Místo obvyklého juchání šlo tentokrát U Slepiček spíše o poklidné posezení přátel, co se konečně mají možnost vidět i jinak než jenom v šatnách divadla. Celá akce působila mnohem komornějším dojmem a také atmosféra byla mnohem smutnější, než jak tomu bylo v předchozích letech. Bylo vidět, že důvodů k radosti nebylo tolik - všichni byli ještě stále viditelně otřesení z tragédie, ke které došlo 21. prosince na filozofické fakultě.

Není však pravdou, že by se hosté nebavili - a že nepadaly i nějaké ty panáčky. Ostatně právě alkohol patřil mezi oblíbené dárky, co Oldřichu Lichtenbergovi jeho přátelé nosili. Zpěvák Marian Vojtko (50), co na Broadwayi bude po novém roce k vidění v muzikálu Troja (a aktuálně tam září třeba ve Třech mušketýrech či v Muži se železnou maskou) mu daroval například flašku slivovice, a hitmaker Michal David (63) rovnou velkou krabici se šampaňským.

Video
Video se připravuje ...

Šéf Broadwaye Oldřich Lichtenberg: Po Matuškovi přijde Trója, Ostrov pokladů je u ledu Petr Macek, Lukáš Červený

Mezi dalšími hosty, co si užívali jak uvnitř, tak i venku, kde se připravovali kapři, byl třeba režisér Zdeněk Zelenka (69), moderátorka Štěpánka Duchková (51), právník Miroslav Jansta (61), muzikálová hvězda Michaela Gemrotová (37), po veselce Štiková, zpěvák Petr Janda (81) či třeba Petr Svoboda (43), jenž má k Broadwayi blízko - nedávno se tam konal speciální koncert uspořádaný k nedožitým 85. narozeninám jeho otce, slavného skladatele Karla Svobody (†68). S mírným zpozděním pak dorazil hudebník Karel Vágner (81) s manželkou, zatímco jeho syn Josef (33) už byl na místě. 

Celá akce pak končila relativně brzy - tentokrát žádná divočina přes půlnoc. Možná i proto, že na 23. prosince připadá den státního smutku. Hosté se zvedali na odchod zhruba kolem jedenácté hodiny večerní a teprve před podnikem ožili. V průběhu večera totiž začalo intenzivně sněžit a pohled na čerstvě napadanou sněhovou nadílku v mnohých lidech probudil nadšení. Zatímco Marian Vojtko se vesele klouzal, Alici Jandovou (41), která se pro tento večer stala řidičem, aby její muž mohl v klidu popíjet, čekalo nepříjemné odklízení sněhu ze zapadaného auta... Jak můžete vidět v naší galerii.
Fotogalerie
86 fotografií