za rohem tehdy bylo sídlo TV Nova. „A protože jsem potřebovala na škole vedle praxe v tištěném médiu a rozhlase i praxi v televizi, šla jsem na Novu. Abych získala razítko do indexu,“ prozradila před lety pro Blesk. Na praxi tehdy nikoho nechtěli, ale řekli Lucii, aby poslala životopis, že se jí ozvou. „Nakonec se ozvali přímo ze zpravodajství, že by mě vzali jako pomocnou redaktorku,“ zavzpomínala Borhyová na své začátky. A o rok později usedla za pult Televizních novin, které moderuje s Reyem Korantengem (49) dodnes.

Video
Video se připravuje ...

Jak se Lucie Borhyová stala moderátorkou? Myslela jsem, že to jsou Ptákoviny! David Turek, Daniel Kristl

Fotogalerie
46 fotografií