Jako herec sice Marek musel na DAMU projít pohybovou průpravou, zkrotit nohy na parketu je ale úplně něco jiného. A ještě navíc u toho vypadat jako profík! „Nejradši bych si vypnul hlavu a nechal tělo, ať se to všechno naučí samo, protože na moje rady stejně nedá a dělá si, co chce,“ popsal seriálový Martin z Kukaček, jak vypadají první nácviky tanečních choreografií.

Markova tanečnice Lenka dovedla v roce 2018 k vítězství herce Jiřího Dvořáka (56) a předloni trénovala se zpěvákem Miraiem Navrátilem (30), takže dokáže leccos pochopit. „Občas je mi to až blbý pozorovat Lenku, jak trpělivě pořád dokola opravuje ty samý chyby a jak ochotně mi znovu vysvětluje věci, které jsem stačil během dvou hodin zapomenout,“ popsal Marek, který má k vítězství hned dvojí motivaci. Jednou ze soupeřek ve StarDance totiž bude i jeho manželka a olympijská vítězka ze Soči v roce 2014 Eva Adamczyková (30). Možná proto  jde herec do tréninků občas až s moc velkou vervou.

Až s takovou, že hrozí vážné zdravotní kolize. „Lenka se usměje, když řeknu, že je mi všechno jasný a pak prvním krokem zabočím na druhou stranu a druhým jí podrazím nohy, nebo málem ukopnu hlavu. Vážně, málem jsem měl po trenérce,“ vylíčil Adamczyk, který se na tom všem snaží najít i něco pozitivního. „Všechno potřebuje čas. Občas v té záplavě chyb a nepřesností prosvitne kousek něčeho, co připomíná tanec,“ raduje se herec.

Tréninkový plán

Dvojice se chtěla držet intenzivního tréninkového plánu – zkoušet zhruba dvě hodiny dvakrát denně a zbytečně moc času neprokecat. „Nejlepší bývají ty první pokusy a pak to jde postupně hůř a hůř. S každou připomínkou a opravou. Soustředím se na nohy a spadnou mi ruce. Soustředím se na nohy, zapomenu kroky. Chci to dělat tak hezky jako Lenka... zakroutit paží, zhoupnout se a... ups, lezou z toho pohyby, kterýma jsem naposledy machroval, když jsem si hrál na Lunetiky ve školce v přírodě. Tělo je v panice a nabízí všechno, co má v repertoáru, jenom abych mu už dal pokoj. Někdy mi přijde, že jsme na zkušebně dva krotitelé jednoho nebohého torza, které se zoufale snaží vzbouřit a odtančit někam, kde už nebudeme otravovat. Ale je to moje torzo a jen tak se z toho nevyvlíkne. A pak občas... občas na chvilku i začne dělat to, co má, tak uvidíme, kdo to vydrží dýl,“ přemýšlel nahlas Marek.

Video
Video se připravuje ...

Role z protekce? Marek Adamczyk a snowboardistka Samková ve filmu Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
25 fotografií