V hudebním světě není toto chronické onemocnění žádnou novinkou. Milan Caise jím trpí už pět let. Do té doby se pískání v uších po koncertech vždy zbavil do druhého dne. Pak najednou zjistil, že mu v uších píská neustále.

Byli jsme v Beskydech na pravidelném výletě s dětmi a kamarády. Je to tak pět let zpátky, docela dobře si pamatuji moment, kdy jsem seděl na posteli, měl jsem před sebou zeď, čuměl jsem do zdi a najednou jsem to zavnímal. Díval jsem se po místnosti, jestli tam nepíská topení, jestli to je zvuk, který jsem před tím neslyšel, a pak zjistíš, že to je zvuk uvnitř tebe,“ svěřil se zpěvák v pořadu na ČT 13. komnata.

Nicméně stále doufal, že to zase odezní. „Myslíš si, že se probudíš a ono to tam nebude, ale je to tam furt. A každým dnem jsi nervóznější a nervóznější, protože to vypadá, že se ti v těle usídlilo něco, co tam do té doby nebylo,“ vysvětlil Cais.

Začal intenzivně hledat pomoc a léčbu, jenže nic nezabíralo. Na onemocnění tinnitusem v podstatě žádná účinná léčba vhodná pro každého pacienta neexistuje. Zpěvák se s nepříjemným pískáním v uchu naučil žít. „Když se soustředím na nějakou práci, tak přestávám tinnitus slyšet, ta hladina mého tinnitu není tak dramatická, jako to mají jiní lidi, kteří se z toho pak zblázní,“ dodal. Ani na okamžik ho ale nenapadlo, že by kvůli tinnitu skončil se svou kapelou Tata Bojs.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Tata Bojs proměnili Emmu Smetanu k nepoznání. Chválil ji i Milan Cais. Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
34 fotografií