Je naprosto v klidu. „Narodil jsem se jako vnuk Jiřího Hrzána, tak se vším, co s tím souvisí, počítám,“ usmívá se tmavovlasý fešák. Moc rád se nechal zlákat do hry Dobře rozehraná partie, kde se na jevišti potkal s oběma svými rodiči.

Za první zkušenost s herectvím v Česku rovnou s vlastní rodinou je vděčný. „I když mám taky trochu trému,“ přiznává. Máma Bára je šťastná. Syn zvolil a dělá to, co ho těší. A je v tom dobrý.

„Jsem moc ráda, že si Toníka režisérka Lída Engelová vybrala, protože já sama bych ho nedokázala nabídnout. A rovnou napoprvé v tak těžké disciplíně, jakou konverzačka určitě je,“ přiznala herečka po premiéře v Divadle Kalich.

Spolu se synem i koncertuje. Hudba je jejich druhou vášní. Toník hraje od šesti let na piano a od dvanácti na kytaru. Nebude to ale mít v rodném městě lehké. „Čeká mě pendlování mezi Prahou a Paříží. Nevím, jak dlouho to vydržím, cesta autobusem trvá třináct hodin,“ dodal herec.

Vždycky voják

Radku Holubovi je zřejmě souzeno hrát vojáky. Nedávno skončila druhá řada seriálu Osada, kde ztvárnil vojenského nadšence Milana Rubala. V představení Dobře rozehraná partie je taky blázen do války. „Jednou voják, vždycky voják,“ usmívá se Radek. Věta ostatně zazní i na jevišti.

Video
Video se připravuje ...

Radek Holub a Barbora Hrzánová o Abrhámovi (†82): Kde strávili nejvíc času? David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
57 fotografií