Chotěvický kostel byl v dost tragickém stavu, ale Richard s Karin se rozhodli vrátit mu původní tvář doplněnou o moderní prvky, jako jsou třeba obrazy od pop-artového umělce Josefa Rataje. Pořádají různé akce a sbírky, přičemž všechny výnosy jdou zpět do kostela. 

Jelikož jsou manželé pracovně velmi vytížení, tak jejich pravou rukou se stal starosta Chotěvic Vladimír Lukeš. „Bez něho by to vůbec nešlo. Když tady nejsme, dohlíží na rekonstrukce, které právě probíhají, či otevře zájemcům kostel a provede je,“ svěřila se v rozhovoru pro týdeník Téma spisovatelka. 

Video
Video se připravuje ...

Hrdý majitel kostela Richard Krajčo: Peníze jdou i z rodinného rozpočtu! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Ale jak mají chvilku čas, oba se kostelu věnují a v podstatě jsou s ním už navždy spjatí. 

My samozřejmě nikdy nezmizíme a nakonec tady i spočineme. Už jsme si koupili na místním hřbitůvku hned u kostela krásné místo,“ překvapuje Krajčo Babinská. Zřejmě ani jeden nechtějí dopadnout tak, že by se rozhodovali o nich bez nich. Tedy jako tchán Jiřího Bartošky ve filmu Teorie tygra. Před smrtí chtěl rozprášit, ale manželka rozhodla - do hrobu...

Manželé Krajčovi si též koupili apartmán v Dubaji, kde chtějí trávit půl roku. „V současné době tam už částečně bydlíme. V zimě tam jezdímě prakticky skoro každý měsíc. No a naše představa na stáří? Půl roku budeme v Chotěvicích a půl roku budeme v Dubaji,“ má jasno Karin. Spočinout ale chtějí už jen ve vlasti.

Fotogalerie
41 fotografií