Incident se stal 17. 7. 1997. A to je zhruba všechno, na čem se jeho dvě aktérky shodnou.

Kvůli chlapovi

Tehdejší moderátorka Televizních novin Obzinová prý přišla do maskérny za kolegyní Kašparovou, která o ní měla údajně rozhlašovat, že spí se šéfem zpravodajství Janem Vávrou (69). Následně měla padnout pořádná facka. „Nebyla to facka, bylo to dělo! A pak tam se mnou mrskla o dveře!“ upřesnila po letech Kateřina, která dorazila do studií TV Nova na oslavu 30 let od začátku vysílání televize. Obzinová tehdy zase tvrdila, že Kašparová prohlásila, že bude litovat, a svá zranění jen narafičila.

Konec kariéry

Z televize musela každopádně Kašparová odejít. Chvíli dělala manažerku houslistovi Pavlu Šporclovi (50), dnes je majitelkou hospody a živí se jako pokerová hráčka. „Už to vůbec nechci řešit, protože to je strašně dávno. Dneska už je to v kategorii veselé příhody z natáčení,“ zavzpomínala bývalá reportérka a moderátorka. 

„Stálo mě to kariéru, protože jsem už potom nikam jít do televize nechtěla. Ale nebýt toho, neměla bych hospodu a nepotkala lidi, které jsem potkala. V podstatě jsem tedy strašně ráda i za tuhle příhodu,„ zauvažovala někdejší hvězda nováckého zpravodajství. “Já jsem člověk, který si ze všeho bere to dobrý. Možná bych nehrála ani ty karty...,„ dodala Kašparová.

Úraz, soud a odškodné

Kašparová tvrdila, že schytala od Jitky Obzinové takovou facku, až upadla na podlahu. S pohmožděnou krční páteří, ramenem a lehčím otřesem mozku musela do nemocnice a následně skončila na dva měsíce v pracovní neschopnosti. Obzinová naopak tvrdila, že kolegyně všechno včetně zranění zinscenovala. Každopádně na Nově tehdy dostala výpověď Kašparová, kvůli čemuž se s televizí osm let soudila. Nakonec vybojovala ušlou mzdu. A prý šlo o miliony! „Není důležité, kolik jsem vysoudila, ale že jsem dokázala, že jsem měla pravdu!“ řekla k tomu Kašparová.

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Kašparová - Nova 30 let David Turek, Daniel Kristl

Fotogalerie
24 fotografií