Jan Čenský není pouze šarmantním elegánem, kterého si každý na první dobrou vybaví hlavně v dobře střiženém saku, jak svým sametově vemlouvavým hlasem moderuje nějakou společenskou akci. Sympaťák, jenž se stal stálicí seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, v němž s Danou Morávkovou (52) ztvárňují manželský pár tvořený ze dvou lékařů, se v soukromí věnuje dost adrenalinovým koníčkům.

Jeho „pozdrav z prázdnin“ totiž bez přehánění bere dech. Známý herec, jehož si televizní diváci zamilovali v rolích mnoha pohádkových princů a králů, se podělil se svými příznivci o snímky, co vznikly patrně při zlézání hor. Zatímco na jedné momentce pózoval s širokým úsměvem před objektivem, na druhé opatrně ručkoval podél skalního masivu a pod ním se v hloubce rozprostírala nádherná krajina.

Video
Video se připravuje ...

Jan Čenský pod nátlakem rodiny! Jasný zákaz seskoku s padákem. Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Není pochyb, že místo odpočinku někde „s nohama hore“ a drinkem v ruce preferuje charismatický Čenský spíše pohyb a dobrodružství, díky čemuž rozhodně nepůsobí jako nějaký důchodce, co má na krku šest křížků. A oceňují to i jeho příznivci, kteří na instagramu žasnou nad jeho záviděníhodnou fyzičkou. „Sluší vám to,“ shodovali se v komentářích.

Pro ty, co herce pravidelně sledují na sociální síti, to ovšem není žádné překvapení. Ti totiž moc dobře vědí, že je Čenský nadmíru aktivní muž - ať už sdílí záběry, na nichž třeba lyžuje jako mladík v Kitzbühelu v rakouských Alpách, anebo se prohání na motorovém člunu po vodě. Způsob, jakým si umí užívat života, by mu mohli lidé mladší o generaci, dvě závidět…

Fotogalerie
46 fotografií