Signatář Charty 77 a spoluzakladatel Spolku Šalamoun, angažující se v případech podezření na chybné vyšetřování a rozhodování soudní moci, nikdy nestál o ceny a metály, ale Čestné občanství ho potěšilo. A tak se s rodinou vydal na radnici Prahy 8, kde si skleněnou cenu ve tvaru osmičky převzal. 

„Sestřička mu pak schovala všechny dary - cenu, diplom a velký koš dobrot - do auta, aby se s tím netahal na oslavu. A pak až půjdou domů, že si to vyzvedne. No, už si to nevyzvedl, protože auto vykradli i s jeho cenou,“ napsala na sociální sítě herečka Jenovéfa Boková

Video
Video se připravuje ...

Okouzlující Jenovéfa Boková: Na mateřství mám natrénováno! Markéta Reinischová

„Sestra byla smutná, že to tátu bude určitě mrzet, ale tatínek si z toho nic nedělá, protože nás naučil, že se nemá lpět na nedůležitých a materiálních věcech. Ne že by si ceny nevážil, naopak, ale důležitější je ten fakt, že jeho práce a činy pomohly spoustu lidem. To je nad tím vším. Proto si ho vážíme a jsme na něj pravém hrdé. Byl to hezký večer a vzpomínky na něj nám nikdo neukradne!“ dodala nejmladší dcera disidenta. 

Vše Bokovi následně oznámili na policii a teprve čas ukáže, zda zloděj vrátí alespoň onu cenu. Neznámého pachatele zřejmě zlákal koš plný dobrot. 

Fotogalerie
45 fotografií