Rosák odchází ze středočeského městečka, kde žije od konce 90. let, z rodinných důvodů. „Prodáváme náš vymazlený dům s fotovoltaickou elektrárnou. Jezdím pro vnuky do školy v Říčanech, a to je z Mníšku daleko. Přesouváme se blíž a tím pádem prodáváme i restauraci v Mníšku a vše ostatní,“ prozradila už ve včerejším Blesku jeho manželka Jiřina Rosáková (67).

Hospoda je pryč

Blesk následně zjistil, že restauraci a divadélko s kavárnou v objektu bývalého pivovaru pod mníšeckým zámkem se Rosákovým zřejmě už prodat podařilo. Na stránkách realitní kanceláře je u inzerátu suma 10 750 000 Kč s tím, že při rychlém vyjednávání je možnost slevy. Za kolik přesně nový majitel hostinec získal, zatím není jasné. Každopádně od pondělka je inzertní nabídka vedena jako neaktivní, což se obvykle děje, když je nemovitost prodaná. V objektu Rosák rovněž v průběhu let zbudoval několik bytů, které už všechny mají v katastru nemovitostí své majitele a jistě mu vynesly další miliony korun.

Dům na čekačce

V případě rodinného domu Rosákových 6+1 se dvěma garážemi a zahradou je zatím, alespoň dle internetových vyhledávačů, situace složitější.