Ač měla modelka Tereza Kadeřábková už dva porody za sebou, z toho třetího měla paradoxně největší strach. Bála se, že by mohla u porodu zemřít a její dcery by vyrůstaly bez ní. Strach ji atakoval ve dne v noci, byl nezvladatelný, až se rozhodla proti němu bojovat vlastními představami o třetím porodu. Své touhy a přání si psala na papír. Pochopitelně jako většina žen si přála prožít rychlý a krásný porod.

Hezky jsem si ho naplánovala: Chtěla jsem porodit přirozeně, nejlépe, aby mi porod začal kontrakcemi někdy v noci, abychom se nad ránem vydali do porodnice s tím, že mi tam řeknou, že jsem na 8 a nejlépe na 9 cm už otevřená, takže vlastně do porodnice přijedu jen na tu tlačící část a díky tomu, že porodím ráno, tak ještě ten den se holčičky přijdou podívat na brášku,“ prozradila modelka své představy.

V den termínu porodu 27.6. 2023 se vydala do porodnice, odkud ji ale poslali domů, že je ještě brzo.  O pár hodin později o sobě dal chlapec vědět. První, i když nepravidelné, kontrakce Terezu vzbudily ve 2 hodiny ráno a neustávaly až do rána. Po sedmé hodině její manžel a fotbalista Pavel Kadeřábek zavolal maminku na hlídání dcer a v 7.30 vyrazili do porodnice v Podolí. Mezitím si modelka při kontrakcích po 5 minutách zaskákala ještě na balonu a dala si pro jistotu vanu.

Kontrakce se zkracují, ale tím, že nejsou pravidelné, jsem celkem v klidu, nepanikařím, ani nevím, jestli vlastně rodím. Čeká mě nekonečná cesta po schodech dolů. Na každou kontrakci musím zastavit a počkat, ale nechtěla jsem to moc přehánět, pořád jsem si říkala, že to nakonec budou poslíčci a já to tady budu tak prožívat a taky, že to pak bude určitě ještě horší. Na příjem přicházíme v 8:05,“ popisuje Kadeřábková začátek porodu.

Sestřička ji poslala na monitory, ale když viděla, že už přicházela jedna kontrakce za druhou, raději ji vyšetřila a zavolala Terezina porodníka, který v té době zrovna na sále operoval. „Dodávám si odvahy a ptám se sestřičky, na kolik jsem teda otevřená? Je tam už 9 cm, paní Kadeřábková.. Nevěřím svým uším. Nevěřím. 9? Jsem šťastná, překvapená a přesně v tento moment začínám panikařit - že už tady bude, všechny emoce se mnou cloumají.. 8:15 přicházíme na porodní sál,“ svěřila se Tereza. Po dalším vyšetření jí porodní asistentka praskla plodovou vodu a v tu chvíli přiběhl i její porodník.

A jedeme na tlačící část. Tady mám jeden hysterický a pro mě i historický moment, kdy na všechny v místnosti křičím “že ho prostě nevytlačím, protože mi už v životě nepřijde žádná kontrakce”. Kontrakce mi totiž přestaly chodit v době, kdy už byl malý skoro na světě. Neskutečná bezmoc, nemůžu nic, jen čekat v té největší bolesti. Čekat na tu jednu jedinou kontrakci, která prostě nepřicházela. Vnímala jsem to, jako by to byla věčnost. Po pár minutách konečně přichází, slabá, slaboulinká kontrakce, ale já vím, že ho teď prostě už musím vytlačit.. 8:45 je Jáchym na světě,“ popsala Kadeřábková narození syna. Miminko se narodilo vlasaté a ještě ten den ho sestřičky Ema (7) a Elva (3) navštívily v porodnici.

Video
Video se připravuje ...

Kadeřábkův VIDEOBLOG: Dovolená, oslava a přivítání v Německu 

Fotogalerie
37 fotografií