Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hvězdy seriálu ZOO v první třídě: Růžová aktovka Kluse, Ployhar s medailí, »Zrzka vzorňačka« Šteflová a uličník Laurinová

/
  • Slavné tváře Laurinová, Klus či Ployhar v době, kdy se chystaly do první třídy.
    4. září 2023 ● 12:45

    Prázdniny skončily, řada dětí se vrací do školních lavic, někteří jdou do školy úplně poprvé. A právě na svůj první školní den zavzpomínali i herci a herečky ze seriálu ZOO jako Sabina Laurinová (51), Tomáš Klus (37), Michaela Pecháčková (19) či Jiří Ployhar (47). 

  • 1.

    Laurinová ostříhaná na kluka

    Nestárnoucí Sabina Laurinová se jako malá holka do školy velmi těšila. „Nástup do první třídy byl plný očekávání. Myslím, že jsem na sobě měla džínovou sukni s laclem a červeno-černou aktovku. Určitě na ní bylo nějaké zvíře, ale jaké? To už si nepamatuji. Byla jsem ostříhaná na kluka a doprovázeli mě rodiče, ale my děti jsme se všechny znaly, protože jsme všichni vyrůstali v Praze – Podolí, kde byly tři domy a veliká zahrada. Ráno jsem před školou poskakovala, byla jsem jako kůň, než ho vypustí na závodiště,“ prozradila o svém prvním školním dnu Laurinová.

    Malý rošťák ostříhaný na kluka je Sabina Laurinová.
    Autor: FTV Prima

  • 2.

    Klus s růžovou aktovkou

    To herec a zpěvák Tomáš Klus se sice také těšil, nachystal si modro-růžovou aktovku, ale pak ho škola zklamala. „Na nástup do školy jsem se moc těšil, protože jsem si myslel, že tím začne má dospělost, ale nestalo se. To mě trochu zklamalo, a navíc jsem byl nervózní, protože jsem nemohl sedět se svým nejlepším kamarádem. Rozsadili nás, abychom se seznámili s jinými lidmi. Vzpomínám si, že mě překvapilo, že ten první den trval hrozně dlouho. Ze školky jsem byl zvyklý, že to tak prolétlo, a tady musel člověk sedět, tak se to vleklo,“ svěřil se Klus s tím, že vždy seděl v první lavici a platil za třídního kašpara.

    Tomáš Klus jako prvňáček
    Autor: FTV Prima

  • 3.

    Zklamaný Ployhar

    I pro herce Jiřího Ployhara byl první školní den velkým zklamáním. „Vysnil jsem si, že budu sedět v lavici se svou kamarádkou, se kterou jsem to táhl už od kočárku. Bohužel, přišla velká zrada, ona nastoupila do áčka a já šel do béčka. Dlouho jsem se s tím srovnával. Přiznám se, že jsem se do školy nesmírně těšil, pak ale přišlo po několika dnech vystřízlivění, že škola nebude tak moc oblíbená a super, jak jsem si myslel,“ prozradil Ployhar. Ten si do lavice nesl aktovku s obrovskými odrazkami, kterou měl v té době každý.

    Herec Jiří Ployhar s medailí na krku se chystá do první třídy.
    Autor: FTV Prima

  • 4.

    Nazdobená Pecháčková a dvojčata Bára a Lucie Černé

    Hvězda ZOO Michaela Pecháčková si pamatuje, že šla do školy v růžové sukýnce s bílou halenkou a na zádech měla růžovou aktovku. Dvojčata Barbora a Lucie Černé se vyšňořily do černých šatiček. „Samozřejmě jsem šla do školy se svou sestrou Luckou, měla jsem batoh a kornout. Díky bohu za to, že rodiče vyfotili vzpomínkovou fotku, jinak bych si ani nepamatovala, co jsem měla na sobě,“ svěřila se Barbora. Díky tomu, že šly holky do školy spolu, opadla nervozita.

    Michaela Pecháčková, když šla do první třídy.
    Autor: FTV Prima

    Herečka Barbora Černá (vlevo) se svou sestrou dvojčetem Lucií Černou v první třídě.
    Autor: FTV Prima

  • 5.

    Obří kornout pro Šteflovou

    Lucie Šteflová, která v ZOO hraje Kateřinu Kytkovou, si z celého prvního dne ve škole pamatuje obrovský kornout plný sladkostí. „Moc si nepamatuji, co paní učitelka tenkrát říkala, protože jsem celou dobu sledovala ten kornout, a teď to čeká moji dceru, která nastupuje do první třídy,“ přiznala pohledná herečka.

    Herečka Lucie Šteflová jako prvňačka.
    Autor: FTV Prima

  • 6.

    Nedočkavá dcera Marka Raditsche

    Do školy se dnes poprvé chystá také dcera kuchaře a bývalého porotce Marka Raditsche Vanesska. „Vanesska se už nemůže školy dočkat. Aktovku už má více jak půl roku, moc si ji přála mít, i se všemi školními potřebami, tak jsme jí vše pořídili už dlouho dopředu. Sama si udělala seznam všech věcí, co je potřeba, a pak jsme je postupně sháněli,“ pochlubil se pyšný tatínek.

    Kuchař Marek Raditsch s manželkou Terezou a prvňačkou Vanneskou.
    Autor: archiv M. Raditsche

  • 7.

    Pyšný děda Vágner s vnučko Madlenkou

    A se stejně pyšně zvednutou hlavou vedl do první třídy anglické školy muzikant Karel Vágner svou vnučku Madlenku. Ta si kromě aktovky nesla s sebou také obrovský kornout plný sladkostí ozdobený mašlemi.

    Karel Vágner vedl poprvé do školy vnučku Madlenku.
    Autor: archiv K. Vágnera se souhlasem

  • 8.

    Retro prvňačka Peštová

    Starší děti Daniely Peštové už mají základní školu dávno za sebou, nejmladší Henry do školy dnes opět zavítal. Modelka tak zavzpomínala na svůj první školní den díky archivní fotce. A pomyslela i na ostatní rodiče. "Kolik z vás rodičů si dnes ráno řeklo “Hurá, konečně škola!” Pohodový a úspěšný nový školní rok všem školákům a všem učitelům pevné nervy!" povzbudila je modelka. 

    Daniela Peštová jako malá školačka.
    Autor: Instagram

    Video
    Video se připravuje ...

    Karel Vágner: Slováčkovi daroval píseň, který nemá umřít Hana Höschlová, Elmer Carvalho

    Fotogalerie
    21 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy